както си карах и ми огасна двигателя помагаите СПЕШНО Е
- DON CECI
- потребител
- Регистриран: 30 яну 2008, 09:10
- Модел на автомобила: mondeo 2.0 16v 136 ps 93год.
- Status: Извън линия
както си карах и ми огасна двигателя помагаите СПЕШНО Е
КаКто си карах и ми спряха 1 и 4 цИлиндЪр а след 5км. и другите и не запали повеЧе. От какВо моЖе да е помагаЙте, Че напраВо сЪм болен. Колата ми е мондео 2.0 16в 136коня 93 година
koito iska neka da me barne
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Re:
Колега като гледам твоето Мондео е като моето, и вероятно проблема е същият ето тук съм писал за какво става на въпрос: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;.DON CECI написа:как мога да проверя комутатора дали работи?(БЛАГОДАРЯ) СПЕШНО Е!!!
На Мондеото кумутатора е вграден в ЕКУ-то.И от него отиват два кабела към бобината - проблема възниква когато някой от тези кабели опре на една тръба от системата за EGR която се нагрява много и се разтапя изолацията на кабел и става късо към маса - в следствие изгаря съоветната намотка на бобината и бушона F4,
през същият бушон се управлява и релето за бензиновата помпа (но тя си има друг бушон).
Кабелите се прецакват отдолу под бобината - на гадно място е.
Комутатора и ЕКУ-то не се повреждат !
-
- Потребител
Re:
Кабелите са тези дето излизат от куплунга на бобината и минават отдолу под нея - там някъде става и белатаDON CECI написа:тея кабели как се сменят?трябва да си взема нов комплект кабели или да ги сменя с мои...Какво е това нещо зад бобината в което влиза още една букса с един кабел в нея?да не би и то да е проблем??
Аз не съм ги сменял, намерих първо къде се беше получило стопяването на изолацията и правеше късо съединение към маса, оказа че иначе кабела си е ОК. Онова нещо зад бобината е кондензатора.
Срязах кабелите на 10-15 см. от куплунга и изолирах мястото където се беше стопила изолацията с термосвиваем шлаух, след това им надянах по една 3мм шлауха от стъклолакотъкан ( купува се от там където продават проводници и др. за пренавиване на ел.двигатели ) и ги запоих там където ги бях срязал и пак използвах термосвиваем шлаух за да изолирам спойките.Не мисля че пак ще ми направи проблем някога там.
Причината за тези проблеми е една пластмасова скобичка която държи този кабел далече от нагретите части - от многото години тя се счупва и кабела пада на тръбата.Аз малко приспособих една антигронова скоба вместо нея.
Цялото занятие излезе 3 лв.(не вкл. бобината) и един час работа.
ам и някои ако може да ми каже къде се намира този бошан ф4....че немога да го открия.
Бушона F4 се намира в кутията с бушони при двигателя. Има там няколко жълти бушона един до друг, един от тях беше. Мисля че от вътрешната страна на капака на тази кутия пишеше номерацията на бушоните.
- DON CECI
- потребител
Re: както си карах и ми огасна двигателя помагаитеПРОБЛЕМА РЕШЕН
МЕРСИ МНОГО ТОЧНО ТОВА БЕШЕ ПРОБЛЕМА ИЗГОРЯЛА ИЗОЛАЦИЯ НА КАБЕЛИТЕ НА ДАТЧИКА КОИТО Е ДО БОБИНАТА ИЗОЛИРАХ ГИСЛЕД ТОВА ИМ СЛОЙИХ И ТОПЛОУСТОИЧЕВА ИЗОЛАЦИЯ ОТГОРЕ НЕ ВЯРВАМ ВТОРИ ПАТ ДА ПРЕГОРИ ПАК.ПАК ТИ БЛАГОДАРЯ СПАСИМЕ >:D<:
тарсих такав бушон ф4 но не намерих отпред и ватре на капачето не пишеше да го има
но няма значение нали трагна колата
тарсих такав бушон ф4 но не намерих отпред и ватре на капачето не пишеше да го има
но няма значение нали трагна колата
-
- Потребител
Re: както си карах и ми огасна двигателя помагаите СПЕШНО Е
1 Бушони 1 до 3
2 Бушони 4 до 8, 11 до 14
3 Релета R2, R5 и R6
4 Релета R7 до R11
5 Гнезда за релета R1и R4
6 Диод
2 Бушони 4 до 8, 11 до 14
3 Релета R2, R5 и R6
4 Релета R7 до R11
5 Гнезда за релета R1и R4
6 Диод
- DON CECI
- потребител
Re: както си карах и ми огасна двигателя помагаите СПЕШНО Е
аха видях го мерси при мен не беше изгорял на колата и навартях вече 100 км. няма проблеми