2.0 DOHC 8V
- tomny
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2006, 09:09
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI
- Status: Извън линия
Ъъ, тук вече ще ти говоря наизуст, защото съм мнооого далече от сглобяването още, но знам, че обтегача опъва веригата, чак след като маслото вдигне налягане.cossie написа:Обаче се появи проблемСложих нова верига, успокоители и обтегач, обаче обтегача си седи прибран и веригата е много хлабава, при опит да отворим леко обтегача той излезе целият, и сега кво правиме
- cossie
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2006, 22:35
- Модел на автомобила: SIERRA 1992 2.0i DOHC EFI 125hp.
По принцип, когато си купиш обтегач, той е прибран а когато е прибран веригата е много хлабава, и е много опасно да разчиташ на маслото да го напълни и разтегне, затова когато се сложи на мястото си и се нареди ангренажа, обтегача трябва да се почукне отгоре догато не се разпъне достатъчно иначе при запалването веригата ще прескочи и ще изпомачкаш лапани

А иначе мотора е готов но стартера ни предаде и не можахме да я запалим вчера

А иначе мотора е готов но стартера ни предаде и не можахме да я запалим вчера

-
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2008, 21:02
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.0i
та значи за хидравличния обтегач.. аз като си сменях гарнитурата на главата ми стана интересно как? ли работи, и докато си играя тои просто "фръкна и ...не можах да го прибера на място като хорат но...пак не го смених та около 4-5 пъти настроивах веригата, паля играя си и не върви и не вирви пали на 1,2,3 и по ръдко на 4 цилиндъра ..просто ужас и всеки път като махна главата се оказваше че са прескочили произволен брои зъби на веригата
но и така не ми направи нищо нито на клапаните нито на нищо дуго..даже драскотина нямаще по дях. след ЗАКУПУВАНЕ на нов обтегач и регулиране на веригата двигателя просто си мъркаше като котенце и беше супер "нервна"
пп.не съм майстор и не разбирам от коли, просто исках да си поиграя но вярваите що форуми, книги, пдф'ки съм прочел вече мога да различавам това и онова и новото скорпио си го пазим вече.(старото малко излетяхме с него 4 дена след ремонта Х пъти по таван и Х канавки ...никои не помни колко 120-130кмч. и слава на бога че е голяма кола бяхме трима и след катастрофата на кафе излязохме на никои нищо му нямаше...а колата ...... ако на някои му трябва нещо от авоматика да пише

пп.не съм майстор и не разбирам от коли, просто исках да си поиграя но вярваите що форуми, книги, пдф'ки съм прочел вече мога да различавам това и онова и новото скорпио си го пазим вече.(старото малко излетяхме с него 4 дена след ремонта Х пъти по таван и Х канавки ...никои не помни колко 120-130кмч. и слава на бога че е голяма кола бяхме трима и след катастрофата на кафе излязохме на никои нищо му нямаше...а колата ...... ако на някои му трябва нещо от авоматика да пише