Мнения за Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2007, 09:06
- Модел на автомобила: Сиера
- Контакти:
- Status: Извън линия
Мнения за Мондео
Здравейте колеги!
Обръщам се към Вас тъй като обмислям покупката на Форд Мондео, модел 1998-1999г. Интересуват ме вашите мнения за автомобила, добри и лоши страни, двигатели, разход на гориво, поддръжка и въобще всичко свързано с модела. Ще Ви бъда благодарен ако улесните избора ми!
Обръщам се към Вас тъй като обмислям покупката на Форд Мондео, модел 1998-1999г. Интересуват ме вашите мнения за автомобила, добри и лоши страни, двигатели, разход на гориво, поддръжка и въобще всичко свързано с модела. Ще Ви бъда благодарен ако улесните избора ми!
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Вероятно ще получиш много отговори ако дадеш инфо за: на колко реални километра е, колко от тях е изминал в РБ, колко му е разходът, колко му е компресията, подхванала ли го е ръждата, удрян ли е, как се държи на пътя, кога и откъде е внесен....
Аз ако имах навремето инфо за бившата ми жена, ехееееее...
6 от 49 братле...щом те кефи взимай го и welcome to the club 
Аз ако имах навремето инфо за бившата ми жена, ехееееее...

-
- потребител
- Контакти:
Там е въпросът, че още няма реална кола налице. Затова искам да споделите мнения, особено собственици на Мондео. Нещата са принципни, но все пак бих могъл да добия представа за модела. Все пак бих искал да знам дали моделът си заслужава или не. Другото което ми прави впечатление е че цените им варират в пъти при уж що годе еднакви условия - близки километри, климатик, Air-bag, и други.
- Vacuum
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2007, 13:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TDI
- Контакти:
Имам автомобила от коло 2-3 седмици, а това е кратък период. Все пак имам някой впечатления.
Има си фаца. Не съм предполагал че хората още се обръщат след него. Харесва ми и това че не е толкова разпространен автомобил. Не е като голф 3, или фиат брава/о.
Колата е голяма и стабилна, за дълъг път е перфектна. Разход още не съм си засичал, и има една ОГОРМНА тема по въпроса. Прави ми впечатление че не е много маневрена.
Климатика е малко шумничък на 3 и 4, но пък като поохладиш малко и на 2 върши работа и почти не се чува.
Това че питаш защо има такива разлики в цените, ме навежда на мисълта, че не разбираш много от коли. (Аз купих моята без да съм я карал, и без да съм отворил предния капак. Човека я запали - следователни там има двикател
). За това ако имаш възможност си купи най-скъпата която намериш. Ако две еднакви коли струват 5 000 едната и 7 000 другата, не вярвай на тоя дето иска пет, че много бърза за чужбина.
За да ти хареса даден автомобил, много зависи и какво си карал преди него.
Нека и Мондео шоферите с по-голям стаж да кажат.
Аз като се чудех каква кола да си взема, се бях регистрирал във форумите на всички марки. Това глобално сондиране на мнения не ми помогна много. Даже ме обърка повече. В едон момент лудваш: на тия им било слабо окачването, ония им се чупят климатиците, на другите им скъпи частите, следващите нямали возия, горяли много или варяли малко. Ако попаднеш на нещо що годе, то пък се окаже че няма вид на нищо, или е с две врати
Гледай да е здрава колицата, дати легне на сърцето и късмет.
Има си фаца. Не съм предполагал че хората още се обръщат след него. Харесва ми и това че не е толкова разпространен автомобил. Не е като голф 3, или фиат брава/о.
Колата е голяма и стабилна, за дълъг път е перфектна. Разход още не съм си засичал, и има една ОГОРМНА тема по въпроса. Прави ми впечатление че не е много маневрена.
Климатика е малко шумничък на 3 и 4, но пък като поохладиш малко и на 2 върши работа и почти не се чува.
Това че питаш защо има такива разлики в цените, ме навежда на мисълта, че не разбираш много от коли. (Аз купих моята без да съм я карал, и без да съм отворил предния капак. Човека я запали - следователни там има двикател

За да ти хареса даден автомобил, много зависи и какво си карал преди него.
Нека и Мондео шоферите с по-голям стаж да кажат.
Аз като се чудех каква кола да си взема, се бях регистрирал във форумите на всички марки. Това глобално сондиране на мнения не ми помогна много. Даже ме обърка повече. В едон момент лудваш: на тия им било слабо окачването, ония им се чупят климатиците, на другите им скъпи частите, следващите нямали возия, горяли много или варяли малко. Ако попаднеш на нещо що годе, то пък се окаже че няма вид на нищо, или е с две врати

