Въпроси за Мондео

Какво, къде и как мога да намеря? Справочник на Форд Фена.
Отговори
Hammerfall
потребител
потребител
Регистриран: 05 окт 2007, 16:39
Модел на автомобила: Мондео 1,8 GHIA,BMW-M3,BMW-E39
Контакти:
Status: Извън линия

Въпроси за Мондео

Мнение от Hammerfall » 08 яну 2008, 19:13

Здравейте колеги,
Отскоро ми се налага да карам (ремонтирам) вашата любима марка.
Колата е Мондео комби '95 115к.с.
Тъй като започвам лека-полека да я привеждам в нормално състояние, бих помолил компетентните между вас за мнение :
- шум в главата около клапаните- знам,че по принцип Форд са шумни, но тракането изчезва при загряване. Какво показва практиката? Валове ли са,кобилици или хидр. повдигачи? (Или и двете )
-много ме дразни това, дето на всички Форд-ове фаровете пожълтяват
възможно ли е оправяне без смяна на целия фар? Знаете, става въпрос за пластмасовата плочка вътре. Ако се разлепи стъклото има ли само нея като резервна част?
- има ли за Форд само вежди за задните калници, така, както съм виждал, че сменят на Опел?
- и последно - тъй като имам много неща да сменям, а колата не заслужава нови части, бихте ли ме насочили към автоморга с по-голям асортимент от марката. В София или друг град.
Аз в замяна бих помогнал на колеги с другата немска марка - с трите букви

Потребителски аватар
dimitardima
потребител
потребител
Регистриран: 25 ное 2007, 18:52
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 I Zetec 16V Ghia 1996г.комби 112к.с. тел.0896138531
Контакти:

Мнение от dimitardima » 08 яну 2008, 21:26

Що не идеш да се взривиш някаде покрай СИНИТЕ КАМЪНИ,бе,да те еба у звездата......

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 09 яну 2008, 09:11

За шума в главата - според мен маслото му е гъсто. Този двигател работи със синтетично масло 5W30 или 5W40. Има колеги, които карат и 10W40, но аз смятам, че с пълната синтетика е по-добре.
Жълтите фарове - всъщност жълти са т.нар. бленди. Могат да се сменят само те, но трябва да махнеш скобите, които държат стъклото на фара. Лошото е, че нови бленди изглежда има само в Мото Пфое.
Вежди за седан и хечбек мисля, че има, но за комби със сигурност не съм виждал (което незначи, че няма).
Съвет - сложи си нови части на колата, дори ако искаш не ги взимай от Мото Пфое. Разликити в цената на неоригиналните части и на частите по моргите не са големи.

П.П.
dimitardima написа:Що не идеш да се взривиш някаде покрай СИНИТЕ КАМЪНИ,бе,да те *ЦЕНЗУРИРАНО* у звездата......
Колега, защо с лошо? Човека има въпрос и пита - нормално. Ти защо попържваш така? Поне да беше казал и нещо по темата...

Hammerfall
потребител
потребител
Регистриран: 05 окт 2007, 16:39
Модел на автомобила: Мондео 1,8 GHIA,BMW-M3,BMW-E39
Контакти:

10X

Мнение от Hammerfall » 10 яну 2008, 21:35

Благодаря на колегата Любо. Утре ще сменям консумативи и ще сложа подходящо масло. Надявам се да се пооправи малко този шум, че днес двама ми се радваха какво хубаво дизелче съм си купил. Ама аз си трая :lol:
Съмнявам се маслото да е неподходящо, защото колата идва от Германия и не е пипана от нашите "специалисти".

Отговори

Върни се в “АВТОЧАСТИ И АКСЕСОАРИ”