"Уфф че мирише" Focus TDCI 2003 РЕШЕН !!!
-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2008, 09:04
- Модел на автомобила: Ford Focus TDCI, 115 HP, 2003
- Status: Извън линия
"Уфф че мирише" Focus TDCI 2003 РЕШЕН !!!
Здравейте, колеги! Автомобилът ми е Ford Focus TDCI /2003г./ При загрял мотор и пуснато парно, в купето има силна миризма. Филтърът за въздуха в купето е сменен наскоро. Отворих капака- миризмата идва от двигателя или по скоро от турбото. Моля, за съвет!
Последна промяна от gdobrev на 13 апр 2008, 17:02, променено общо 1 път.
- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
Едва ли е от въздушния филтър. Нямам представа как изглежда двигателят ти. Обикновено миризмата на изгорели газове излизат от дупки по изпускателната система - гарнитури, колектори, тръби, гърнета. Не си представям какво трябва да стане за да излизат газове от турбината или интеркулера. Двигателят работи ли добре, дърпа ли добре, шумен ли е, бучи ли, свисти ли от някъде?
Да не би да ти е замирисало като си бил в задръстване? В такъв случай е от колата пред теб.
Да не би да ти е замирисало като си бил в задръстване? В такъв случай е от колата пред теб.
-
- потребител
Колеги, проблемът идва от изгорял електромагнит за климатика, който придърпва ролката към ремъка, когато се включи климатика. Въпросната част е пластина и електромагнит с легер в него. Оказа се, че всичко вътре е потрошено. Въпросната част струва 540 лева в Мото Пфое. Реших да я поправя, а не да я купувам нова, защото много ми станаха повредите в последно време
Благодаря на колегите, които дадоха съвет. Дано съм бил полезен на някой с подобен проблем.

-
- потребител
Колеги, работата стана много сериозна. Като начало научих, че климатика се състои от електромагнит и компресор. Установи се повреда в електромагнита- пренавиха го и е ок, но се оказа, че има счупена част и в компресора. Сега издирваме компресор за моя модел, но има поне три вида според вида на двигателя. 1.8 TDCI /115 кс/ е модел: F9DA, F9DB. Прегледах цената на цял комплект в Мото Пфое, но е около 1200-1400 лева. В събота тръгвам по "моргите". Пожелайте ми успех
))))

-
- потребител
Продължавам с инфото, в случай че колегите се интересувам от моята "сага"
Успях да намеря компресор /втора употреба/. Сглобихме електромагнита и останалата част от "новия" компресор, но се оказа, че радиаторът на климатика изпуска. Само за сверка- в Мото Пфое нов радиатор е 530,00 лева. В момента колата е още в сервиза и сега ще пробват да заварят радиатора.

- kamus11
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2007, 20:23
- Модел на автомобила: fiesta 1.25 ztec-2001
- Контакти:
Re: "Уфф че мирише" Focus TDCI 2003
кола на 5г. това възможно ли е 

-
- потребител
Re: "Уфф че мирише" Focus TDCI 2003
Възможно е !!!
))
Благодаря на колегите взели отношение по въпроса. Всичко е вече отремонтирано и дано няма повече проблеми , защото ще фалирам
))))))

Благодаря на колегите взели отношение по въпроса. Всичко е вече отремонтирано и дано няма повече проблеми , защото ще фалирам

-
- потребител
- Регистриран: 25 окт 2007, 00:38
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 TDDI
- Контакти:
Re: "Уфф че мирише" Focus TDCI 2003 РЕШЕН !!!
Несе безпокой това е форд, винаги има с какво да те изненада
Не се притеснявай и другите коли се чупят и в сервизите толкова им разбират.
За успокоение от 2000 г. карам все Мондеота и съм много доволен, и аз заради радиатор на климатика купих цяла предница :

Не се притеснявай и другите коли се чупят и в сервизите толкова им разбират.
За успокоение от 2000 г. карам все Мондеота и съм много доволен, и аз заради радиатор на климатика купих цяла предница :