Ford Fiesta или Ford Fusion?
-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2015, 10:23
- Модел на автомобила: -------
- Status: Извън линия
Ford Fiesta или Ford Fusion?
Здравейте, мисля да си взимам кола и след дълго търсене, се спрях на Форд. И сега остана въпросът кой модел да взема. Карам много, затова съм избрала дизел, в същото време понякога ми се налага да карам по черни пътища - я за риба, я на къмпинг. Първоначално се бях спряла на Fusion, но ми казаха, че окачването на Fiesta е същото, а пък Fiesta се намира по-често за продаване. Какво е вашето мнение - Fiesta или Fusion?
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Ford Fiesta или Ford Fusion?
Ако ще ходиш за риба с тази кола трябва да имаш предвид, че Fusion има по-голям просвет от Fiesta.
Но пък ми се струва, че е малко по-шумен.
-
- потребител
Аз и затова се ориентирах първоначално към Fusion, защото мисля, че за черните пътища той е по-подходящия модел. Шумът не ме притеснява, имала съм Рено дизел, в което и мислите не можех да си чуя.Любо написа:Ако ще ходиш за риба с тази кола трябва да имаш предвид, че Fusion има по-голям просвет от Fiesta.

В същото време ходенето по черни пътища е два пъти годишно, което не знам дали осмисля по-високата цена на Fusion.
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Нито едно от двете не е подходящо за черни пътища. Сравнително ниски са - малка градска кола.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Хмм, зависи от черните пътища... ако са много тежки и Фюжъна няма да се справи - все пак не е джип. Но пък все пак височината му те пази до някъде от удари отдолу. И мисля, че с това се изчерпват предимствата му. А, не има още едно - по-високата позиция на седене. Има хора които го предпочитат, заради по-добрата видимост. Но пък това до по-висок разход на гориво (при равни други условия).
До колкото разбирам се оглеждате за автомобил на старо? Зависи си от сама машина и нейното състояние.
До колкото разбирам се оглеждате за автомобил на старо? Зависи си от сама машина и нейното състояние.
-
- потребител
Значи реално няма значение кое ще избера? Защото гледах едни тест карания на руснаците с Fusion, доста добре се държеше извън асфалт. Не говоря за черни пътища с коловози и стърчащи камъни, идеята ми е за сравнително равни участъци, които обаче нямат настилка. Или за старите павирани пътища като на Витоша.martin1977 написа:Нито едно от двете не е подходящо за черни пътища. Сравнително ниски са - малка градска кола.
Честно казано на мен като жена Фиестата ми харесва повече - по-компактна е. Загледала съм се във Fusion-а основно заради малко по-добрата проходимост така да се каже.
-
- потребител
Като разход мисля, че са еднакви, поне по фабричните данни. Слагам още половин литър отгоре на Fusion сравнено с Fiesta. При Fusion ме притеснява и това, че няма регулиране на волана, което не знам колко ще ми е удобно на дълъг път.Любо написа:Хмм, зависи от черните пътища... ако са много тежки и Фюжъна няма да се справи - все пак не е джип. Но пък все пак височината му те пази до някъде от удари отдолу. И мисля, че с това се изчерпват предимствата му. А, не има още едно - по-високата позиция на седене. Има хора които го предпочитат, заради по-добрата видимост. Но пък това до по-висок разход на гориво (при равни други условия).
Иначе да - на старо, няма пари за нова, оглеждам се за нещо до 10 000 лв, което се надявам да е достатъчно за по-запазен модел.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Карал ли си ги и двете, та да даваш съвети? Нужно ли е да спамиш във всяка тема?martin1977 написа:Нито едно от двете не е подходящо за черни пътища. Сравнително ниски са - малка градска кола.
