Тресене на педала на спирачките, след ..
- Bioshock
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2009, 14:36
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1993 Година 1.3 / 60к.с.
- Status: Извън линия
Тресене на педала на спирачките, след ..
Здравейте!
Миналата година, си купих чисто нови зимни гуми, имам 8 джанти и си ги сложих на едните 4, на другите са ми летните.
Зимните гуми са чисто нови на 1 зима балансирани! , летните са на ~5г. не са балансирани и волана ми тресе при ~40кмч и ~130кмч
Спирачните апарати(предните) това лято съм ги обслужил, всички е чисто ново, накладки, дискове, уплътнени, пружинки и т.н., задните миналата година съм сменял накладки , с всички те му ала-бала без самия барабан.
Смених Джантите, махнах летните сложих зимните и се получи едно тресене на педала на спирачката, дори и при много ниска скорост(30-40мкч) се усеща доста..
Преди да сложа зимните гуми всички си беше наред, никакви подобни проблеми не съм имал, миналата година не ми е правило проблеми със зимните джанти/гуми.
На предните колела когато обслужвах спирачните апарати единственно съм сменил гайките със затворени гайки да не ми ръждясват шпилките, сега си купих и за задните колела, нищо друго, смених едните джанти с другите и сложих затворените гайки.

Нещо подобно представляват тия гайки, но ми се струва, че моите са дори още по-дълбоки от тия.
..... та, някакви идеи ?
Миналата година, си купих чисто нови зимни гуми, имам 8 джанти и си ги сложих на едните 4, на другите са ми летните.
Зимните гуми са чисто нови на 1 зима балансирани! , летните са на ~5г. не са балансирани и волана ми тресе при ~40кмч и ~130кмч
Спирачните апарати(предните) това лято съм ги обслужил, всички е чисто ново, накладки, дискове, уплътнени, пружинки и т.н., задните миналата година съм сменял накладки , с всички те му ала-бала без самия барабан.
Смених Джантите, махнах летните сложих зимните и се получи едно тресене на педала на спирачката, дори и при много ниска скорост(30-40мкч) се усеща доста..
Преди да сложа зимните гуми всички си беше наред, никакви подобни проблеми не съм имал, миналата година не ми е правило проблеми със зимните джанти/гуми.
На предните колела когато обслужвах спирачните апарати единственно съм сменил гайките със затворени гайки да не ми ръждясват шпилките, сега си купих и за задните колела, нищо друго, смених едните джанти с другите и сложих затворените гайки.

Нещо подобно представляват тия гайки, но ми се струва, че моите са дори още по-дълбоки от тия.
..... та, някакви идеи ?

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Тресене на педала на спирачките, след ..
А какви са ти джантите? Железни или алуминиеви? Тези гайки с конуса май са само за алуминиеви.
- Bioshock
- потребител
ламаринени/стоманнени/железни всеки ги нарича както си иска, обикновенни са, не са лети/алуминиеви.
Джантите са балансирани, няма начин да е в тях проблема.
Предните/оригиналните гайки също са такива конусовидни
Джантите са балансирани, няма начин да е в тях проблема.
Предните/оригиналните гайки също са такива конусовидни

-
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.2 тдци titanium 05
Според мен при смяната ти е попаднал някакъв боклук м/у главината и диска и затова ти тресе.
.
.
-
- потребител
- Регистриран: 24 ное 2013, 15:51
- Модел на автомобила: Mondeo
Опитай с другите гайки да видиш как ще е. 

- Bioshock
- потребител
Проблема се оправи, като размених местата на предните и задните гуми.

-
- потребител
- Регистриран: 22 май 2013, 08:07
- Модел на автомобила: Ford mondeo
Помисли за смяна на задните амортисьори . Износват ти се неравномерно гумите ( това вече го патих) . Като погледнеш щарката на грайфера по внимателно ще видиш , че някои от шарките са по-ниски от съседните и т.н. С размяната просто си сложил задните отпред ефекта изчезва докато развалиш и тези които си сложил отзад .