Смяна на гарнитура на мондео 98 1.8 тди
- mcdilan
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
- Status: Извън линия
Смяна на гарнитура на мондео 98 1.8 тди
Здравейте колеги! Искам да питам мога ли да си сменя сам гарнитурата на капака на клапаните и каква е цялата процедура, какво трябва да се сваля и т.н.
- Mondi
- потребител
- Регистриран: 08 ное 2007, 18:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Re: Смяна на гарнитура на мондео 98 1.8 тди
Можеш . Не взимай коркова , а на гумената сложи черно силикончеmcdilan написа:Здравейте колеги! Искам да питам мога ли да си сменя сам гарнитурата на капака на клапаните и каква е цялата процедура, какво трябва да се сваля и т.н.

(предполагам заради лекия теч искаш да я сменяш )
- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
Ако ще слагаш силикон ,сложи го на старата.Икономия на гарнитура.И да знаеш ,че хубавия силикон трудно се отлепва и още по-трудно се чисти.А и не се препоръчва използването на силикон ,защото при попадане в маслото може да запуши маслена магистрала или да се завре там дето не можеш да го извадиш.Въпрос на избор?!
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Без силиконче не става ли?! Сменял съм гарнитура на капак на старата ми кола - Фиат Брава, но силикон не съм използвал и всичко беше ОК... Мисля да я сменя на Мондеото, че леко сълзи от нея, но не ми се мацоти със силикони...Mondi написа:...а на гумената сложи черно силиконче...

Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
- mcdilan
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
Ще е сваля гарнитурата и ще преценя, ако не е нацепена ще сложа малко универсален силикон безсцетен и така, мерси за съветите на колегите.