Проблем с цантралното на Фокус.РЕШЕН!!!
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi
- Status: Извън линия
Проблем с цантралното на Фокус.РЕШЕН!!!
Все едно го няма.Всички врати се заключват само по отделно,в смисъл връткаш ключа на предна и се заключва само предна.Не искат да се заключват и с дистанционното, не издават никакви звуци.Общо взето никви признаци че има централно!!! Какво да правя или поне как мога да разбера от какво идва проблема??? Иначе бушоните са здрави само има едно по голямо при бушоните ама незнам как да го меря .
Последна промяна от dj_xclusive на 14 апр 2008, 16:27, променено общо 1 път.
-
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
На алармата имаш сигнален свето диод , когато той мига тя е врежим на охрана.Натисни дистанционното да сработи алармата -вратите не се заключват и отвори една от вратите , ако лампата в купето светне и алармата почне да писка -проблема е в модула за заключване на шоф. врата.Ако диода не мига и алармата не сработи -проблема е в алармата, понякога ги свързват да работят заедно, виж да се отстрани проблема в сервиз.
-
- потребител
-
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 26 авг 2007, 09:57
- Модел на автомобила: ford focus
Re: Проблем с цантралното на Фокус
Аз се обадих в мото-пфое и ме записаха за понеделник да видим от какво е, ходих и при един приятел дето поставя аларми но и той не можа да го оправи.
Последна промяна от stelian101 на 14 мар 2008, 14:07, променено общо 1 път.
-
- потребител
И при мен са здрави.Още незнам кво е щото не сам я карал да я правят ама в магазина на мото-пфое казаха че ставало вапрос за много пари,ама не ми са вярва !!!
Казаха ми че има реле и централа на централното според мен ще е едно от двете,но не ги знам къде се намират,някои ако знае да казва-ще ми е от полза
Казаха ми че има реле и централа на централното според мен ще е едно от двете,но не ги знам къде се намират,някои ако знае да казва-ще ми е от полза
-
- потребител
Аз се обадих в мото-пфое и ме записаха за понеделник да видим от какво е, ходих и при един приятел дето поставя аларми но и той не можа да го оправи.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Модулът на централното е под жабката в ляво. Жабката трябва да се свали, за да го видите. Намира се отгоре на ЕКУ-то, с лилаво-розов етикет е и върху него пише Siemens.
-
- потребител
А как да проверя дали е от него ?
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Свали си ръководството за Фокус от http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=2298 и прочети как се извършва диагностика на тази система. Разделена е на пасивна - централно без аларма и активна - централно с аларма.
-
- потребител
Колега много благодаря за инфото. 

-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2008, 20:50
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tdi
Re: Проблем с цантралното на Фокус.РЕШЕН!!!
Здрасти,искам да попитам дали този проблем е решен от някой,че аз го имам абсолютно същтия.Свалих сервизното ръководство.Проверих ЕКУ-то но не виждам възможна причина за проблема ми.dj_xclusive написа:Все едно го няма.Всички врати се заключват само по отделно,в смисъл връткаш ключа на предна и се заключва само предна.Не искат да се заключват и с дистанционното, не издават никакви звуци.Общо взето никви признаци че има централно!!! Какво да правя или поне как мога да разбера от какво идва проблема??? Иначе бушоните са здрави само има едно по голямо при бушоните ама незнам как да го меря .
Колега посети ли сервиза им вече?Каква ти беше диагнозата?Относно качестовото и цената какво ти е мнението.При мен се появи същтия проблем и мисля,че и аз ще се наложи да ги посетя в скоро време.stelian101 написа:Аз се обадих в мото-пфое и ме записаха за понеделник да видим от какво е, ходих и при един приятел дето поставя аларми но и той не можа да го оправи.
-
- потребител
Бушоните под кормилото нали ги знаеш.Има два болта дето ги даржат всичките бушони,развива6 ги сваляш цялата кора с бушоните и обращаш.Като я обарнеш ще видиш буксите за бушоните,между тях е бушона за централното!!!
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2008, 20:50
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 tdi
Мерси много.Найстина това беше проблема.Спести ми много мъки и неволи.dj_xclusive написа:Бушоните под кормилото нали ги знаеш.Има два болта дето ги даржат всичките бушони,развива6 ги сваляш цялата кора с бушоните и обращаш.Като я обарнеш ще видиш буксите за бушоните,между тях е бушона за централното!!!