Регистрация на автомобил от Австрия - нов внос. Спешно :(
- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
- Status: Извън линия
Регистрация на автомобил от Австрия - нов внос. Спешно :(
Здравейте, Ще си купувам мондео внос от Австрия.
Обясниха ми, че покупката в Австрия се състои в създаване на договор м/у собственика и купувача, но не се използват никакви посредници, нотариуси и др.
Та купувачът , който ще ми я продава на мен, каза че е необходимо да се порави ДОГОВОРЪТ, като се впише моето име вместу неговото и всичко било готово. Някой имал ли е подобен опит?
Друго което притежава е талона на колата от Австрия.
Колата е дошла на собствен ход и е с изтекли номера.
Това достатъчни документи ли са за да я купя и регистрирам на мое име? Трябва ли да сключвам допълнителен договор пред нотариус?
Колата не е била регистрирана в Кат и няма бълг. номера
Благодаря предварително. - колата е мондео 99 2.0i джия
Извинявам се ако има подобна тема
Обясниха ми, че покупката в Австрия се състои в създаване на договор м/у собственика и купувача, но не се използват никакви посредници, нотариуси и др.
Та купувачът , който ще ми я продава на мен, каза че е необходимо да се порави ДОГОВОРЪТ, като се впише моето име вместу неговото и всичко било готово. Някой имал ли е подобен опит?
Друго което притежава е талона на колата от Австрия.
Колата е дошла на собствен ход и е с изтекли номера.
Това достатъчни документи ли са за да я купя и регистрирам на мое име? Трябва ли да сключвам допълнителен договор пред нотариус?
Колата не е била регистрирана в Кат и няма бълг. номера
Благодаря предварително. - колата е мондео 99 2.0i джия

Извинявам се ако има подобна тема
- Xplod
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
- Модел на автомобила: Форд
- Контакти:
Австрия нали е в ЕС така ква митница ..какво направление.Този човек който купува колата от австрия (независимо от автокъща или от собственик) би трябвало само да плати колата и да вземе документите.Създава се един VERKAUFENTRAG ( договор за препродажба) който може да се попълни и когато колата е БГ.Само че се попълва с имената на Купувача.Ако тоя го написал още в Австрия тук ще трябва мисля да се прехвърля пред нотариус.Но преди това превод на документи.
- tisho_tbk
- потребител
- Контакти:
благодаря за отговорите.
Утре отивам да я взимам. Мисля да напрая така: ще изкарам транзитни номера в КАТ(трябва да я карам близо 500км до адреса ми, на който съм по лична карта) и ще отидем при нотариус за да узакони покупката(знаете ли колко е таксата?). Предполагам при изваждането на транзитните номера (аз разбирам временни за 1 месец) в КАТ ще направят всички проверки на двигател, купе и т.н и по този начин ще се разбере дали има някаква далавера на мой гръб:).
Благодаря ви пак, а снимки - по-нататък
Утре отивам да я взимам. Мисля да напрая така: ще изкарам транзитни номера в КАТ(трябва да я карам близо 500км до адреса ми, на който съм по лична карта) и ще отидем при нотариус за да узакони покупката(знаете ли колко е таксата?). Предполагам при изваждането на транзитните номера (аз разбирам временни за 1 месец) в КАТ ще направят всички проверки на двигател, купе и т.н и по този начин ще се разбере дали има някаква далавера на мой гръб:).
Благодаря ви пак, а снимки - по-нататък

- daniela_sf
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2008, 12:51
- Модел на автомобила: Опел астра,Citroen ZX,VW Golf,Subaru Legacy,Ford tranzit
Голям проблем с регистрацията на кoлата внос от Автстрия!
Аз си купих опел астра внос от Австрия от българин,който ми даде да си попълня моите данни в договора с австриеца и ми даде талона на колата,за да си я регистрирам в КАТ София!Само,че чак по късно установих че номера на двигателя на автомобила и този в талона му не си съответстват(рамата си е същата)!Най вероятно е бил сменен двигателя,но лошото е че аз нямам документ с,който да докажа това!
Някой знае ли какво се прави в такъв случай???
Попитах в Кат,а някакъв майор ми каза да донеса от Австрия фактура,че двигателя е бил закупен там!А това няма как да стане!Вече 3месеца колата си ми стои без регистрация!
Как мога да си регистрирам колата в такъв случай??
П.С.А най новото в КАТ е че от тези дни изискват някакви жълти талони за автомобилите внесени от Австрия иначе не регистрират колите!
Благодаря!
Попитах в Кат,а някакъв майор ми каза да донеса от Австрия фактура,че двигателя е бил закупен там!А това няма как да стане!Вече 3месеца колата си ми стои без регистрация!
П.С.А най новото в КАТ е че от тези дни изискват някакви жълти талони за автомобилите внесени от Австрия иначе не регистрират колите!
Благодаря!
Последна промяна от daniela_sf на 12 мар 2008, 09:48, променено общо 1 път.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
И аз вчера си регистрирах колата без номер на двигател, тия от КАТ Варна вкупом не можаха да видят къде е този номер, но ми издадоха всичко и си я карам. Двигателя е Зетек 16V с пластмасовия капак отгоре, може ли пък двигател да няма номер ?
Колата е внесена от Италия и си има документи и всичко необходимо.
Може ли да има последствия с тази липса на номер двигател ?
Колата е внесена от Италия и си има документи и всичко необходимо.
Може ли да има последствия с тази липса на номер двигател ?
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 22:16
- Модел на автомобила: cougar
Re: Регистрация на автомобил от Австрия - нов внос. Спешно :(
ЗДРАВЕЙТЕ! КУПИХ СИ КОЛА ОТ ИСПАНИЯ И Я ПРЕХВЪРЛИХ ТУК НА МОЕ ИМЕИ ВЕ4Е Е РЕДОВНА. ВЪПРОСЪТ МИ Е МОГА ЛИ ДА Я РЕГИСТРИРАМ В BG С ИСПАНСКИТЕ НОМЕРА И СЛЕД ТОВА ДА Я ОТПИША ОТ ИСПАНИЯ ИЛИ ПЪРВО ТРЯБВА ДА Я ОТПИША И ДА Я ДОКАРАМ С ТРАНЗИТНИ НОМЕРА ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
- daniela_sf
- потребител
Аз все още не съм си регистрирала колата - нямам документ удостоверяващ смяната му в Австрия или фактура за закупуването му!Началника на КАТ ми каза,че само с такъв документ ще я регистрират и накрая аз какво да правя??
Купувам си добросъвестно автомобил и вече 8мес.си стои паркиран без да имам право да го карам и заради какво????
заради бюрокрация - за какво им е този документ??!!
Търся човек,който има връзки в КАТ и може да ми помогне срещу заплащане! >:D<:

