Смяна на маншон външно каре- как?
-
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2007, 21:50
- Модел на автомобила: ford fiesta 96 flair 1.3i endura-e
- Status: Извън линия
Смяна на маншон външно каре- как?
Скъсаха ми се маншоните на външните карета и днес реших да ги сменя. Свалих гайката на полуоската, извадих кормината щанга , разхлабих и почти извадих амортисиора , но понеже нямаше достатъчно ход за да излезе от ухото на главината, реших , че трябва да откача главината от носача. До тук добре , развих гайката на болта който държи шарнира сравнително лесно , но самия болт не мърда. Въпроса ми е : на резба ли е този болт в ухото или резбовото съединение е само гайка болт ?
След като разкача главината от носача има ли нещо , което да фиксира полуоската към главината( зегерка или щифт) или направо се изнизва полуоската от главината? С две думи има ли някаква особеност , която задължително да трябва да се свърши и без , която не може? Благодаря предварително
След като разкача главината от носача има ли нещо , което да фиксира полуоската към главината( зегерка или щифт) или направо се изнизва полуоската от главината? С две думи има ли някаква особеност , която задължително да трябва да се свърши и без , която не може? Благодаря предварително
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Смяна на маншон външно каре- как?
Колега, ти си разглобил цялата предница. Защо не отиде на майстор. Щеше да ти вземе 20лв. Сега ще ги дадеш за стенд, защото си пипнал кормилната щанга, а тя не се развива при смяна на маншон.

-
- потребител
Естествено , че не съм развивал накрайника за много бос ме взимаш пък аз не съм чак толкова
. Само някои неща не са ми ясни, като например въпросният болт дали е на резба или трябва да се избие, ама както и да е. Благодаря за мненията.

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Всичко става лесно, не се сваля главината от носача а самия носач се освобождава от предния тампон (там е болт и гайка), тогава излиза и мортисьора с малко напъване. след това обаче трябва да избиеш оста на полуоската назад, най добре със скоба защото трудно излиза, не удряй по резбата отпред (може с дървено трупче). Внимавай да не нараниш каретата при удрянето. Изчисти добре старата грес и сложи нова. При обратния монтаж амортисьора влиза трудно, затова намажи с моторно масло. За операцията трябват двама, единия да придържа. Не оставяй главината да виси на спирачния маркуч, вържи с тел на пружината. Успех
-
- потребител
Мерси много.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=19873" onclick="window.open(this.href);return false;