разпръсквачи/дюзи/ за 1,8 турбо дизел
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 15:16
- Модел на автомобила: мондео 1,8 турбо дизел 95 година
- Status: Извън линия
разпръсквачи/дюзи/ за 1,8 турбо дизел
Здравейте на всички от този сайт.
Някой може ли да каже какви са разпръсквачите на двигател 1,8 турбо дизел на Мондеото.Прескочих до братята руснаци,в техният сайт намерих темата и там са писали че са RDN 12 SDC 6849 C.Преди седмица разглобих два от моите и видях че са Лукас/помпата ми и тя е такава/ RDN 12 SDC 6872 E.Ходих до Мото пфое и там не знаят какво е съдържанието на дюзодържача но пък си знаят цената...207 лв бройката.Ще се радвам някой да ми каже какви трябва да бъдат точно разпръсквачите..
Някой може ли да каже какви са разпръсквачите на двигател 1,8 турбо дизел на Мондеото.Прескочих до братята руснаци,в техният сайт намерих темата и там са писали че са RDN 12 SDC 6849 C.Преди седмица разглобих два от моите и видях че са Лукас/помпата ми и тя е такава/ RDN 12 SDC 6872 E.Ходих до Мото пфое и там не знаят какво е съдържанието на дюзодържача но пък си знаят цената...207 лв бройката.Ще се радвам някой да ми каже какви трябва да бъдат точно разпръсквачите..
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
RDN12SDC8672E
И по-натам какво правим? Сменяме, колата върви по-лошо от преди и всички стават гадове...
Се ми е едно де. По каталога на Lucas разпръсквачите са тези.
И по-натам какво правим? Сменяме, колата върви по-лошо от преди и всички стават гадове...
Се ми е едно де. По каталога на Lucas разпръсквачите са тези.
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
-
Re: разпръсквачи/дюзи/ за 1,8 турбо дизел
Ами като си ги видял какви са защо питаш??? Ония в МП не знаят на кой свят са камоли какви са ти разпръсквачите на теб.kriviq написа:Преди седмица разглобих два от моите и видях че са Лукас/помпата ми и тя е такава/ RDN 12 SDC 6872 E.
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
1. Защото смяната на разпръсквач е малко по-сложна процедура от смяната на свещ на бензинов автомобил.
2. Казах ти номера по каталог. Какво ще си купиш е лично твое решение.
Те стига се подпичкосвахте с дизелите де. Не са елементарни и никога експериментите не довеждат до добро. Случайните попадения само потвърждават правилото.
P.S. Нема 'а мъ цензурира тоа форум. Намерих вярната дума в замяна на е.б.а.в.а.х.т.е. Много умно парче съм!
2. Казах ти номера по каталог. Какво ще си купиш е лично твое решение.
Те стига се подпичкосвахте с дизелите де. Не са елементарни и никога експериментите не довеждат до добро. Случайните попадения само потвърждават правилото.
P.S. Нема 'а мъ цензурира тоа форум. Намерих вярната дума в замяна на е.б.а.в.а.х.т.е. Много умно парче съм!
3320 Козлодуй
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 15:16
- Модел на автомобила: мондео 1,8 турбо дизел 95 година
...дали пък не ми е ясно как се сменя разпръсквач,щом съм го разглобявал за да видя номера му...
...за номера благодаря, но погледни как си го написал..май не същият като този дето съм го свалил...
...а за това колко са елементарни или сложни дизелите съм наясно...щом мога да си направя сам основен ремонт и да подкарам колата...сигурно съм наясно.. и в тоя дух да питам просто....номера на разпръсквача грешно ли е изписан или аз грешно съм гледал като го свалих и записах...
...за номера благодаря, но погледни как си го написал..май не същият като този дето съм го свалил...
...а за това колко са елементарни или сложни дизелите съм наясно...щом мога да си направя сам основен ремонт и да подкарам колата...сигурно съм наясно.. и в тоя дух да питам просто....номера на разпръсквача грешно ли е изписан или аз грешно съм гледал като го свалих и записах...