Проблем с турбината на Транзит 2004г.
-
- потребител
- Регистриран: 09 окт 2008, 22:50
- Модел на автомобила: vw golf,ford transit 350/125
- Status: Извън линия
Проблем с турбината на Транзит 2004г.
Здраейте колеги,имам следния проблем.Карам Транзит 125/350 2004г.През определено време турбото ми спира да работи и започва да ми мига лампата за подгряващите свещи,което е знак че турбото не работи(поне така пише в ръководството)и се усеща как буса губи мощност.След рестартиране(загасяне на двигателя и стартиране наново)проблема изчезва.Забелязъл съм,че проблема се появява по-често като карам над 4000 оборота,предимно по магистралите.Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен.А също издървам и ръководство за ремонт.Може и на английски.Благодаря ви предварително.Поздрави от Английско
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Re: Проблем с турбината на Транзит 2004г.
Еми колега ако не е проблем с електрониката,който само в сервиз ще открият,мисля че може би е предпазния клапан на турбото.Този който отваря след определено налягане (примерно 0.6 бара) и налягането от турбото тогава заминава назад към ауспуха. Това е с цел да не гръмне мотора или турбото, или и 2-те
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

-
- потребител
- Регистриран: 09 окт 2008, 22:50
- Модел на автомобила: vw golf,ford transit 350/125
Ами колега интересно че бърз ресет на мотора проблема се оправя.Можеш ли да ми кажеш ,къде точно е този клапан .Много ти благодаря за инфоното.Как мога да го излъжа този клапан?
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1431/1784586811.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е клапана на преден план. Той по принцип може да се регулира,така че да пусне малко повече налягане(boost) но това изобщо не е добре особено за дизелов двигател.Има го в китоветв които се предлагат за ремонт на турбини,не е скъп( в USA) тук и в Англия незнам кви пари е.Иди в сервиз може да ти кажат дали е от него.Може да се е поамортизирал и при работа на мотора да неможе да затвори .Това сасамо предположения ман-може и да не е това.
Това е клапана на преден план. Той по принцип може да се регулира,така че да пусне малко повече налягане(boost) но това изобщо не е добре особено за дизелов двигател.Има го в китоветв които се предлагат за ремонт на турбини,не е скъп( в USA) тук и в Англия незнам кви пари е.Иди в сервиз може да ти кажат дали е от него.Може да се е поамортизирал и при работа на мотора да неможе да затвори .Това сасамо предположения ман-може и да не е това.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти