Покупка на Фиеста автоматик
- nevada_cowboy
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2010, 00:43
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Mk6 (дано!)
- Status: Извън линия
Покупка на Фиеста автоматик
Привет на форума!
На 21 съм, обаче съм дългогодишен фен на Форд (почитател съм на марката още от дете, когато даваха Супершоу Невада и наградите бяха фордове
)
Имам питане за Фиеста мк6 или по-точно за мк6.5
Кой мотор се предлага с автоматична скоростна кутия? Има ли дизелов мотор с автоматична ск. кутия?
Някой има ли наблюдения относно разхода? Много ли се развалят автоматиците?Искам автоматик, защото сега карам колата на баща ми, а тя е автоматик, само че Пежо.
Също така искам да попитам за съотношение Пежо-Форд. В смисъл хора които са карали автомобили и от двете марки да ми кажат Фордовете дали са на същото ниво или надминават Пежата като качество. Все пак аз никога не съм карал нито имал Форд, въпреки, че винаги са ми харесвали. Притесняват ме думите на мои приятели, които казват "Купи си Форд за да станеш най-добър приятел на монтьора". Съдейки по опита ми с Пежото (и за френските коли разправят същото като за Форд - много се били разваляли) това са празни приказки. Много се надявам да попадна на свестен екземпляр Фиестичка Мк6.5 дизел автоматик и да нямам проблеми с нея. И също така - чак пък толкова ли са скъпи частите за Форд колкото някои хора твърдят?
Само да вметна - другите ми алтернативи са VW Polo старото, Сеат Ибиза старата, Фиат Стило и Ситроен С2.
Смятам да си я купя от тези, които са върнати на лизинг при Мото-ПФОЕ. Новият модел не ме грабна, а пък и не бих пръснал толкова много средства за кола - студент съм.
Надявам се някой да ми отговори.
На 21 съм, обаче съм дългогодишен фен на Форд (почитател съм на марката още от дете, когато даваха Супершоу Невада и наградите бяха фордове

Имам питане за Фиеста мк6 или по-точно за мк6.5
Кой мотор се предлага с автоматична скоростна кутия? Има ли дизелов мотор с автоматична ск. кутия?
Някой има ли наблюдения относно разхода? Много ли се развалят автоматиците?Искам автоматик, защото сега карам колата на баща ми, а тя е автоматик, само че Пежо.
Също така искам да попитам за съотношение Пежо-Форд. В смисъл хора които са карали автомобили и от двете марки да ми кажат Фордовете дали са на същото ниво или надминават Пежата като качество. Все пак аз никога не съм карал нито имал Форд, въпреки, че винаги са ми харесвали. Притесняват ме думите на мои приятели, които казват "Купи си Форд за да станеш най-добър приятел на монтьора". Съдейки по опита ми с Пежото (и за френските коли разправят същото като за Форд - много се били разваляли) това са празни приказки. Много се надявам да попадна на свестен екземпляр Фиестичка Мк6.5 дизел автоматик и да нямам проблеми с нея. И също така - чак пък толкова ли са скъпи частите за Форд колкото някои хора твърдят?
Само да вметна - другите ми алтернативи са VW Polo старото, Сеат Ибиза старата, Фиат Стило и Ситроен С2.
Смятам да си я купя от тези, които са върнати на лизинг при Мото-ПФОЕ. Новият модел не ме грабна, а пък и не бих пръснал толкова много средства за кола - студент съм.
Надявам се някой да ми отговори.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Покупка на Фиеста автоматик
Здравей колега!Добре си се насочил към Фиестата.Казвам го от опит,защото имаме такава.За съжаление не е автоматик,за да мога да ти дам повече информация.
Този модел се предлага с роботизирана трансмисия с двигатели 1,4Duratec(80к.с.бензин) и 1,4Duratorq TDCI(68к.с.дизел).
Дано има някой колега с такава скоростна кутия,който да каже как стоят нещата.А иначе приказките за това, че колите на Форд се били разваляли сме ги чували доста от разни хора,които никога не са имали такъв автомобил.И понеже много се "развалят",аз се "прекарах"
да си купя два нови Форда,а преди тях два поредни Ескорта,единият от които беше на 20 години,така че си прав за празните приказки.
Когато колата е втора употреба,всичко зависи от конкретния екземпляр.Ако е добре поддържана и е имала съвестен собственик всичко ще е наред.
Частите на всички автомобили от този клас са сравними като цени при официалните дилъри,така че няма особена разлика дали караш Пежо или Форд.Основните приказки по отношение на цените идват от това,че много хора си мислят,че Форд е американски автомобил,а той си е германски и е сравним със всички европейски автомобили.
Този модел се предлага с роботизирана трансмисия с двигатели 1,4Duratec(80к.с.бензин) и 1,4Duratorq TDCI(68к.с.дизел).
Дано има някой колега с такава скоростна кутия,който да каже как стоят нещата.А иначе приказките за това, че колите на Форд се били разваляли сме ги чували доста от разни хора,които никога не са имали такъв автомобил.И понеже много се "развалят",аз се "прекарах"

Когато колата е втора употреба,всичко зависи от конкретния екземпляр.Ако е добре поддържана и е имала съвестен собственик всичко ще е наред.
Частите на всички автомобили от този клас са сравними като цени при официалните дилъри,така че няма особена разлика дали караш Пежо или Форд.Основните приказки по отношение на цените идват от това,че много хора си мислят,че Форд е американски автомобил,а той си е германски и е сравним със всички европейски автомобили.
- Itskin
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2008, 14:46
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI '07
Здравейте колеги,
Напълно съм съгласен с Synthez 3D.
Аз лично съм карал някой от алтернативните ти коли ( Polo и возил на C2) и не мисля, че могат да се сравнят с Фиестата, която съм карал 1.4 TDCI.
А относно върнати коли в МП, имай предвид, че не всички са идеални както казват. Малко от тях за били ползвани като лични коли.
Поздрави
Напълно съм съгласен с Synthez 3D.
Аз лично съм карал някой от алтернативните ти коли ( Polo и возил на C2) и не мисля, че могат да се сравнят с Фиестата, която съм карал 1.4 TDCI.
А относно върнати коли в МП, имай предвид, че не всички са идеални както казват. Малко от тях за били ползвани като лични коли.
Поздрави
- nevada_cowboy
- потребител
А искам да питам къде се произвеждаше Фиеста Mk 6 и 6.5? В Германия или в Турция?
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Произвежда се единствено в Германия и Испания.Турският завод произвежда лекотоварни автомобили и нито един от моделите на леките не се прави там.Можеш да разбереш къде е произведен даден автомобил по VIN номера му.
- nevada_cowboy
- потребител
Ами това е много добре. А това, че повечето употребявани в МП не са били използвани като лични коли не ме притеснява.
Защото все пак със сигурност е по-голяма вероятността да попаднеш на добре запазена, от колкото в някоя автокъща, където обикновено се пробват дали ще те метнат.
Защото все пак със сигурност е по-голяма вероятността да попаднеш на добре запазена, от колкото в някоя автокъща, където обикновено се пробват дали ще те метнат.

- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Насочил си се отлично, тази Фиеста е чудесен автомобил - евтина, здрава и страхотна за каране. Много добро управление и сигурно поведение на пътя.
1.4 бензин и дизел се предлагат с автоматична скоростна кутия Duraashift, която обаче не е класически автоматик. Базирана е на ръчната кутия, просто скоростите и съединителя се управляват от електро-хидравлични механизми. В повечето малки автомобили са такива автоматиците. Имат си своите предимства и недостатъци.
Предимства: бидейки базирани на ръчната трансмисия са по-леки и компактни от нормалните автоматици с преобразувател на въртящия момент.
Също са по-ефективни и на практика разхода и динамиката са идентични с ръчната кутия.
Недостатъци: не превключват гладко като добрите автоматици. Попридърпват, особено на ниските предавки.
Също, трябва да се внимава да не прегрее съединителя, например при интензивно маневриране (все едно караш на полусъединител).
В такъв случай на прегряване електрониката изключва от скорост и чакаш да изстине.
Може разбира се никога да не се случи.
По-капризни са от ръчни скорости естествено, познати са някои проблеми с електрониката например, но нищо страшно.
Имай предвид, че свикнеш ли на автоматик, на ръчни няма да искаш да се върнеш, така че обмисли идеята и за ръчни скорости.
В момента има голям избор на в Мото-Пфое.
Ето оферта за автоматик дизел:
http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... 92&gear=62" onclick="window.open(this.href);return false;
1.4 бензин и дизел се предлагат с автоматична скоростна кутия Duraashift, която обаче не е класически автоматик. Базирана е на ръчната кутия, просто скоростите и съединителя се управляват от електро-хидравлични механизми. В повечето малки автомобили са такива автоматиците. Имат си своите предимства и недостатъци.
Предимства: бидейки базирани на ръчната трансмисия са по-леки и компактни от нормалните автоматици с преобразувател на въртящия момент.
Също са по-ефективни и на практика разхода и динамиката са идентични с ръчната кутия.
Недостатъци: не превключват гладко като добрите автоматици. Попридърпват, особено на ниските предавки.
Също, трябва да се внимава да не прегрее съединителя, например при интензивно маневриране (все едно караш на полусъединител).
В такъв случай на прегряване електрониката изключва от скорост и чакаш да изстине.
Може разбира се никога да не се случи.
По-капризни са от ръчни скорости естествено, познати са някои проблеми с електрониката например, но нищо страшно.
Имай предвид, че свикнеш ли на автоматик, на ръчни няма да искаш да се върнеш, така че обмисли идеята и за ръчни скорости.
В момента има голям избор на в Мото-Пфое.
Ето оферта за автоматик дизел:
http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... 92&gear=62" onclick="window.open(this.href);return false;
Ford. Feel the difference
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
От ходовата част доволни ли сте на тези фиести?По здрави ли са от по-старите модели?
Питам понеже един приятел се интересува , но не е регистриран

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
bateto_toshko написа:От ходовата част доволни ли сте на тези фиести?По здрави ли са от по-старите модели?Питам понеже един приятел се интересува , но не е регистриран

Здрави са. Има тема за Fiesta MK6/6.5 виж я и дай на твоя приятел да я погледне също.
- TheXFiles
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2009, 14:00
- Модел на автомобила: Focus MK2.5 1.8TDCI
Напълно съм съгласен с колегата chaosdd . Карах Фиеста 1.4TDCi автомат 2години и около 35000км. За това време нямаше никакви проблеми, освен 3-4пъти прегреял съединител, но не е болка за умиране, чакаш 7-8мин. и е готова отново да потегли. Единственото което мога да допълня, че с тази скоростна кутия малко се позамисля при потегляне, но колата си върви доста прилично. Разхода градско е около 5,5-6л, а извънградско около 4-4.5л/100км, като съм падал и под 4л
Като цяло колата е добра

Като цяло колата е добра