култура на шофиране в Европа
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
- Status: Извън линия
култура на шофиране в Европа
Здравейте авто любители, отдавна се говори за толерантност на пътя. Дали я има или не, въпрос на гледна точка
. Повечето потребители са пътували по европейските пътища и биха могли да сравнят шофирането тук и навън. Според Вас къде са най лошите шофьори в Европа?
Тъй като правя анкетата имам честа да дам първи отговор в нея! За мен в Италия са най лошите шофьори. Там ако 1 кола или мотор намат клаксон- то тя не върви
.Мигачи не се дават, паркирането е .... нямам думи, а изпреварването - кой от където може. А ако дадеш мигач и чакаш някой да те пусне в движението, нямаш шанс и просто се надяваш колоната да е малка.

Тъй като правя анкетата имам честа да дам първи отговор в нея! За мен в Италия са най лошите шофьори. Там ако 1 кола или мотор намат клаксон- то тя не върви

времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Re: култура на шофиране в Европа
То култура на шофиране е все едно културатата на шофьора, а българите сме едни от най-големите простаци.
Не съм пътувал много по Европа и нямам впечатление, за това няма да гласувам в анкетата
Не съм пътувал много по Европа и нямам впечатление, за това няма да гласувам в анкетата
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Не съм излизал и не знам как е, но като дойдат тук олигофренясват.
Някакво излъчване е май от терена ....
Някакво излъчване е май от терена ....
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
От скромния си централно и източноевропейски опит смятам, че най-зле карат гърците. По планинските пътища на завои и непрекъснати ленти се изпреварва масово, това си е като неписано правило. Има видимост, няма видимост - все тая.
Иначе от липсващите в списъка държави бих избрал Кипър, Украйна или Русия.
Иначе от липсващите в списъка държави бих избрал Кипър, Украйна или Русия.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
И аз бих добавил още, но повече от 10 не може!
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2011, 10:37
- Модел на автомобила: ford fiesta family 1.4
Миналата година ходи с кола до Букурещ. Очаквах, да не е по-различно от тук. Обаче се шашнах какви пътища имат и как спазват ограничението на скоростта на извънградско! А същевременно взимат предимство, не спазват дистанции, в града се престрояват по диагонал през 3 платна, без да чакат. Ама там имали яки глоби за превишена.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Българите сме най-зле!
А от професиите в България най-зле са полицаите. Почти винаги са без фарове, с изгорели фарове, без колани, въртят гуми, карат супер бавно в участъци без право на изпреварване, чакат на някакви островчета или зад завой за да ти ударят палка и какво ли още не, като грам идея нямат, че просто правят предпоставки за ПТП. Всичко, което можете да се сетите като нередност правят, просто нямам думи, а трябва да са ни за пример.
Град в България, в който явно липсват пътепоказателите в автомобилите е Кърджали.
В Казанлък всичко се случва на забавен каданс, просто никой за никъде не бърза там и карат с 20-30, а пак правят катастрофи и не дават предимство на пешеходци.
А от професиите в България най-зле са полицаите. Почти винаги са без фарове, с изгорели фарове, без колани, въртят гуми, карат супер бавно в участъци без право на изпреварване, чакат на някакви островчета или зад завой за да ти ударят палка и какво ли още не, като грам идея нямат, че просто правят предпоставки за ПТП. Всичко, което можете да се сетите като нередност правят, просто нямам думи, а трябва да са ни за пример.

Град в България, в който явно липсват пътепоказателите в автомобилите е Кърджали.
В Казанлък всичко се случва на забавен каданс, просто никой за никъде не бърза там и карат с 20-30, а пак правят катастрофи и не дават предимство на пешеходци.