Аз 5 години и близо 70 хил. км. карах Fusion. По високата позиция на седене поне за мен е много удобна и дава добра видимост. Просвета е много добър и няма да имаш проблеми по черните пътища. Определено не е офроуд машина. Окачването обаче е много здраво. Пружините са по-високи и по-твърди от тези на Фиеста, което е плюс за черните пътища, но минус за возията. По високата стойка и по-лошата аеродинамика са минус при скорости над 120 км/ч. Аз лично бих препоръчал бензин (пък бил той и на газ) пред дизелов втора ръка на незнаен брой километри. При нормално каране с климатик разхода извънградско на 1,4 бензин е около 6/100, а с повече търпение може да падне до 5,5.
П.С. Този, който карах имаше регулиране на волана.
-
- потребител
Благодаря, значи наистина Fusion е това, което търся за местата, на които ходя. Ще разгледам и за бензин.DigiPro написа:Карал ли си ги и двете, та да даваш съвети? Нужно ли е да спамиш във всяка тема?martin1977 написа:Нито едно от двете не е подходящо за черни пътища. Сравнително ниски са - малка градска кола.
Аз 5 години и близо 70 хил. км. карах Fusion. По високата позиция на седене поне за мен е много удобна и дава добра видимост. Просвета е много добър и няма да имаш проблеми по черните пътища. Определено не е офроуд машина. Окачването обаче е много здраво. Пружините са по-високи и по-твърди от тези на Фиеста, което е плюс за черните пътища, но минус за возията. По високата стойка и по-лошата аеродинамика са минус при скорости над 120 км/ч. Аз лично бих препоръчал бензин (пък бил той и на газ) пред дизелов втора ръка на незнаен брой километри. При нормално каране с климатик разхода извънградско на 1,4 бензин е около 6/100, а с повече търпение може да падне до 5,5.
П.С. Този, който карах имаше регулиране на волана.
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Пич, аз когато съм карал коли (вкл. и тези двете) ... да не казвам ти къде си бил и какво си правил. Айде да обясниш кое по-точно е спам в мнението. Ти и още един-двама в този форум не спирате да ми серете на всеки пост и почвам да се дразня вече. Казвам мнение, което е по-темата ... а ако на теб или на някой друг не му изнася, да не го чете, вместо да плюе ... и това ми било форум, и това ми било модератор .....DigiPro написа:Карал ли си ги и двете, та да даваш съвети? Нужно ли е да спамиш във всяка тема?martin1977 написа:Нито едно от двете не е подходящо за черни пътища. Сравнително ниски са - малка градска кола.
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
За до 10 бона мисля че може да намериш и нещо по-добро, което да ти върши работа и извън пътя от Фюжъна. Какво друго си гледал ?
-
- потребител
От Форд нищо, гледала съм други марки, обаче се спрях на Фюжъна, защото все пак ще се ползва като основна кола, каранията извън пътя за година се броят на пръсти и ми хареса разхода, който дава и това, че е под 100 к.с.ГордСФорд написа:За до 10 бона мисля че може да намериш и нещо по-добро, което да ти върши работа и извън пътя от Фюжъна. Какво друго си гледал ?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Мартине, ако ми погледнеш в профила годините, ще видиш, че сме почти набори. Няма нужда да ръсиш обиди къде съм бил и какво съм правил. Спам и невярно е, че Fusion не бил подходящ за черни пътища. Личи си, че не си карал такъв. Поне изгледай някой друг клип в youtube.
Ето един:
https://www.youtube.com/watch?v=-T8DvAl1gY8
Напиши конкретно колко км и какъв Fusion си карал? Чакам! Ако дадеш и твоя снимка с колата може и да повярваме.
Ето един:
https://www.youtube.com/watch?v=-T8DvAl1gY8
Напиши конкретно колко км и какъв Fusion си карал? Чакам! Ако дадеш и твоя снимка с колата може и да повярваме.
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
И аз се бях насочил към Фюжъна по същите причини - веднъж в месеца каране по черен път или път в много лошо състояние. Накрая ме отказа това че нямаше много избор по автокъщите, а и всяка една кола би се справила с черен път (не говориме за офроуд), стига да се кара бавничко и внимателно. Не си струва да се избира специално по-проходима кола само заради това. А за 10к наистина имаш голям избор.
Гледаш, пробваш и каквото ти легне на сърце (и е в най-добро състояние)

