Смяна на помпа Лукас с Бош-възможно ли е?
-
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 16:35
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8TD
- Status: Извън линия
Смяна на помпа Лукас с Бош-възможно ли е?
Здравеите на всички.Имам няколко въпроса и ще съм много щаслив ,ако намеря отговоритв в този форум.От Велико Търново съм и съм собствени на Форд Мондео 1.8ТД, 93г. с помпа лукас, проблемът е че спря да пали, смених клапанчето за подкачване сега е твърдо постоянно, компресията е добра свещите работят, помпата лятото е карах на ремонт в Русе и ми казаха, че всичко е наред с нея. Когато след много мъки все пак запали после няма проблеми, върви си супер и не пуши, маистори ми казаха, че падало налягането на помпаата и затова не иска да пали, но помпичката е винаги твърда...дюзите също са тествани и са наред. Аз мисля че проблема е в тази Лукас помпа и затова искам да я заменя с Бош, но незнам дали е правилният вариант. Ако може да ми препоръчате читав майстор във Търново, ще е добре защото досега навсякъде като чуят за дизелов форд веднага казват че не се занимават с такива коли? Благодаря предеварително за съветите ви и весело прекарване на празниците.
-
-
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 16:35
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8TD
когато дам на контакт винаги се чува три пъти цък,цък,цък, това ли трябва да е този клапан. Когато запали пведнаж, после няма проблем пали винаги лесно. Вчера сутринта ми направи впечатлени, че когато запали пак доста трудно, после не можеше да си потдържа оборотите за около една минута и трябваше да подавам газ известно време за да не изгасне... Това на какво може да се дължи и дали има връзка с трудното палене?
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Прочети тук http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=9153" onclick="window.open(this.href);return false;