Ескорт 1.3 мИ - трудно вдига обороти

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
ganndy
потребител
потребител
Регистриран: 29 мар 2008, 15:37
Модел на автомобила: Форд Фиеста/Ескорт 1.3mI 93г/92г
Status: Извън линия

Ескорт 1.3 мИ - трудно вдига обороти

Мнение от ganndy » 29 юни 2008, 13:47

Преди около 6 месеца си купих въпросната кола, но след време усетих следното: начи когато колата е "студена" всичко е О.К. баче като си вдигне нормалната температура, при подаване на газ се получава едно заглъхване, давене.Изфорсира се със закъснение, което ми пречи много при потегляне по по-стръмен наклон и на сфетофарите. Ако може някои да ми подскаже от къде може да е проблема???? Четох кви ли не неща из нета.... Колата е с катализатор - може ли тои да пречи....?
Благодаря предварително

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Re: Ескорт 1.3 мИ - трудно вдига обороти

Мнение от vargala81 » 29 юни 2008, 15:18

може катализатора да пречи и ламбда сондата също.като исключиш от скорост в движение опитвали се да гасне .мойта беше така ,опитвашесе да гасне стрелката падаше на 400 оборота и веднага се вдигаше ,а понякой път направо гаснеше, нямаше мощност ,трябваше да натискам гас до ламарина та да върви и се оказа ламбда сонда.

ganndy
потребител
потребител

Мнение от ganndy » 29 юни 2008, 15:40

Ами не,не се опитва да гасне даже на ниски обороти си държи 900 об./мин, а тва дето ми го казваш за катализатора и ланда-сондата бях го чел някаде и направих следното: откачих сондата и се разкарах малко да загрее колата да видя дали ще има ефект, но уви - нямаше. Може би тряа да я откача пак и да покарам няколко дена без нея да мпже комп. да я изолира, не знам.....

ganndy
потребител
потребител

Мнение от ganndy » 29 юни 2008, 15:45

Пък и колата си набира добре, тва се получава примерно намалям нали преди "легнал полицай" като го мина, включвам 2-ра и да си продължавам нали, обаче в повечето случаи колата забива муцуната все едно се дави. По нагорнище като тръгвам тряа да и напомпя малко газтта че да качи обороти иначе едва тръгвам

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”