помогнете ми
-
- потребител
- Регистриран: 19 май 2008, 10:29
- Модел на автомобила: Ka
- Status: Извън линия
помогнете ми
здр на всички във форума!!!
Трябва ми помощ и ако някои знае нещо по моят проблем нека пише pls .
Имам форд ка и от скоро започна да ждига много бързо оборотите,мислех си че е от жилото, но прочетох тук там неща във форума,поразпитах някой познати и ми казаха че това е от ламбда сондата ,
молбата ми е някой ако е патил даа ми каже колко горе долу струва ремонта и къде в София може да се намери читав сервиз
ами смисъл датчика на кислорода се е развалил явно ,поне така ми казаха познати,когато съм на 1,2 или 3 скорост вдига оборотите страшно бурзо,много неприятно е,четох в саита на форд и от там разбрах че е ламбда сондата или т.н.р. датчик за кислород

Трябва ми помощ и ако някои знае нещо по моят проблем нека пише pls .
Имам форд ка и от скоро започна да ждига много бързо оборотите,мислех си че е от жилото, но прочетох тук там неща във форума,поразпитах някой познати и ми казаха че това е от ламбда сондата ,
молбата ми е някой ако е патил даа ми каже колко горе долу струва ремонта и къде в София може да се намери читав сервиз

Последна промяна от nani882 на 19 май 2008, 12:43, променено общо 2 пъти.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: помогнете ми
Как вдига оборотите, сама? или като настъпваш педала? Що е то ламбда помпа? Да нямаш предвид ламбда сензор? Не вярвам от него да ти вига оборотите по-бързо. Дай малко повече симптоми - какво правиш и колата как реагира.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Това в движение или на място? Или и в двата случая? Ако натиснеш по-малко педала кво става, пак ли вдига много оборотите?nani882 написа:ами като натискам педала,тогава започва да ги вдига страшно бързо и почва да ручи жсе едно карам на първа с 80,чудя се къде в сф имам добър сервис в които да я оправят
![]()
Провери се датчика за положение на дроселовата клапа (TPS).
Става като замериш напрежетие между средния кабел и маса. Даваш контакт и плавно отваряш дросела. Волтажа трябва да се променя със скороста на отваряне на клапата, т.е плавно и равномерно, като стойностите трябва да се изменят от 0 V -при затворена клапа до 4,8-5V при напълно отворена.
Сервиз за диагностика - Мото Пфое имат техниката за добра диагностика.
П.П. За да получиш повече мнения по въпроса ти е хубаво да правиш коментарите в темата си, а не на ЛС. Така ще се избегне вероятността да пишеш на още някои същото на лично... За това и съм цитирал съобщението ти към мен. Може някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да знае отговора.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега не ми се вярва да е от ламбда сондата,когато тя дефектира компа получава усреднен сигнал и така дозира горивото.При неизправна сонда се вдига разхода на бензин.Премери параметрите на сондата и се увери че е така ,защото една сонда е около 100 лева, а и ти можеш да я смениш като имаш нова отвива се само от генерацията и се поставя новата.Ако качиш колата на тестер ще видиш дали е прецакана.