Форд Сиера 2.0i
- cossie
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2006, 22:35
- Модел на автомобила: SIERRA 1992 2.0i DOHC EFI 125hp.
- Status: Извън линия
Абе той си е супер, ама чугуна му идва малко в повече, и тия механики в ижекцията не са ми от най любимите
Ако ще е шестак да е 2.9 от второто Скорпио, ама разработката на Косуърт, там е силата
Това е лично мнение и не искам да засягам никого, а и не разбирам много така че не ми обръщайте внимание
Нека не цапаме темата на колегата 

- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
2.8 шестака е добър мотор ,но трябва да свалиш и цялото магаре заото и той хич не е лек и няма да стане здраво ако правиш заварки по купето за тампоните. А онтосно ОНС.. не е най бързия мотор.. DOHC има повече ряз ,но пък за сметка на това ОНС е 10 пъти по прост и по надежден мотор.. НЕ засича клапани.. има само едно слабо място - разпределителния вал.. Но при добра подръжка няма да имате проблеми.. 

- Sierrata
- потребител
- Регистриран: 27 май 2007, 13:04
- Модел на автомобила: Ford Sierra XR4i Cosworth
- Контакти:
oпа
за OHC знам 4е слабото му място е вала но колкото изкарал толкова тои и до момомента ни6то му няма пали си гумите а относно 6естака 6те го сменям с цялото магаре,оказа се 4е и скоростната кутия е друга парви4ния вал е по далаг но не е проблем а относно 2.9 и 2.8 дават много по надежден този 2.8 а наи интересното е 4е тои е 151 коня а 2.9 е 145 а е сас 6 изпускателни отвора с което би следвало да е по мо6тен но варви ги разбери........ 

- Cobra
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2005, 12:55
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI
@billy_boy, бате ти нали се занимаваше с такива работи ?Предполагам знаеш как стават нещата, ако можеш и ти да го направиш още по-добре.
Само трябва да кажеш кога и колко
Ако съм грешка, давайте идеи къде можем да го правим.Имам един познат, ще го питам но не знам, дали все още се занимава с това.
Идеята е да се направи калъпа, и да му връщаме бронята на човека, пък ние после ще си се оправим с наще работи.
Само трябва да кажеш кога и колко

Ако съм грешка, давайте идеи къде можем да го правим.Имам един познат, ще го питам но не знам, дали все още се занимава с това.
Идеята е да се направи калъпа, и да му връщаме бронята на човека, пък ние после ще си се оправим с наще работи.
- Sierrata
- потребител
- Регистриран: 27 май 2007, 13:04
- Модел на автомобила: Ford Sierra XR4i Cosworth
- Контакти:
Re: моята сиерка ЕFi но не за далго :)))
отказах се от V6 и направих основен на моя 2.0

Only cosworth is my God