Ford Fiesta или Ford Fusion?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
lotos
потребител
потребител
Регистриран: 16 фев 2015, 10:23
Модел на автомобила: -------
Status: Извън линия

Ford Fiesta или Ford Fusion?

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 10:21

Здравейте, мисля да си взимам кола и след дълго търсене, се спрях на Форд. И сега остана въпросът кой модел да взема. Карам много, затова съм избрала дизел, в същото време понякога ми се налага да карам по черни пътища - я за риба, я на къмпинг. Първоначално се бях спряла на Fusion, но ми казаха, че окачването на Fiesta е същото, а пък Fiesta се намира по-често за продаване. Какво е вашето мнение - Fiesta или Fusion?

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: Ford Fiesta или Ford Fusion?

Мнение от Любо » 17 фев 2015, 10:23

Ако ще ходиш за риба с тази кола трябва да имаш предвид, че Fusion има по-голям просвет от Fiesta.
Но пък ми се струва, че е малко по-шумен.

lotos
потребител
потребител

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 10:29

Любо написа:Ако ще ходиш за риба с тази кола трябва да имаш предвид, че Fusion има по-голям просвет от Fiesta.
Аз и затова се ориентирах първоначално към Fusion, защото мисля, че за черните пътища той е по-подходящия модел. Шумът не ме притеснява, имала съм Рено дизел, в което и мислите не можех да си чуя. :D

В същото време ходенето по черни пътища е два пъти годишно, което не знам дали осмисля по-високата цена на Fusion.

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford

Мнение от martin1977 » 17 фев 2015, 10:42

Нито едно от двете не е подходящо за черни пътища. Сравнително ниски са - малка градска кола.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 17 фев 2015, 10:49

Хмм, зависи от черните пътища... ако са много тежки и Фюжъна няма да се справи - все пак не е джип. Но пък все пак височината му те пази до някъде от удари отдолу. И мисля, че с това се изчерпват предимствата му. А, не има още едно - по-високата позиция на седене. Има хора които го предпочитат, заради по-добрата видимост. Но пък това до по-висок разход на гориво (при равни други условия).
До колкото разбирам се оглеждате за автомобил на старо? Зависи си от сама машина и нейното състояние.

lotos
потребител
потребител

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 10:50

martin1977 написа:Нито едно от двете не е подходящо за черни пътища. Сравнително ниски са - малка градска кола.
Значи реално няма значение кое ще избера? Защото гледах едни тест карания на руснаците с Fusion, доста добре се държеше извън асфалт. Не говоря за черни пътища с коловози и стърчащи камъни, идеята ми е за сравнително равни участъци, които обаче нямат настилка. Или за старите павирани пътища като на Витоша.

Честно казано на мен като жена Фиестата ми харесва повече - по-компактна е. Загледала съм се във Fusion-а основно заради малко по-добрата проходимост така да се каже.

lotos
потребител
потребител

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 10:52

Любо написа:Хмм, зависи от черните пътища... ако са много тежки и Фюжъна няма да се справи - все пак не е джип. Но пък все пак височината му те пази до някъде от удари отдолу. И мисля, че с това се изчерпват предимствата му. А, не има още едно - по-високата позиция на седене. Има хора които го предпочитат, заради по-добрата видимост. Но пък това до по-висок разход на гориво (при равни други условия).
До колкото разбирам се оглеждате за автомобил на старо? Зависи си от сама машина и нейното състояние.
Като разход мисля, че са еднакви, поне по фабричните данни. Слагам още половин литър отгоре на Fusion сравнено с Fiesta. При Fusion ме притеснява и това, че няма регулиране на волана, което не знам колко ще ми е удобно на дълъг път.

Иначе да - на старо, няма пари за нова, оглеждам се за нещо до 10 000 лв, което се надявам да е достатъчно за по-запазен модел.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 17 фев 2015, 10:56

martin1977 написа:Нито едно от двете не е подходящо за черни пътища. Сравнително ниски са - малка градска кола.
Карал ли си ги и двете, та да даваш съвети? Нужно ли е да спамиш във всяка тема?
Аз 5 години и близо 70 хил. км. карах Fusion. По високата позиция на седене поне за мен е много удобна и дава добра видимост. Просвета е много добър и няма да имаш проблеми по черните пътища. Определено не е офроуд машина. Окачването обаче е много здраво. Пружините са по-високи и по-твърди от тези на Фиеста, което е плюс за черните пътища, но минус за возията. По високата стойка и по-лошата аеродинамика са минус при скорости над 120 км/ч. Аз лично бих препоръчал бензин (пък бил той и на газ) пред дизелов втора ръка на незнаен брой километри. При нормално каране с климатик разхода извънградско на 1,4 бензин е около 6/100, а с повече търпение може да падне до 5,5.
П.С. Този, който карах имаше регулиране на волана.

