за броня
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
- Status: Извън линия
за броня
как да си направя или по точно и какви материали трябва да се използват за направата на подобно нещо:
и на червената бронята дали е преправяна или е от друга марка
и на червената бронята дали е преправяна или е от друга марка
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
-
-
- потребител
- Регистриран: 13 яну 2008, 11:21
- Модел на автомобила: мл 320 , рекстън 270
еи колега аз на моето Мондео съм си сложил предна броня т.е. добавка
като на Сиерата от втората снимка . и сега още си я китовам .
купих я за 240 лв. добавката от Стара Загора .
Добавката е същата като от снимката !
като на Сиерата от втората снимка . и сега още си я китовам .
купих я за 240 лв. добавката от Стара Загора .
Добавката е същата като от снимката !

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
MONDEO 2.0 16V , REXTON 270 CDI 198 hp . ML 320 I.
- jojo
- потребител
и на мен ми се вижда трудничко и може би ще се откажа от такъв проект защото доколкото знам "стъкломат" е не малко пари.
а колко струва Епоксидна смола и при полежение,че ми липсват парчета ще мога ли поня да възтановя предишната и ще мога ли да я използвам да направя "леки възвишения" (нещо подоно на бронята от сиера GHIA ако се сещате),или това с кит да се мъча.

а колко струва Епоксидна смола и при полежение,че ми липсват парчета ще мога ли поня да възтановя предишната и ще мога ли да я използвам да направя "леки възвишения" (нещо подоно на бронята от сиера GHIA ако се сещате),или това с кит да се мъча.

- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
еми не че искам да те обезкуражавам, но по-добре не се занимавайjojo написа:и на мен ми се вижда трудничко и може би ще се откажа от такъв проект защото доколкото знам "стъкломат" е не малко пари.

-
- потребител
- Регистриран: 13 яну 2008, 11:21
- Модел на автомобила: мл 320 , рекстън 270
Да ! колегата е много прав тъй като броните( добавките) обикновенно в БГ са от стъклопласт и смоли и са твърди и лесно се Чупят не са като оригиналните брони гъвкави и " меки " от пластмаса .
при добавките има цяла лекция която е добре да спазиш ако искаш да станат както прябва .
НО ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ЧУПЯТ ЛЕСНО !!!
ЗАДНАТА МИ БРОНЯ ВЕЧЕ 3 ПЪТИ Я ПРАВЯ
иначе са по красиви от оригиналните все пак това е ефекта .
при добавките има цяла лекция която е добре да спазиш ако искаш да станат както прябва .
НО ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ЧУПЯТ ЛЕСНО !!!
ЗАДНАТА МИ БРОНЯ ВЕЧЕ 3 ПЪТИ Я ПРАВЯ

иначе са по красиви от оригиналните все пак това е ефекта .

MONDEO 2.0 16V , REXTON 270 CDI 198 hp . ML 320 I.
- jojo
- потребител
с прители съм правил на капак "дупка" (изход от горе нали) и с 2 кг кит и сега започна да се пука.
а и наистина с такава броня в бг не е никак подходящо(особенно за мен защото понякога се катеря по по ниски бордюри и черни пътища и ще съсипя подобно нещо).
мерси за помощта и май наистина подобна процедура ще е само набутвация.
а може ли да ми кажете колко струва Епоксидна смола
а и наистина с такава броня в бг не е никак подходящо(особенно за мен защото понякога се катеря по по ниски бордюри и черни пътища и ще съсипя подобно нещо).

- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
еми сам виждаш че с кит рано или късно се прецакваjojo написа:с прители съм правил на капак "дупка" (изход от горе нали) и с 2 кг кит и сега започна да се пука.

- billy_boy
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
- Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
- Контакти:
Значи ако искаш да залепиш и поправиш старата ти счупена броня, можеш да го направиш със смола и стъкломат, да. Не е трудно изобщо и е учудващо здраво. 3 пъти чупя моята предна пластмасова броня сериозно. Сам я лепя 3 пъти и става перфектно. Смолата е скъпа стъкломата не. Аз изполвам бинт вместо стъкломат. Когато стегне сместа става като пластмаса. Трябва и около 24 4аса за пълно стягане. 12лв 400мл. струва смолата заедно с втвърдителя. Допълнителни издутини и удължения може да направиш като пръснеш на бронята монтажна пяна изрежеш я и след това я облицоваш със смола и стъкломат. Но върху пяната се слага изолация защото се топи. Ако имаш нужда от помощ и решиш да правиш нещо мога да съдействам. Успех.

- jojo
- потребител
приятели, сега ще правя само един детайл на друга броня и ще слагам мрежа на броня (като на червената където е решетката) и искам да попитам с какво да я залепя
преди време съм правил подобно нещо (ама повече от 2 год) и си спомням че под ръка използвах пистолет с малки капсули силикон ако не ме лъжа паметта,но сега като не разполагам с подона принадлежност ,с какво мога да го направя
.имам едно яко лепило за пластмаси "bizon" и съм доволен ,но за тук ще може ли да ми свърши работа.не искам да си правя експерименти,защото пластмасата е добре "издялана" и затова искам директно да стане. 

преди време съм правил подобно нещо (ама повече от 2 год) и си спомням че под ръка използвах пистолет с малки капсули силикон ако не ме лъжа паметта,но сега като не разполагам с подона принадлежност ,с какво мога да го направя