-
- потребител
Абе, всяка, всяка, френските определено не могат. Трябва си малко по-стабилно окачване. Ти какво избра в крайна сметка - Фокуса?dragonn2 написа:И аз се бях насочил към Фюжъна по същите причини - веднъж в месеца каране по черен път или път в много лошо състояние. Накрая ме отказа това че нямаше много избор по автокъщите, а и всяка една кола би се справила с черен път (не говориме за офроуд), стига да се кара бавничко и внимателно. Не си струва да се избира специално по-проходима кола само заради това. А за 10к наистина имаш голям избор.
- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Здравей, аз имам Fusion от 5 години и съм се катерила по какви ли не пътища. Направо си е като джипка колата. Само дето не е много мощна, но за проходимост - превъзходна еlotos написа:Аз и затова се ориентирах първоначално към Fusion, защото мисля, че за черните пътища той е по-подходящия модел. Шумът не ме притеснява, имала съм Рено дизел, в което и мислите не можех да си чуя.Любо написа:Ако ще ходиш за риба с тази кола трябва да имаш предвид, че Fusion има по-голям просвет от Fiesta.
В същото време ходенето по черни пътища е два пъти годишно, което не знам дали осмисля по-високата цена на Fusion.

Ако е дизелова колата (като моята) си пърпори като всяка дизелова кола, като тракторче.
Може да видиш повече в темата за колата

-
- потребител
Ооох, точно по каквито пътища карам аз. А окачването е здраво, нали? Вярно, че аз взимам кола на старо, която сигурно се е пораздрънкала вече, но се надявам като я стегна да ми лепне.Dani_Barabani написа:Здравей, аз имам Fusion от 5 години и съм се катерила по какви ли не пътища. Направо си е като джипка колата. Само дето не е много мощна, но за проходимост - превъзходна еСправя се с черни пътища, високи бордюри, чакъл, дупки, калдаръми... Просветът й е по-голям - това за мен е най-голямото предимство. Хем малка и компактна кола, идеална за града, хем като джипка се движи и се справя с неравностите и дупките
Ако е дизелова колата (като моята) си пърпори като всяка дизелова кола, като тракторче.
Може да видиш повече в темата за колата
Намерих една обява за Fusion, ще ходя да го видя, малко ме притеснява, че стои от септември месец обявата, ама дано да е ОК колата.
А с кой двигател е твоята, виждам, че е дизел - 1.4 или 1.6?
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
Да така си е, предишната ми беше Рено Меган и преди да я продам тракаше като каруца. Избрах Фокуса, точно заради добрите отзиви за окачването, които четох из нета.lotos написа:Абе, всяка, всяка, френските определено не могат. Трябва си малко по-стабилно окачване. Ти какво избра в крайна сметка - Фокуса?
А по темата: До колкото занм Фюжъна е просто по-висока Фиеста - няма 4х4 или някакво друго голямо предимство, освен просвета. Не че това е малко де

, а и лично на мен повече ми харесва като дизайн, отколкото Фиестата. Изглежда накак си по-внушително. На снимките даже не си личи колко е малък

- sinnerman
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2012, 11:08
- Модел на автомобила: focus
Между фиеста и фюжън без всякакво съмнение фюжън е по-добрия избор. Но като пътно поведение, здравина, стабилност, удоволствие от шофирането и шофиране като при градски условия, така и на дълъг път лидер е фокус.
-
- потребител
Хахахаха, е и аз с Рено, откъде ли не трака само след 10 минути по павета, а не ми се говори за малко по-разнебитени пътища.dragonn2 написа:Да така си е, предишната ми беше Рено Меган и преди да я продам тракаше като каруца. Избрах Фокуса, точно заради добрите отзиви за окачването, които четох из нета.lotos написа:Абе, всяка, всяка, френските определено не могат. Трябва си малко по-стабилно окачване. Ти какво избра в крайна сметка - Фокуса?
А по темата: До колкото занм Фюжъна е просто по-висока Фиеста - няма 4х4 или някакво друго голямо предимство, освен просвета. Не че това е малко де
, а и лично на мен повече ми харесва като дизайн, отколкото Фиестата. Изглежда накак си по-внушително. На снимките даже не си личи колко е малък
За Fusion да, като го гледам на снимки - направо джип, като го видя на живо...кола за семейство с деца. Обаче ако не намеря качествена бройка по обявите, май ще се взима Фиеста. Че пък е компактна да му се.