Въпрос за покупка на Мондео

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
ivan_ivanov
потребител
потребител
Регистриран: 09 яну 2008, 21:16
Модел на автомобила: до сега Eskort
Status: Извън линия

Въпрос за покупка на Мондео

Мнение от ivan_ivanov » 09 яну 2008, 23:43

Здравейте,
предстои ми закупуване на нова(за мен!) кола и като вариант съм се спрял на Мондео 2 от последната подмодификация. Интересуваме ме от кога са последните модели на тази версия. Имам информация, че годината е 2001 , но ме интересува и месеца. Попаднах на няколко коли от обяви, които са по-нови от първите Мондео 3 и нещо взех да се съмнявам. Не би трябвало тези модели да се произвеждат едновременно(Мондео 2 и 3). Интересувам се също как по номера на автомобила(на рамата) мога да получа някаква иформация за дата на производство или регистрация(не съм навътре в тези неща).
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 10 яну 2008, 00:24

По номера на рамата (VIN) можеш да получиш доста информация, основно чрез Microcat - каталожната програма на Форд. Можеш да я свалиш и инсталираш от Раздел Софтуер, но е доста голяма (3 диска ). Това, което ще ти даде тя, е завод-производител, дата (ден, месец, година) на производство, страната, за която е произведена колата, двигател, скорости, всякакви подробности по окомплектовката, включително цвета и интериора. Няма да ти даде дата на първа регистрация по обясними причини :wink:

Тук има линкове за сваляне - http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=15587

Примерни екрани от програмата (питанките на мястото на VIN-а съм ги сложил аз).

Изображение Изображение
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 10 яну 2008, 00:37

Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 10 яну 2008, 09:50

нали знаеш колега, че все пак това "година на производство" което четеш в мобиле-то например е най-вероятно дата на първа регистрация. просто всеки преувеличава и иска да изкара колата си по-нова. в крайна сметка разлика от 1 година няма значение

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 10 яну 2008, 22:01

Така е колега, 2001 г. се произвеждат и двата модела доколкото знам
до април.Като оглеждаш колите гледай датите на прозорците кога са произведени колите.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”