въпрос за (авт.смукач)убогатител на дизел
- dinko85
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2008, 21:53
- Модел на автомобила: ford eskort 1.8D
- Status: Извън линия
въпрос за (авт.смукач)убогатител на дизел
Убогатителя на дизелака нещо не работи.скоро го свалих от помпата и го пробвах директно с ток от акумулатора и маи не работи.Въпроса ми е може ли да се поправи и колко струва нов?
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
цена
ако правилно разбирам въпроса ти - регулатор за студено палене - окло 60 лв цена през МП - зе ментак не знам.Ремонт не се сещам как се прави - то е едно жило с биметална пластина и вакуум регулатор.Вероятно се е пробил вакуумния клапан - гумен е и със специална форма , не мисля че може да се ремонтира.
- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Този регулатор не се ли намира под акумулатора, а не на помпата...?! ...а от него излиза жило до палеца за газта...
...може и да греша де...

Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
-
- Потребител
студено
да жилото е хванато за палеца на помпата и го опъва при студен старт, това което се продова е комплект - жило+вакуума.Не знам за 2 употреба - трябва да се разтърсиш по моргите.Все пак не е толкова скъпа част - погледни за по-евтин магазин.Реглажа е описан във форума - ако искаш пиши като купиш ще ти кажа как става.
-
- Потребител
реглаж
регулира се на загрят двигател - охлабва се застопоряващия винт на палеца и се оставя луфт около 0.5 мм между жилото и планката през коята минава.Ако е пренатегнат - ще вдига оборотите и на загрят двг., не с много но се усеща по оборотомера и разхода ако следиш стриктно.И ако усетиш нещо нередно после леко може се донастрои.Това е - дано помогна - пиши после какъв е резултата.
- dinko85
- потребител
Re: въпрос за (авт.смукач)убогатител на дизел
от ескотр88г.дизел дали е същата помпата(бош била)питам защото ми предлагат машинката за смукача.дали ще стане?
-
- Потребител
свали стария - нали не работи и без това - и сравнявай директно с това , което ти предлагат
- dinko85
- потребител
е то ясно че така ще разбера дали са еднакви,само че немога да го вида щото тоя дето го дава е от софия а аз съм от бургас
и за тва те питам.