проблем с охлаждането на Мондео
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
- Status: Извън линия
проблем с охлаждането на Мондео
Не открих в кой раздел да го постна
проблемът е следния - перките на радиатора започват да въртят 4-5 сек. след стартиране на двигателя.... и нямат спирка. откачих датчика за температурата, който ги управлява (този НАД термостата) и те веднага дигнаха оборотите.
Да беше лято иди дойди ама при минусови температури
Някакви идеи?
Благодаря предварително за съдействието
проблемът е следния - перките на радиатора започват да въртят 4-5 сек. след стартиране на двигателя.... и нямат спирка. откачих датчика за температурата, който ги управлява (този НАД термостата) и те веднага дигнаха оборотите.
Да беше лято иди дойди ама при минусови температури

Някакви идеи?
Благодаря предварително за съдействието
- red
- потребител
- Контакти:
е това е много тъпо! Нали през зимата не искам да ми охлажда!
освен това съм сигурен, че при мен въртят и пре изкл. климатик....
Това което пропуснах да кажа, че датчикът за темперетурат ми отчита едвам едвам в нормала (откакто стана студено) през лятото отиваше и в дясно
Имам аз едно подозрение - ходих при някъкъв много препоръчан "майстор" да сменя ангренаж и май от тогава се появи това нещо. По дозирам дали като е разкал разни неща не е сбъркал нещо....
Ако някой се сеща кой кабеляк да погледна (само да кажа, че с това животно Монди се запознавам съвсем отскор така, че ако меже по-подробно) .....
Така ме е яд, че е толкова сложна - гледам я като индианец пишеща машина
освен това съм сигурен, че при мен въртят и пре изкл. климатик....
Това което пропуснах да кажа, че датчикът за темперетурат ми отчита едвам едвам в нормала (откакто стана студено) през лятото отиваше и в дясно
Имам аз едно подозрение - ходих при някъкъв много препоръчан "майстор" да сменя ангренаж и май от тогава се появи това нещо. По дозирам дали като е разкал разни неща не е сбъркал нещо....
Ако някой се сеща кой кабеляк да погледна (само да кажа, че с това животно Монди се запознавам съвсем отскор така, че ако меже по-подробно) .....
Така ме е яд, че е толкова сложна - гледам я като индианец пишеща машина

-
- red
- потребител
- Контакти:
Да уточня - ако термостатът е отворил, но двигателят е студен датчикът за температурата ще изпати какъв сигнал? Като за загряла охладителна течност ли?
и още идин въпрос - имаше два вида термостати на QH и на MOTORCRAFT единият отваряше на 88С, а другият към 100С аз бих си взел първия, но.... кажете вие!
и още идин въпрос - имаше два вида термостати на QH и на MOTORCRAFT единият отваряше на 88С, а другият към 100С аз бих си взел първия, но.... кажете вие!
- red
- потребител
- Контакти:
Снощи пробвах - наистина като пусна климатика и перките веднага почват да се въртят!?
Хубаво де, но това не е ли недомислица!
Защо го прави? Аз го пускам за топли в крайна сметка!
Термостатът май обаче е за смяна, като че ли е заклинил отворен.
В същност няма да се очудя и да го няма. Все пак като знам, че я купувам трета ръка
В същност няма да се очудя и да го няма. Все пак като знам, че я купувам трета ръка

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Ако си с климатик, а не с климатроник - няма как, като го пуснеш и да ти топли. Ако е климатроник, тогава ще топли, но и перката ще върти - виж как са нормалните климатици /домашните/ - независимо дали е пуснат да топли или студи, перката върти - иначе ефект няма - закони на физиката - к`во да го правишred написа:Снощи пробвах - наистина като пусна климатика и перките веднага почват да се въртят!?

-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
еми смени си термостата - тези 20-30 лв, които ще дадеш ще ги спестиш за максимум месец от гориво. пък и ще ти е по-топлоred написа:Снощи пробвах - наистина като пусна климатика и перките веднага почват да се въртят!?

-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Brock тава с климатика и климатроника /да топли/ сигурно ли е
, аз си мисля, че разликата е в управлението.
"Климатроник (ACC) – Автоматичен контрол на климата. За разлика от климатика, климатроника позволява да се указва точна температура, която да се поддържа в колата. При двузоновите климатроници температурата може да бъде различна за предните и за задните места на пасажерите."

"Климатроник (ACC) – Автоматичен контрол на климата. За разлика от климатика, климатроника позволява да се указва точна температура, която да се поддържа в колата. При двузоновите климатроници температурата може да бъде различна за предните и за задните места на пасажерите."
Небойте се роби Спартак е с вас!