lotos
потребител
потребител

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 11:02

DigiPro написа:
Карал ли си ги и двете, та да даваш съвети? Нужно ли е да спамиш във всяка тема?
Аз 5 години и близо 70 хил. км. карах Fusion. По високата позиция на седене поне за мен е много удобна и дава добра видимост. Просвета е много добър и няма да имаш проблеми по черните пътища. Определено не е офроуд машина. Окачването обаче е много здраво. Пружините са по-високи и по-твърди от тези на Фиеста, което е плюс за черните пътища, но минус за возията. По високата стойка и по-лошата аеродинамика са минус при скорости над 120 км/ч. Аз лично бих препоръчал бензин (пък бил той и на газ) пред дизелов втора ръка на незнаен брой километри. При нормално каране с климатик разхода извънградско на 1,4 бензин е около 6/100, а с повече търпение може да падне до 5,5.
П.С. Този, който карах имаше регулиране на волана.
Благодаря, значи наистина Fusion е това, което търся за местата, на които ходя. Ще разгледам и за бензин.

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford

Мнение от martin1977 » 17 фев 2015, 11:14

DigiPro написа:
Пич, аз когато съм карал коли (вкл. и тези двете) ... да не казвам ти къде си бил и какво си правил. Айде да обясниш кое по-точно е спам в мнението. Ти и още един-двама в този форум не спирате да ми серете на всеки пост и почвам да се дразня вече. Казвам мнение, което е по-темата ... а ако на теб или на някой друг не му изнася, да не го чете, вместо да плюе ... и това ми било форум, и това ми било модератор .....

Потребителски аватар
ФордБългария
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v

Мнение от ФордБългария » 17 фев 2015, 11:17

За до 10 бона мисля че може да намериш и нещо по-добро, което да ти върши работа и извън пътя от Фюжъна. Какво друго си гледал ?

lotos
потребител
потребител

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 11:22

ГордСФорд написа:За до 10 бона мисля че може да намериш и нещо по-добро, което да ти върши работа и извън пътя от Фюжъна. Какво друго си гледал ?
От Форд нищо, гледала съм други марки, обаче се спрях на Фюжъна, защото все пак ще се ползва като основна кола, каранията извън пътя за година се броят на пръсти и ми хареса разхода, който дава и това, че е под 100 к.с.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 17 фев 2015, 11:25

Мартине, ако ми погледнеш в профила годините, ще видиш, че сме почти набори. Няма нужда да ръсиш обиди къде съм бил и какво съм правил. Спам и невярно е, че Fusion не бил подходящ за черни пътища. Личи си, че не си карал такъв. Поне изгледай някой друг клип в youtube.
Ето един:
https://www.youtube.com/watch?v=-T8DvAl1gY8

Напиши конкретно колко км и какъв Fusion си карал? Чакам! Ако дадеш и твоя снимка с колата може и да повярваме.

Потребителски аватар
dragonn2
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
Контакти:

Мнение от dragonn2 » 17 фев 2015, 11:42

И аз се бях насочил към Фюжъна по същите причини - веднъж в месеца каране по черен път или път в много лошо състояние. Накрая ме отказа това че нямаше много избор по автокъщите, а и всяка една кола би се справила с черен път (не говориме за офроуд), стига да се кара бавничко и внимателно. Не си струва да се избира специално по-проходима кола само заради това. А за 10к наистина имаш голям избор.
Гледаш, пробваш и каквото ти легне на сърце (и е в най-добро състояние) :)
ИзображениеИзображение

lotos
потребител
потребител

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 11:47

dragonn2 написа:И аз се бях насочил към Фюжъна по същите причини - веднъж в месеца каране по черен път или път в много лошо състояние. Накрая ме отказа това че нямаше много избор по автокъщите, а и всяка една кола би се справила с черен път (не говориме за офроуд), стига да се кара бавничко и внимателно. Не си струва да се избира специално по-проходима кола само заради това. А за 10к наистина имаш голям избор.
Гледаш, пробваш и каквото ти легне на сърце (и е в най-добро състояние) :)
Абе, всяка, всяка, френските определено не могат. Трябва си малко по-стабилно окачване. Ти какво избра в крайна сметка - Фокуса?

