Проблем със стартера
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- Status: Извън линия
Проблем със стартера
От периода на големите наводнения 11.05.2005 г аз със моята фиеста 1,3 92г. плувах водата стигна вънка до стъклата а, вътре до седалките. Слава бого не огасна и се измъкнах. След като исуших почнаха проблемите с паленето. Като завъртя ключа се чува как бендикса се изхвърля но стартера неще да върти, като пробвам няколко пъти запалва.
Нещата които предприех:
1. Почистих клемите на акумолатора и ги намазах с мед (пчелен)
2.Кабела от генератора беше се окислил отрязах до чисто и кго вързах отново
3. Шалтера е нов 2 месеца преди инцидента го смених
4. Свалих стартера отворих го (беше целият в ръжда) почистих го
5. Смених втулките едната беше износена
6. Купих си нови четки - но се оказа че старите са износени само 1-2 мм не ги смених
7. Сложих стартера и ядец проблема си остана
Някъкви съвети ?????????
Нещата които предприех:
1. Почистих клемите на акумолатора и ги намазах с мед (пчелен)
2.Кабела от генератора беше се окислил отрязах до чисто и кго вързах отново
3. Шалтера е нов 2 месеца преди инцидента го смених
4. Свалих стартера отворих го (беше целият в ръжда) почистих го
5. Смених втулките едната беше износена
6. Купих си нови четки - но се оказа че старите са износени само 1-2 мм не ги смених
7. Сложих стартера и ядец проблема си остана
Някъкви съвети ?????????
-
- потребител
току що ходих при един ел. техник приятел който даде на късо двата болта на шалтера и стартера завъртя без проблем. Думите му бяха проблема ти е в шалтера 120 % съм сигорен.
Преди няколко месеца се набутах с 38 лв за нов шалтер. Има ли някъкав начин да му се помогне на този " нов шалтер " ( капсолован е ).
ОМРЪЗНА МИ ОТ МЕНТЕТА В ТАЗИ ГАДНА ДЪРЖАВА
Преди няколко месеца се набутах с 38 лв за нов шалтер. Има ли някъкав начин да му се помогне на този " нов шалтер " ( капсолован е ).
ОМРЪЗНА МИ ОТ МЕНТЕТА В ТАЗИ ГАДНА ДЪРЖАВА

-
- потребител
Не не съм го пробвал когато не е на колата, а след катого сложих дадох накъсо и стартера си работеше. Като го разглобих го почистих основно и го смазах.jordj написа:Когато нее на колата пробвали Стартера дали работи.Оста по която се движи бендикса смазалия.Да не би да стига до някъде бендикса и котвата на Шалтера да не затваря веригата за Елдвигателя.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2005, 13:14
- Модел на автомобила: Pleven
- Контакти:
Стартер
Имам Фиеста 1.0 1989 - новото купе и съм имал подобен проблем - при мен се беше скъсала кабелната обувка, която е закрепена на шалтерчето и от време на време (тъй като не бях сложил обувка и го бях хванал направо на кабела) се окисляваше (обикновено след дъждове). Като я почистех се оправяше - така че при мен това беше проблема. Надявам се да съм полезен. Почисти хубаво връзките пък може и да се оправи.