Удърна вибрация при натоварена кола
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
- Status: Извън линия
Удърна вибрация при натоварена кола
Здравейте
Вчера се прибирах от цирк с една тумба хора в колата и проблема излезе.
Описание
Като съм на скорост и подавам газ се получава една вибрация все едно нещо е криво по предницата - осезаемо и на бедали и на купе... щом тоз до мен се осети, че нещо има значи се усеща. Вибрацията е удърна с доста голяма честота, не е постоянна, като от мотора или от гума. /ха сега как да го изтананикам.... нещо кат дум, дум, дум ма бързо/
Ефекта го няма при пускане на педала на газта или вървеж по енерция т.е. не е гума. Само при подаване на газ и то при натоварена кола. През повечето време карам сам и не го усещам. Според мен не е съединител, щот е сменян преди 2-3к км и при тръгване няма проблем. Не вярвам да приплъзва ма някво такова е усещането.
Усеща се най-добре при ускорение на 4-та около 60км/ч.
При диагностика преди време ми казаха, че единя кабел на свещите не е ок, но още не е сменен. За съжаление не зная точно ефекта от кофти кабел какъв е, но според мен ако е кабел ще го усещам и като съм сам в колата. Подозирам нещо по окачването, свързано с въртящия момент....
Хайде дайте акъл и идея.
Вчера се прибирах от цирк с една тумба хора в колата и проблема излезе.
Описание
Като съм на скорост и подавам газ се получава една вибрация все едно нещо е криво по предницата - осезаемо и на бедали и на купе... щом тоз до мен се осети, че нещо има значи се усеща. Вибрацията е удърна с доста голяма честота, не е постоянна, като от мотора или от гума. /ха сега как да го изтананикам.... нещо кат дум, дум, дум ма бързо/
Ефекта го няма при пускане на педала на газта или вървеж по енерция т.е. не е гума. Само при подаване на газ и то при натоварена кола. През повечето време карам сам и не го усещам. Според мен не е съединител, щот е сменян преди 2-3к км и при тръгване няма проблем. Не вярвам да приплъзва ма някво такова е усещането.
Усеща се най-добре при ускорение на 4-та около 60км/ч.
При диагностика преди време ми казаха, че единя кабел на свещите не е ок, но още не е сменен. За съжаление не зная точно ефекта от кофти кабел какъв е, но според мен ако е кабел ще го усещам и като съм сам в колата. Подозирам нещо по окачването, свързано с въртящия момент....
Хайде дайте акъл и идея.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Удърна вибрация при натоварена кола
Пробва ли ако свалиш една скорост надолу дали го има същия проблем?
Моята на 4-та и натоварена при опит за ускорение от 60 сигурно направо ще загасне. При новите двигатели нямам идея как е.

Моята на 4-та и натоварена при опит за ускорение от 60 сигурно направо ще загасне. При новите двигатели нямам идея как е.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Ами като върна предавка мисля, че не се осеща толкоз, но може би защото оборотите са други....
Видях много близка тема в раздела за Ходова част мисля...но вече има отговор тук и не мога да изтрия. Ако модераторите решат може да слеят двете теми....
Видях много близка тема в раздела за Ходова част мисля...но вече има отговор тук и не мога да изтрия. Ако модераторите решат може да слеят двете теми....
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Ако става дума за същата тема в която съм писал на колегата за вътрешно каре. Има вероятност от него (или тях) да ти прави така. Получава се едно износване в чашата на карето, тогава карето и (полуоската) започват да се въртят с изместен център. Става едно замятане на полуоската и от там идват вибрациите, то по-скоро на удари прилича както казваш. Става само когато се дава газ, на моя беше същото и излезе каре (вътрешно).
Не знам при вас, как се е появило въпросното биене, но при мен стана постепенно като се увеличавше през известно време, не стана изведнъж.
Успех с ремонта, само правя аналогия и предположение, нека не прозвучи като диагноза:)
Не знам при вас, как се е появило въпросното биене, но при мен стана постепенно като се увеличавше през известно време, не стана изведнъж.
Успех с ремонта, само правя аналогия и предположение, нека не прозвучи като диагноза:)