Дроселова клапа

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
Status: Извън линия

Дроселова клапа

Мнение от Danchev » 13 юли 2008, 02:47

Здравейте колеги имам едно въпросче. Значи от лявата част на дроселовата клапа, точно до колектора има едно малко болтче. Като махнеш колектора и погледнеш вътре в дросела се вижда че това болче запуша и отпушва някаква дупка при въртене с отвертката. Някой има ли идея за какво служи това и какво се регулира с него
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Re: Дроселова клапа

Мнение от vargala81 » 13 юли 2008, 09:32

Danchev написа:Здравейте колеги имам едно въпросче. Значи от лявата част на дроселовата клапа, точно до колектора има едно малко болтче. Като махнеш колектора и погледнеш вътре в дросела се вижда че това болче запуша и отпушва някаква дупка при въртене с отвертката. Някой има ли идея за какво служи това и какво се регулира с него
e4c790dc-ac32-45e4-989e-f7e57bd779ad.jpg
aко двигатела ти е същия и става въпрос за болчето със синята стрелка то е за реголиране на оборотите на празен ход.а ако става въпрос за болчето със червената стрелка за него незнам щото аз въобще нямам болче там.

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
Модел на автомобила: 89' B-road sleeper

Re: Дроселова клапа

Мнение от Danchev » 13 юли 2008, 16:49

Дам червеното и аз го нямам, става въпрос за синьото. Мерси много пич :)
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”