Ауспух за Мондео
- dimitardima
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2007, 18:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 I Zetec 16V Ghia 1996г.комби 112к.с. тел.0896138531
- Контакти:
- Status: Извън линия
Ауспух за Мондео
Възможно ли е скъсан ауспух,да повлияе на вървежа на колата?Всяко мнение,щи ми е от полза!Благодаря!
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Re: Ауспух за Мондео
Според мен-не. Дори напротив.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
По-къс ауспух>>>по-бързо преминаване на газовете през генерацията>>>повече ПАУЪР
Така поне мисля аз...
Поправете ме ако греша

Така поне мисля аз...
Поправете ме ако греша

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Някои със "спортен филтър" дигат ПАУЪР, ти с къси ауспуси.TURBOTO написа:По-къс ауспух>>>повече ПАУЪР![]()
![]()
Напрао земете яхнете един къс ауспух, набийте му един спортен филтър и карайте.
Тоя двигател за нищо го нямате.
Ако проблемацията е преди и в гърнето след катализатора (ако има такъв) знам, че има отражение.
Но ако всичко до там и там е здраво всичко назад е само за комфорт.
-
- потребител
Виждали сте, че някои спортисти си слагат разширители на носа, нали? Според мен не е без значение през какво сечение ще влезе/излезе въздухът. И човекът и колата изразходват енергия за да вдишват и издишват. Премахването на всяка преграда по пътя на въздуха би трябвало, поне теоретично, да води до икономия на енергия, но колко е тя и дали си струва харчовете при масовите коли? Мисля. че не 

- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
Аз до колкото знам гърнетата в изпускателната система освен за премахване на шума служат и за образуване на "обратно налягане" което изсмуква газовете от системата навън
Предполагам всички са учили най-проста физика, и от среда с високо налягане въздуха ще излиза по-бързо от колкото 2 среди с еднакво налягане
а това явление си имаше точно определено название, а на мен ми изкочи от акъла
Предполагам всички са учили най-проста физика, и от среда с високо налягане въздуха ще излиза по-бързо от колкото 2 среди с еднакво налягане
а това явление си имаше точно определено название, а на мен ми изкочи от акъла

Продавам си колата !
-
- потребител
Това ще да е някоя по-нова физика. В по-старате, от които аз съм учил, единственото предназначение на гърнетата е да намаляват шума, създавайки обратна/деструктивна интерференция, при която звуковите вълни се самоунищожават. Обратно налягане действително се образува, но то затруднява работата на двигателя. Казват, че при спортните автомобили се намалява броя на гърнетата и се увеличава "фи-то" на изпускателната система с цел по-бърза евакуация на отработените газове.
- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
да но тези автомобили или са със форсирани двигатели или с принудително пълнене при което се налага такава система, но при положение, че не си правил нищо по двигателя няма смисъл...аз съм карал със тръби само до двуцевката - без гърнета - по-висок разход и намалена мощност
Продавам си колата !
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
При някои състезателни автомобили е така,оборудват се със специални ауспуси,които при определени обороти влизат в т.н. резонанс.Отразената ударна вълна достигайки затворения изпускателен клапан, се отразява и от него. Ако дължината на тръбата до резонатора се подбере по такъв начин, че отразяването от клапана да стане непосредствено преди отварянето му, то скокът на разреждане (вакуума) последващ след ударната вълна, ще изсмуче изгорелите газове от горивната камера и ще подобри продухването на цилиндъра.

- dimitardima
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 I Zetec 16V Ghia 1996г.комби 112к.с. тел.0896138531
- Контакти:
Благодаря на всички,отзовали се по темата!Днес смених изцяло генерацията с нова и Мондеото си дойде на мястото!
Няма пърпорене,няма придърпване,не дава да го настъпя.Утре ше ми дойдат и новите кабели от МП и тогава ,би трябвало вече всичко да е ОК.Явно си има значение изправният ауспух!Не знам научно,но практически си оказа положителен ефект.И все пак ,не смятам,че темата е изчерпана
със сигурност,има кво интересно да се научи.
П.П.Генерацията е Полмостров,или нещо такова..
Полско е май.. 

Няма пърпорене,няма придърпване,не дава да го настъпя.Утре ше ми дойдат и новите кабели от МП и тогава ,би трябвало вече всичко да е ОК.Явно си има значение изправният ауспух!Не знам научно,но практически си оказа положителен ефект.И все пак ,не смятам,че темата е изчерпана

П.П.Генерацията е Полмостров,или нещо такова..

- dimitardima
- потребител
- Контакти:
Ами ДА,Пацо,Скъсан беше веднага след катализатора и май си има голямо значение!!paci написа:Някои със "спортен филтър" дигат ПАУЪР, ти с къси ауспуси.TURBOTO написа:По-къс ауспух>>>повече ПАУЪР![]()
![]()
Напрао земете яхнете един къс ауспух, набийте му един спортен филтър и карайте.
Тоя двигател за нищо го нямате.
Ако проблемацията е преди и в гърнето след катализатора (ако има такъв) знам, че има отражение.
Но ако всичко до там и там е здраво всичко назад е само за комфорт.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Знам!dimitardima написа:Ами ДА,Пацо,Скъсан беше веднага след катализатора и май си има голямо значение!!
Не знам само от колко време е така и се надявам скоро да не ревнеш от клапани ... дано катализатора да е закърпил положението.
- dimitardima
- потребител
- Контакти:
Ами около една седмица го карах така
Предполагам,че не е проблем.