харесах си Мондео - съвети и препоръки
-
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2011, 23:26
- Модел на автомобила: mondeo
- Status: Извън линия
харесах си Мондео - съвети и препоръки
Здравейте,
в процес съм да си избирам кола. Една от възможните опции пред е Ford Mondeo.
Основните параметри, които бих искал да има въпросното Мондео са:
- Дизел
- Ръчни скорости
- 1.8/2.0 TDCI
- Прозиведена след 2008
- Не повече от 60 000 - 65 000 километра
В момента има множество такива коли на пазара, като цените варират между 22000 и 28000, в зависимост от изброените по-горе параметри и всички останалите показатели/екстри.
Понеже нямам голям опит, ще бъда благодарен на всяко мнение и съвет относно колата. Като цяло голямото ми притеснение е, че колата ще бъде на около 3 години (което значи, че ще е почти без гаранция, или с изтекла такава), а парите са близо до закупуването на чисто нова кола от по-нисък клас.
Ако може да ме ориентирате какви са възможните и най-често срещани проблеми при Mondeo с подобни параметри, каква би била една приемлива цена в зависимост от километрите, колко километра би могъл да измине едно Мондео сравнително безпроблемно (каквото и да значи това
какъв е реалният разход на такава кола, колко е "трошлива" (доста мои познати споделят, че това е едно съвсем реално опасение), колко е скъпа за поддръжка (по възможност с пример и цифри
... с две думи ще съм благодарен за абсолютно всичко, което споделите 
Поздрави!
в процес съм да си избирам кола. Една от възможните опции пред е Ford Mondeo.
Основните параметри, които бих искал да има въпросното Мондео са:
- Дизел
- Ръчни скорости
- 1.8/2.0 TDCI
- Прозиведена след 2008
- Не повече от 60 000 - 65 000 километра
В момента има множество такива коли на пазара, като цените варират между 22000 и 28000, в зависимост от изброените по-горе параметри и всички останалите показатели/екстри.
Понеже нямам голям опит, ще бъда благодарен на всяко мнение и съвет относно колата. Като цяло голямото ми притеснение е, че колата ще бъде на около 3 години (което значи, че ще е почти без гаранция, или с изтекла такава), а парите са близо до закупуването на чисто нова кола от по-нисък клас.
Ако може да ме ориентирате какви са възможните и най-често срещани проблеми при Mondeo с подобни параметри, каква би била една приемлива цена в зависимост от километрите, колко километра би могъл да измине едно Мондео сравнително безпроблемно (каквото и да значи това

Поздрави!
-
- потребител
- Регистриран: 01 окт 2009, 12:58
- Модел на автомобила: Форд Мондео Амбиенте 1.8TDCI, 2009, Volvo C30 1.6i, 2007 (малко по-добър Форд;)
- Status: Извън линия
Re: харесах си Мондео - съвети и препоръки
Ами, ако си приготвил 28 000.. те цените на чисто новите от този клас (Мондео, Авенсис, Супърб и др.) почват от 33-34 000 (заради разните му там прИмоции, отстъпки и т.н.) - на 0 километра и 5 години гаранция, струва ли си при такава малка разлика риска с кола втора злоупотреба?