Гледай да е здрава колицата, дати легне на сърцето и късмет.
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Има важна тема за покупка на автомобил без значение каква марка е... отиваш в сервиз и го проверявате... НЕОТРАЛЕН или пък на твой познат. Гледасе всичко за да може реално да се прецени състоянието му и цената която му се търси. Не е от значение какъв автомобил ще си вземеш важното е дори и в БГ да е минал 100000км. да е подържан като хората и навреме сервизиран, ако всичко му е наред може да го взимаш или пък ако ти отстъпят от цената заради пр. масло за смяна, филтри ала-бала ок. Ако не ти си преценяваш. Относно Мондеото - няма друга такава кола която да комбинира в нея и спортното и семейното според зависи от двигателя към който ще се насочиш, екстрите също са от значение, климатик, ербеци, ел, пакет... Преценяваш на место, а ако не разбираш от автомобили задължително с приятел, който разбира или в сервиз. Мондеото в зависимост от двигателя може да бъде и икономична кола съобразена с габаритите и звяр ако вземеш примерно 170к.с. според това към което ни насочиш може да дадем повече подробности.
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
И аз съм на мнение, че си е доста маневрено като се има предвид габаритите му... Поне моят е с добра маневреност...Любо написа:Хмм, незнам какво наричаш маневреност, но освен Мондеото съм карал и Ескорт и Фиеста и от трите Мондеото е с най-голяма маневреност.Vacuum написа: Прави ми впечатление че не е много маневрена.

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Аз карам Мондео от вече 3 месеца и 7000 километра. Преди това бях на Фиеста набор 89, вече не ми се качва на фиеста, много по безшумна и комфортна, естествено разликата е 10 години и класа е доста отгоре. Сега по цял ден се друсам на Рено Канго и нямам търпение да свърша работа да се повозя на кола. За тия три месеца не съм сменил нищо. Смених още като я взех предни амортисиори. Колегата по-горе каза да вземеш възможно най-скъпата, е не е баш така. Аз взех най-евтината със снимка от мобилето
Двигателя е 1.8 бензин, гори извънградско между 6 и 7, градско така и не съм засякъл, карам по 3-4 километра сутрин и вечер. Климатроника е шумен първите 2-3 минути защото духа на макс, като поохлади не разбираш че работи освен по дисплея. Колата при 100 км/ч и се чуват само гумите. Абе само чат пат поскърцва някоя пластмаса. Изобщо не съм разочарован от колата.
Ей как си я нахвалих
ама с право.

Ей как си я нахвалих

- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
в тази тема са се разписали повечето от собствениците на мондео...
бая отдавна беше:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=5563
бая отдавна беше:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=5563
-
- потребител
- Контакти:
Ясно, разбрах идеята Ви и благодаря че отделихте от времето си за мен! Вярно, не съм специалист по автомобилите, а и отдавна се отказах да ремонтирам нещо различно от руска кола
там нещата са много по-различни. Засега поне нямам намерение да се хвърлям на първото срещнато Мондео, но при всички случаи и цената си е фактор. Забелязъл съм обаче че някои търговци май точно на този психологически фактор наблягат. Евтиното излизало скъпо, защо да не продадем евтина бричка на висока цена, уж си е екстра
Както и да е, аз не съм дребосък и при всички положения ми трябва по-голяма кола, а от видяното дотук май Монедеото ще си остане моя избор.

- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Всичко е въпрос на късмет при покупката на автомобил втора употреба.Много зависи от предният собственник.Ако е от Италия ще е запазен от към корозия,но има риск да не е сменяно масло редовно и др.мундарщини,а Мондео е придирчив към маслото.Ако е от Германия,голяма вероятност да е с корозия,но пък по-редовно потдържат колата,заради строгите прегледи,не че не са мундари.
Карам Мондео от три години и съм сменял само консумативи.Ето и плюсовете и минусите според мен:
Плюсове:Перфектна управляемост;малко по-твърдо окачване;голямо вътрешно пространство за големи хора;много добри двигатели с голям ресурс и еластичност,както и един от най-малките разходи на гориво съпоставен със същите кубици на автомобили от клас Д;перфектно сметната скоростна кутия;много екстри даже и базовите модели.
Минуси:
Слаба маневреност-радиус на завой/който казва друго,няма опит/;малко по-твърдичко окачване;чупливи брони;прекалено голяма остъкленост-странична;малки странични огледала;няма копче за отваряне на багажника от купето;рано се задейства АБСа/лично мнение/;при двигателите Зетек след 1997г. не се препоръчва слагане на газ,не само заради пластмасовите смукателни колектори,а и за това че клапаните са изчислени на оптималната температура и поради по-голямата калоричност на газта заминават бързо/въпреки това много колеги от форума карат на газ и си свиркат/.
Карам Мондео от три години и съм сменял само консумативи.Ето и плюсовете и минусите според мен:
Плюсове:Перфектна управляемост;малко по-твърдо окачване;голямо вътрешно пространство за големи хора;много добри двигатели с голям ресурс и еластичност,както и един от най-малките разходи на гориво съпоставен със същите кубици на автомобили от клас Д;перфектно сметната скоростна кутия;много екстри даже и базовите модели.
Минуси:
Слаба маневреност-радиус на завой/който казва друго,няма опит/;малко по-твърдичко окачване;чупливи брони;прекалено голяма остъкленост-странична;малки странични огледала;няма копче за отваряне на багажника от купето;рано се задейства АБСа/лично мнение/;при двигателите Зетек след 1997г. не се препоръчва слагане на газ,не само заради пластмасовите смукателни колектори,а и за това че клапаните са изчислени на оптималната температура и поради по-голямата калоричност на газта заминават бързо/въпреки това много колеги от форума карат на газ и си свиркат/.

