Проблем с корите на вратите =(

Екстериор и интериор.
twize
потребител
потребител
Регистриран: 09 май 2008, 12:21
Модел на автомобила: Fiesta
Status: Извън линия

Проблем с корите на вратите =(

Мнение от twize » 09 май 2008, 12:31

Здравейте,

Имам огромен проблем с вътрешните кори и на 4те врати (Fiesta 96г.). Разлепени са почти изцяло(тъй като са лепени преди време), увисват и самите врати трудно се отварят(с две думи - за смяна са). Предполагам, че единственото решение е да си намеря от морга на старо, та ако някой може да ме опъти към такова място, където ще се намират такива кори, ще съм му много благодарен.

Поздрави.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: Проблем с корите на вратите =(

Мнение от Любо » 09 май 2008, 12:49

Как лепени!? Не са ли на щипки и винтове? Може някой, някога да е изпочупил щипките и после да е залепил корите :?
Свали едната кора и я огледай. Виж къде са били щипките и колко бройки са. И си купи направо нови щипки.

twize
потребител
потребител

Мнение от twize » 09 май 2008, 12:58

Щипките бяха в началото :cry: ама и тапицерията почва да се свлича...и съм решил да ги сменям корите, защото шофьорската се е напукала даже...

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 09 май 2008, 20:58

С 4-ри врати ли е?
Като вземеш новите не хвърляй старите и ми пиши ЛС :)
Трябват ми! :D:

fiestazetec
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България

Мнение от fiestazetec » 11 май 2008, 21:13

На мене ми беше предна дясна отплесната...отворих я, после яко силикон, най-скъпия, разни винтчета, скобите наново, щипки не намерих, затова направо с една бормашина, плееес, три дупки направо в кората, после със специални контравинтове, резбата им не дава да се отвиват много-много и така...Иначе след загубата на скъпия и нужен климатик, ще ходя на сервиза да сложат поне ел.стъкла опред за 20-30 евро...има вече ударена прясно Фиеста, отивам да разкоствам...Че много омазах тапицерията на кората със силикон и се вижда...
Моят съвет е: отвори внимателно...премисли кое, как, къде е било, купи здрав и як силикон и лепило, после се заеми и залепи, завинти и така...Иначе много трудно ще бъде аз да ти пратя на 3800км от родината корите от Фиестата, дето е тука..а колата е 98-а и е супер запазена...само няма задница...на кюфте е...
Изображение
Ето

twize
потребител
потребител

Мнение от twize » 12 май 2008, 11:25

fiestazetec написа:На мене ми беше предна дясна отплесната...отворих я, после яко силикон, най-скъпия, разни винтчета, скобите наново, щипки не намерих, затова направо с една бормашина, плееес, три дупки направо в кората, после със специални контравинтове, резбата им не дава да се отвиват много-много и така...Иначе след загубата на скъпия и нужен климатик, ще ходя на сервиза да сложат поне ел.стъкла опред за 20-30 евро...има вече ударена прясно Фиеста, отивам да разкоствам...Че много омазах тапицерията на кората със силикон и се вижда...
Моят съвет е: отвори внимателно...премисли кое, как, къде е било, купи здрав и як силикон и лепило, после се заеми и залепи, завинти и така...Иначе много трудно ще бъде аз да ти пратя на 3800км от родината корите от Фиестата, дето е тука..а колата е 98-а и е супер запазена...само няма задница...на кюфте е...
Благодаря на всички за съветите, най-вероятно ще се опитам да закърпя(залепя ситуацията) по гореуписания начин...
Поздрави.

Отговори

Върни се в “КУПЕ”