Потенциометър за дросел
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:54
- Модел на автомобила: Ford Skorpio,fiesta
- Status: Извън линия
Потенциометър за дросел
ТЪРСЯ потенциометър за дросела на Скорпио -1993г., 2.0 кубика инжекция .
Помогнете ми къде мога да го намеря втора употреба.Много ми падат оборотите на празен ход,а доколкото разбрах неможе да се ремонтира.Обиколих даста магазини ,но го нямат.Само в Мото Пфое с поръчка
Помогнете ми къде мога да го намеря втора употреба.Много ми падат оборотите на празен ход,а доколкото разбрах неможе да се ремонтира.Обиколих даста магазини ,но го нямат.Само в Мото Пфое с поръчка

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Потенциометър за дросел
Пробвай да го пръснеш с някакъв спрей, например WD40. Той е капсулован, но все пак ще влезе от спрея вътре и ако има замърсяване или окисляване ще има ефект.

- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
На Фиестата също е капсулован но съм го отварял и вътре се почиства. После със Супер Бонд съм го лепил и си бачкаше перфектно след това.
Няма лоша ракия и хубава лопата.
- sashocos
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2005, 15:11
- Модел на автомобила: Sierra
Опитай ,пирво да локализираш проблема!Запали двг. и отвори капака,откачи буксата на потенциометъта и ако мотора загасне,значи работи,а проблема в оборотите ти е може би от стъпковото моторче,което се почиства и проблема се оправя,поне при мен беше така.Иначе такъв потенциометър само втора употреба може да си намериш,преди време се опитах да си поръчам такъв от МФ ,но ми казаха,че моя модел не се произвеждал,и могат да ми докарат от новия модел с различна букса ,която е на самия потенциометър,а при моя буксата е на едно 10 см -во кабелче и не съвпадаха!slavkovrr написа:ТЪРСЯ потенциометър за дросела на Скорпио -1993г., 2.0 кубика инжекция .
Ford Sierra 2000 DOHC-120 p.s
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Моя съвет е да провериш и дали нямаш спукана или откачена вакуумна тръбичка - при мен се беше измъкнала една отзад на смукалния колектори и ефекта беше че не можеше да държи обороти на празен ход и гаснеше ако не му подам газ с педала.
Така че огледай първо вакуммните тръбички (особено на EGR), преди да се хвърлиш да сменяш скъпи елементи като дросели и потенциометри.
Не знам защо си решил че е потенциометъра ? Мерил ли си го или ти каза някой "майстор" ?
Така че огледай първо вакуммните тръбички (особено на EGR), преди да се хвърлиш да сменяш скъпи елементи като дросели и потенциометри.
Не знам защо си решил че е потенциометъра ? Мерил ли си го или ти каза някой "майстор" ?
- denisebastian
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
- Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
- Контакти:
здравейте на всички.може ли някой да ми опише как изглежда потенциометъра за да знам дали той ми се е прецакал на мен защото нещо има различни мнения.значи,на мен ми се прецака една плочка(буквално така изглежда)която стои от дясно на самия двигател.от нея излизат 3 кабела и една букса.и на трите изолацията се беше скапала и замасяваха и все ми гаснеше,или обратното- на свободен ход ме вкарваше в 4000-5000 оборота.няколко души ми казаха,че това е плочката на смукача,а тук ми казват,че е потенциометър.последно какво е?става въпрос за орион 1.4Mi 91-ва(уж с полуавтоматичен смукач)

http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
TPS/THROTTLE POSITION SENSOR/Потенциометър дроселова клапаdenisebastian написа:здравейте на всички.може ли някой да ми опише как изглежда потенциометъра за да знам дали той ми се е прецакал на мен защото нещо има различни мнения.значи,на мен ми се прецака една плочка(буквално така изглежда)която стои от дясно на самия двигател.от нея излизат 3 кабела и една букса.и на трите изолацията се беше скапала и замасяваха и все ми гаснеше,или обратното- на свободен ход ме вкарваше в 4000-5000 оборота.няколко души ми казаха,че това е плочката на смукача,а тук ми казват,че е потенциометър.последно какво е?става въпрос за орион 1.4Mi 91-ва(уж с полуавтоматичен смукач)
![]()
![]()
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Това е датчик за положението на дроселовата клапа (TPS) и наистина е потенциометър. Редовен проблем е да му се оголят кабелите. Понякога се оправя с изолация на кабелите, но може и да е изтрит вътре резистивният слой.denisebastian написа:здравейте на всички.може ли някой да ми опише как изглежда потенциометъра за да знам дали той ми се е прецакал на мен защото нещо има различни мнения.значи,на мен ми се прецака една плочка(буквално така изглежда)която стои от дясно на самия двигател.от нея излизат 3 кабела и една букса.и на трите изолацията се беше скапала и замасяваха и все ми гаснеше,или обратното- на свободен ход ме вкарваше в 4000-5000 оборота.няколко души ми казаха,че това е плочката на смукача,а тук ми казват,че е потенциометър.последно какво е?става въпрос за орион 1.4Mi 91-ва(уж с полуавтоматичен смукач)
![]()
![]()
- denisebastian
- потребител
- Контакти:
ми не е баш същото да ти кажа.ще го снимам и ще го кача тук да го видиш,пък дано ми кажеш какво е.ок?
http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- denisebastian
- потребител
- Контакти:
значи снимах го но са много тъмни снимките.но е това-да.точно като този на фиестата.има ли значение за какъв модел ще взема или трябва да е за този орион?и как да разбера дали не е прецакан?
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Пробвай всяко кабелче да го изолираш с изолирбант и няма да има проблем.denisebastian написа:....от нея излизат 3 кабела и една букса.и на трите изолацията се беше скапала и замасяваха и все ми гаснеше,или обратното- на свободен ход ме вкарваше в 4000-5000 оборота.......
- denisebastian
- потребител
- Контакти:
ами няма как да ги изолирам,защото едното кабелче се е скъсало от основата,а там има няква друга(като пластелин)изолация и не мога да го вържа.кви пари е нов и на старо горе-долу,и намира ли се тоя потенциометър,защото някой части за този форд са наистина неоткриваеми...
-
- потребител
- Регистриран: 08 дек 2008, 18:09
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.1i 92
в магазин потенциометъра е 120лв а по моргите няма гаранция че ще работи иначе ги дават по 10-15 лвdenisebastian написа:ами няма как да ги изолирам,защото едното кабелче се е скъсало от основата,а там има няква друга(като пластелин)изолация и не мога да го вържа.кви пари е нов и на старо горе-долу,и намира ли се тоя потенциометър,защото някой части за този форд са наистина неоткриваеми...