Вибрации на двигателя
- topgancho
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2005, 08:11
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0TDDI sedan 2001г;Siera 1.6 CVH 90г.
- Status: Извън линия
Вибрации на двигателя
Колеги скоро сисмених колата с МОНДЕО 2.0 ТДДИ,2001г,115к.с,за 2-3 седмици каране(и опознаване на дизела)колата има страхотни вибрации на около 1000об(на място).Мисля,че и на горе ги има,но по-малко се усещат.При обран празен ход на педала на съеденителя се появява някакъв много неприятен шум и вибрации(по-силни0 ислед като педала подмине тази позиция намаляват.След проведени консултации с майстори диагнозата варира от лагерпомпа през дискове до маховик(Около2000.00лв-за части).Моля за вашето мнени по този проблем
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Re: Вибрации на двигателя
Едва ли е лагер помпата на съединителя, след като тези вибрации ги има без да е натиснат съединител. По скоро ми прилича на аксиален луфт на коляновия вал, това можеш да го установиш като дърпаш напред-назад шайбата на пистовия ремък.
- topgancho
- потребител
Няма никакви луфтове,ремъците ги смених съвсем скоро и това го проверих и аз и монтьора,не мога може би да го обясня точно,но мисля,че е свързано с трансмисията
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Не може така да се гадае, във всички случаи се вади скоростната кутия и се гледа, може да е лагер на основния вал на скоростната кутия и какво ли не.
Пък като извадиш скоростната се сменя задължително, лагер помпа, съединител комплект. Приготви се за по яко бръкване в джоба.
Пък като извадиш скоростната се сменя задължително, лагер помпа, съединител комплект. Приготви се за по яко бръкване в джоба.
- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
Колега ,
В литературата -" Ford Mondeo" на H.R.Etzold е описан баланс на блока двигател/скоростна кутия.Грубо казано всички носачи(тампони) се разхлабват .Двигателят се повдига леко с лебедка ,разтърсва се и като си легне на мястото се стягат разхлабените болтове.
Прегледай за разхлабени или скъсани тампони , преди да се заемеш с разглобяване.
П.П. /Превода на книгата е отврат и ако не си навътре в нещата ще ти е трудно да разбереш за какво иде реч/
В литературата -" Ford Mondeo" на H.R.Etzold е описан баланс на блока двигател/скоростна кутия.Грубо казано всички носачи(тампони) се разхлабват .Двигателят се повдига леко с лебедка ,разтърсва се и като си легне на мястото се стягат разхлабените болтове.
Прегледай за разхлабени или скъсани тампони , преди да се заемеш с разглобяване.
П.П. /Превода на книгата е отврат и ако не си навътре в нещата ще ти е трудно да разбереш за какво иде реч/
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
- topgancho
- потребител
Благодаря на всички за мнението,като имам някакъв резултат ще пиша,защотосега се прецака и стартера и трябва да оправя първо него
- topgancho
- потребител
Здравейте,по отношение на стартера се оказа,че наистина е клеясал и след ремонт за 60лв,вече нямам проблеми с него(поне засега).Смених маховик,к-т съединител,помпа и маховик - 1800лв. LUK и вибрацийте изчезнаха.Оказа се,че при предишната смяна е бил обърнат фер.диск.Единственият проблем,който ми остана е струва ми се високият разход(в София към момента около 10-11.50л)извънградско м/у 5.5-7.5.
Не писах дълго,защото нямах компютър до момента
Не писах дълго,защото нямах компютър до момента
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Че като се обърне фер.диск,как са зглобили притискателния?Тя шийката (по-дългата)на фер.диск опира в маховика и всичко се прецаква.

Котките си имат поверие,ако негър им мине път....