скръц от дясно пук от време на време в ляво фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2007, 21:50
- Модел на автомобила: ford fiesta 96 flair 1.3i endura-e
- Status: Извън линия
скръц от дясно пук от време на време в ляво фиеста
от известно време колата ми се разскърца от дясно( при въртене на волана при сядане в колата по време на движение като я клатя на място ) и то доста . от постовете до сега и от схемата на окачването сигурно е стабилизираща щанга или пружина( не са шарнири щото ги сменях преди 2 месеца пук и тогава леко проскърцваше), ама се чуда тва чукане в ляво от къде е .Получава се като тръгна и натисна рязко спирачка първия път (след това не ) като подам рязко газ(пак понякога) им като влеза в дупка (изчукването е същото като при по-горе изброените случаи). баща ми предполага да не ми е блокирал левия спирачен целиндър (щото не съм правил предни спирачки само задните ) ама звука е същия и като мина през дупка така чееееее... някой ако има идея от какво са 2-та проблема да казва . благодаря
-
- потребител
външните накладки като ги гледам са добре за отвътре не знам че съм си далече от моя си канал (чак на 180км. съм) а пък скърцането може да е от амортисиорите а? септември я взимах и ми направи впечатление че амортисиорите са бая ръждясали ама доколкото разбирам нямаше течове отвън. иначе колата е на 139 000 км може ли да си отиват вече амортисиорите?
-
- потребител
колкото и да не ми се иска проблема е по-сложен. счупена пружина от дясно (в основата) тампони на биелетки и стабилизираща щанга и другото не сум го огледал още ама май ще си сменя и амортисиорите. Въпрос ми е да ли се продават комплект амортисиори с пружина та да си спестя работата по свиването на пружината.
-
- потребител
ами и аз не знам освен да е умора на материала или да са изпуснали амортисиорите и да сум карал само на пружини ама като не знам как возят като са нови как да определя? иначе редовно пътувам пловдив-пампорово и доста завои има ама........ и отзад е доста нестабилна незнам дали е от летните гуми от зад(иначе са нови) и се чуда да ли да не сменям и задните амортисиори?
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Май е по добре да бръкнеш по надълбока в джобаи да смениш и задните ако са тръгнали,а те за тръгнали щом казваш е нестабилна задницата.И мойта беше нестабилна и тропаше десния заден амортиьор ,затова и ги смених ,но направих грешка с тия Монрое Перфект (Газовите )Малко по твърдо отколкото маслените.Е като се натовари ефекта е друг.
Пиши какви амортисьори си взел или са ти взели.
После как е возията ,сигорно ще се учудишот промяната.
Пиши какви амортисьори си взел или са ти взели.
После как е возията ,сигорно ще се учудишот промяната.

-
- потребител
Приклиучих с ремонта. Смених 2-те пружини (колата се вдигна с 4 пръста), смениха ми биелетките( скърцането е от тях), нови тампони на амортисиорите, нов горивен филтър, заварен носач. Нестабилността в задния мост е била от разбити втулки на същия, сменихме ги ама голям зор(старите нямат избиване) сваляхме целия заден мост . амортисиори не съм сменял защото моите били добри . Колата стана като нова. Всичко това на стойност 310 лева от които 80 за работа. Та така скръц- пук преклиучи вече си имам кола 

-
- потребител
така е за тия пари доста работа се откара . а пък за возията изобщо няма кво да кажа - разликата е огромна. нищо че отзад съм с летни гуми по балкана не ми поднесе никъде( естествено при тия условия се кара и разумно де) преди доста танцуваше. с две думи издухвам ги всички по баирите
минавам на всякъде . мазди , вопъли , митсубишита, пежа , ситроени закъсали по стръмното пък аз тая зима вериги не съм слагал още викат ме само да ги прибирам от път. бива си ми я количката