Търся човек,който има връзки в КАТ и може да ми помогне срещу заплащане! >:D<:
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
А дали е възможно да ти издадат фактура от сервиз в България,че ти е сменян двигателя тук? И ще я признаят ли в КАТ.
- mimonti
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2007, 21:35
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.1 97г,golf 3 1.9d,фиеста 1.3 93, МЕРЦЕДЕС C 220 CDI,Audi 2.8 V6 klima
Re: Голям проблем с регистрацията на кoлата внос от Автстрия!
трий номера и пак в катdaniela_sf написа:Аз си купих опел астра внос от Австрия от българин,който ми даде да си попълня моите данни в договора с австриеца и ми даде талона на колата,за да си я регистрирам в КАТ София!Само,че чак по късно установих че номера на двигателя на автомобила и този в талона му не си съответстват(рамата си е същата)!Най вероятно е бил сменен двигателя,но лошото е че аз нямам документ с,който да докажа това!
Благодаря!
по добре без номер отколкото такъв който не отговаря
- daniela_sf
- потребител
Няма как да стане в австрийския талон на колата пише някакъв номер!Как после да обясна,че на двигателя липсва номера!
Изобщо скапана история с тези номера!
и нали така или иначе проверят колата за издирване за какво им е фактура?!Не е ли по важен номера на рамата?! 

Изобщо скапана история с тези номера!

- terminatoro
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2007, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi 2000г.
Chevrolet Epica 2.5 2009г. - Местоположение: София
Колеги и аз имам аналогичен случай с този на автора на темата.
Интересува ме какви документи трябва да ми даде продавача на колата (внос от австрия) за да я регистрирам.Той ми каза че ще ми направи договор на мое име и още някаква декларация и разбира се австрииския и талон.Това ли е всичко или има и други документи които ми трябват,щото направо сам луднал тая седмица, а в събота отивам да я взема колата.
Ще се радвам на бърз отговор!!!!
Интересува ме какви документи трябва да ми даде продавача на колата (внос от австрия) за да я регистрирам.Той ми каза че ще ми направи договор на мое име и още някаква декларация и разбира се австрииския и талон.Това ли е всичко или има и други документи които ми трябват,щото направо сам луднал тая седмица, а в събота отивам да я взема колата.
Ще се радвам на бърз отговор!!!!
ZETEC POWER!!!!!
- tisho_tbk
- потребител
- Контакти:
доколкото се сещам аз има договор за покупка на мое име , и паспорт на колата (една австрийска книжка). това ми бе достатъчно.
допълнително като се регистрираш те питат как е докарана колата - дали е с номера или автовоз. ако е с номера трябва да напишеш номера в една декларация
допълнително като се регистрираш те питат как е докарана колата - дали е с номера или автовоз. ако е с номера трябва да напишеш номера в една декларация
- terminatoro
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2007, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi 2000г.
Chevrolet Epica 2.5 2009г. - Местоположение: София
Значи колата е докарана без на самоход от там, ма няма номера-не знам тоя какво ги е направил!мен ме притеснява от там да не доде некакъв проблем.
А и друго дето забравих да питам:трябва ли да бъдат преведени документите като отивам да я регистрирам,защото някаде четох че се превеждат само ако документите не са на официален европейски език?
А и друго дето забравих да питам:трябва ли да бъдат преведени документите като отивам да я регистрирам,защото някаде четох че се превеждат само ако документите не са на официален европейски език?
ZETEC POWER!!!!!