Разглобяване на странично огледало на Мондео.
- NightRider
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
- Контакти:
- Status: Извън линия
Разглобяване на странично огледало на Мондео.
Дясното ми странично огледало не се движи по вертикала. Чува се, че моторчето работи но огледалото не мърда. Искам да го разглобя да видя дали мога да напражя нещо. Някой има ли идея как става. Знам как да го сваля, но не видях да се разглобява.
- nicko
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
Огледалото е закрепено на пластмаса от която стърчат едни главички и те са вкарани в легла. Като се пукне леглото и огледалото спира да се движи от джойстика. Отварянето според мен е като извадиш първо огледалото и после пр реда си др. чарколи докато стигнеш до тези легла. Аз имам огледало без кутията. Ако искаш ще ти го снимам дано помогне.
- NightRider
- потребител
- Контакти:
- NightRider
- потребител
- Контакти:
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Re: Разглобяване на странично огледало на Мондео.
Браво колеги, браво!
Много благодаря за информацията.
Подобен проблем - дясно огледало - не се движи по едната ос. Преди две години някъв майстор се изказал, че това не може да се оправи, половината механизъм е счупен и подобен род глупости и в крайна сметка трябва ново.
Оттогава мога да си нагласям огледалото само нагоре-надолу, но не и настрани.
Е верно е фасулска работа - силно но внимателно се издърпва огледалото, после се напасват двата въртящи се болта да влезнат във съответните разрези на пластмасата на огледалото - това е най-важното. Като се застопорят да не се въртят, винтовата предавка ги движи навътре-навън и така се премества огледалото. При монтажа трябва да се внимава да напаснат на точното място тези двете. Всъщност при мен това беше проблема - едното си беше излезло от леглото. И трябва и двете части на "кръстачката" да защракнат, което е малко по-трудно като се има предвид страха да не счупиш огледалото
Вече ми се върти и по двете оси
Много благодаря за информацията.
Подобен проблем - дясно огледало - не се движи по едната ос. Преди две години някъв майстор се изказал, че това не може да се оправи, половината механизъм е счупен и подобен род глупости и в крайна сметка трябва ново.

Е верно е фасулска работа - силно но внимателно се издърпва огледалото, после се напасват двата въртящи се болта да влезнат във съответните разрези на пластмасата на огледалото - това е най-важното. Като се застопорят да не се въртят, винтовата предавка ги движи навътре-навън и така се премества огледалото. При монтажа трябва да се внимава да напаснат на точното място тези двете. Всъщност при мен това беше проблема - едното си беше излезло от леглото. И трябва и двете части на "кръстачката" да защракнат, което е малко по-трудно като се има предвид страха да не счупиш огледалото

Вече ми се върти и по двете оси