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Да добавя към горните, с които съм съгласен, особено Демиро.
Броните са му най-големия проблем - от стъкло да ги бяха направил - подобре!
Не чух нищо за дизелите, моято е бензин, но хората си хвалят и 1.8 тд, което на пръв поглед е малко. аз такъв съм карал на ескорт. има сила, но за мендео - не знам.
Смятам, че от бензиновите оптимално е 2 литра. Гледай да е с екстри. Мондеото по принцип и с много екстри така, че не се отказвай (и гледай да работят!)
аз бих си избрал пак комби. На един курс прекарах голям хладилник, пералня и телевизор + разни други багажи.
Като гледаш за цена за мен разумната е около 6, но си остави и още около 1500 да си я приведеш във вид за каране (само гумите за един сезон са 600лв., ангренаж 200, масло 70, свещи 67, филтри, 3-те, 40, накладки, вероятно и дискове там много варира, но 200 лв. те оправят, антифриз)
Най добре според мен се чувства с гуми 15", 60-65, 195
Гледай да е и с блокиращ диференциал и отопляем стъкло - полезни неща за зимата.
а две мения няма - мондеото е кола която бих си купил пак без да се замислям. само дано не попаднеш на някое изтормозено добиче
Броните са му най-големия проблем - от стъкло да ги бяха направил - подобре!
Не чух нищо за дизелите, моято е бензин, но хората си хвалят и 1.8 тд, което на пръв поглед е малко. аз такъв съм карал на ескорт. има сила, но за мендео - не знам.
Смятам, че от бензиновите оптимално е 2 литра. Гледай да е с екстри. Мондеото по принцип и с много екстри така, че не се отказвай (и гледай да работят!)
аз бих си избрал пак комби. На един курс прекарах голям хладилник, пералня и телевизор + разни други багажи.
Като гледаш за цена за мен разумната е около 6, но си остави и още около 1500 да си я приведеш във вид за каране (само гумите за един сезон са 600лв., ангренаж 200, масло 70, свещи 67, филтри, 3-те, 40, накладки, вероятно и дискове там много варира, но 200 лв. те оправят, антифриз)
Най добре според мен се чувства с гуми 15", 60-65, 195
Гледай да е и с блокиращ диференциал и отопляем стъкло - полезни неща за зимата.
а две мения няма - мондеото е кола която бих си купил пак без да се замислям. само дано не попаднеш на някое изтормозено добиче
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Ми да добавя за дизела
Градско (софийско) ми гори 8-8.5 извънградско малко под 6.
Относно мощността, ми не съм рацер, като за мен върви добре, на други може и да им е слаб. Двигателя е тежък и зимата е като снегорин
. Малко неприятен момент е, че консумативите са по-скъпи - към 500лв излиза смяна на ремъци и консумативи.
Някои колеги се оплакват от твърдо возене и не добра маневреност. Моето вози много меко, но в същото време се усеща, че е стабилно в завой. Все пак 99% от колите са купени втора упетреба и не е ясно какви пружини и амортисьори са им слагани. Определено е по-манврено от Лада Самара
Аз също препоръчвам комбито, преди 2 седмици пренесохме голям велосипед и бяхме 4 човека.
Ако се сетя още нещо ще допълвам

Градско (софийско) ми гори 8-8.5 извънградско малко под 6.
Относно мощността, ми не съм рацер, като за мен върви добре, на други може и да им е слаб. Двигателя е тежък и зимата е като снегорин

Някои колеги се оплакват от твърдо возене и не добра маневреност. Моето вози много меко, но в същото време се усеща, че е стабилно в завой. Все пак 99% от колите са купени втора упетреба и не е ясно какви пружини и амортисьори са им слагани. Определено е по-манврено от Лада Самара

Аз също препоръчвам комбито, преди 2 седмици пренесохме голям велосипед и бяхме 4 човека.
Ако се сетя още нещо ще допълвам