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни

Мнение от Dani_Barabani » 17 фев 2015, 11:51

lotos написа:
Любо написа:Ако ще ходиш за риба с тази кола трябва да имаш предвид, че Fusion има по-голям просвет от Fiesta.
Аз и затова се ориентирах първоначално към Fusion, защото мисля, че за черните пътища той е по-подходящия модел. Шумът не ме притеснява, имала съм Рено дизел, в което и мислите не можех да си чуя. :D
В същото време ходенето по черни пътища е два пъти годишно, което не знам дали осмисля по-високата цена на Fusion.
Здравей, аз имам Fusion от 5 години и съм се катерила по какви ли не пътища. Направо си е като джипка колата. Само дето не е много мощна, но за проходимост - превъзходна е :) Справя се с черни пътища, високи бордюри, чакъл, дупки, калдаръми... Просветът й е по-голям - това за мен е най-голямото предимство. Хем малка и компактна кола, идеална за града, хем като джипка се движи и се справя с неравностите и дупките :)
Ако е дизелова колата (като моята) си пърпори като всяка дизелова кола, като тракторче.
Може да видиш повече в темата за колата
Изображение
Изображение Изображение

lotos
потребител
потребител

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 11:55

Dani_Barabani написа:Здравей, аз имам Fusion от 5 години и съм се катерила по какви ли не пътища. Направо си е като джипка колата. Само дето не е много мощна, но за проходимост - превъзходна е :) Справя се с черни пътища, високи бордюри, чакъл, дупки, калдаръми... Просветът й е по-голям - това за мен е най-голямото предимство. Хем малка и компактна кола, идеална за града, хем като джипка се движи и се справя с неравностите и дупките :)
Ако е дизелова колата (като моята) си пърпори като всяка дизелова кола, като тракторче.
Може да видиш повече в темата за колата
Ооох, точно по каквито пътища карам аз. А окачването е здраво, нали? Вярно, че аз взимам кола на старо, която сигурно се е пораздрънкала вече, но се надявам като я стегна да ми лепне.

Намерих една обява за Fusion, ще ходя да го видя, малко ме притеснява, че стои от септември месец обявата, ама дано да е ОК колата.

А с кой двигател е твоята, виждам, че е дизел - 1.4 или 1.6?

Потребителски аватар
dragonn2
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
Контакти:

Мнение от dragonn2 » 17 фев 2015, 11:58

lotos написа:Абе, всяка, всяка, френските определено не могат. Трябва си малко по-стабилно окачване. Ти какво избра в крайна сметка - Фокуса?
Да така си е, предишната ми беше Рено Меган и преди да я продам тракаше като каруца. Избрах Фокуса, точно заради добрите отзиви за окачването, които четох из нета.
А по темата: До колкото занм Фюжъна е просто по-висока Фиеста - няма 4х4 или някакво друго голямо предимство, освен просвета. Не че това е малко де :)
, а и лично на мен повече ми харесва като дизайн, отколкото Фиестата. Изглежда накак си по-внушително. На снимките даже не си личи колко е малък :)
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
sinnerman
потребител
потребител
Регистриран: 07 сеп 2012, 11:08
Модел на автомобила: focus

Мнение от sinnerman » 17 фев 2015, 11:58

Между фиеста и фюжън без всякакво съмнение фюжън е по-добрия избор. Но като пътно поведение, здравина, стабилност, удоволствие от шофирането и шофиране като при градски условия, така и на дълъг път лидер е фокус.

lotos
потребител
потребител

Мнение от lotos » 17 фев 2015, 12:02

dragonn2 написа:
lotos написа:Абе, всяка, всяка, френските определено не могат. Трябва си малко по-стабилно окачване. Ти какво избра в крайна сметка - Фокуса?
Да така си е, предишната ми беше Рено Меган и преди да я продам тракаше като каруца. Избрах Фокуса, точно заради добрите отзиви за окачването, които четох из нета.
А по темата: До колкото занм Фюжъна е просто по-висока Фиеста - няма 4х4 или някакво друго голямо предимство, освен просвета. Не че това е малко де :)
, а и лично на мен повече ми харесва като дизайн, отколкото Фиестата. Изглежда накак си по-внушително. На снимките даже не си личи колко е малък :)
Хахахаха, е и аз с Рено, откъде ли не трака само след 10 минути по павета, а не ми се говори за малко по-разнебитени пътища.

За Fusion да, като го гледам на снимки - направо джип, като го видя на живо...кола за семейство с деца. Обаче ако не намеря качествена бройка по обявите, май ще се взима Фиеста. Че пък е компактна да му се.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”