Трепереща стрелка на скоростомера
- sruchnikovv
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2007, 16:00
- Модел на автомобила: FORD FIESTA
- Status: Извън линия
Трепереща стрелка на скоростомера
Здравейте колеги Искам да попитам дали някои се е сблъсквал с този проблем. Става вапрос за Fiesta 91г. стрелката на скоростомера от извесно време насам започна да трепери
знам че скороста се отчита с помоща на жило от скоросната кутия и се чуда от каде идва този да кажем проблем
някои ако може да ми помогне като ми даде савет за разрешаване на проблема ще сам много благодарен

знам че скороста се отчита с помоща на жило от скоросната кутия и се чуда от каде идва този да кажем проблем

някои ако може да ми помогне като ми даде савет за разрешаване на проблема ще сам много благодарен

- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Re: Трепереща стрелка на скоростомера
И аз го забелязах това като слизах от един връх (имам предвид след като слезнах и по равното) после като че ли изчезна. Смисъл сега не трепери. Но като трепереше доста видимо нагоре надолу,а аз давам газ. Някои да изкаже откъде може да е това 

-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
смажете жилото на скоростомера !
(ако ползвахте и търсачката при късмет щяхте да намерите и няколко теми по въпроса!)
(ако ползвахте и търсачката при късмет щяхте да намерите и няколко теми по въпроса!)
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
То има ли форд на който не се клати стрелката? При мен и на двата форда съм забелязал, че се клати от време на време.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
На моя.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- motry
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2007, 11:46
- Модел на автомобила: Ford S-Max 2.5 / 219hp 2007
И на моя не трепери, аз нямям жило 

-_- ...Ти ли мЪ бутна или сам паднЪх... -_-
- beauti
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2008, 12:58
- Модел на автомобила: FORD FIESTA C 1.3/95 год.
- Контакти:
При мен се получи след смяна на датчика за скоростта.При мен се води - електронен(нов 230лв.-втора употреба/70лв.)Естествено взех втората и си мисля,че е от него.До 30км си трепери стабилно,но след това си е ок.Докато не остане на нулата стрелката не се тревожи.Май си е нормално.Ако ли не ще си покаже от кое е 

Това не е кола,това е FORD
- alekspich
- потребител
- Регистриран: 29 сеп 2007, 11:22
- Модел на автомобила: EX Ford Orion 1.4 MI 75 hp / 1992 г.
EX Fait Bravo 1.8. GT 115 hp / 1996 г. - Местоположение: Плевен
beauti
не е нормалко... и аз имам същият проблем но си го причиних сам... извадих километража заради една глупост.. и после като го сложих започна да играе и то само между 90-110 км. иначе не... и много ме дразни..
не е нормалко... и аз имам същият проблем но си го причиних сам... извадих километража заради една глупост.. и после като го сложих започна да играе и то само между 90-110 км. иначе не... и много ме дразни..
Power By Cosworth
- spas aleksov
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 13:54
- Модел на автомобила: fiesta 1.8 16v dohc 92г.
и на моята фиеста 1.8 16в 92г. също трепери,но само до около 50-60,после се стабилизира!!!много ме дразни и мен и незнам какво да правя!!!
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
и на сиерите без оборотомер трепери ,най добре се забелязва при ниски скорости 

винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
ами смажете си жилата и проверете към таблото и към ск.кутия жилото кадето влиза са едни пласмасови или аломиниеви джаджи които се износват и се получава луфт от там и трипер-ени
на стрелката.моя ескорт го излекувах с поксипол от това треперене 

- chefo_ukr
- потребител
то трепери трепери и болеста прогресира накрая спира да показва въобще и умира.На самото жило края един такъв квадратен съответно и мястото където влиза е такова но с времето се закръгля
Rp:/ poxipol
Rp:/ poxipol
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
а не мислите ли че като се смени жилото проблема ще изчезне.
- chefo_ukr
- потребител
ами то лошо няма ама при мен жилото беше здраво а останалото което е от пласмасали алуминиили беше то беше износено пък ся знам ли тая джаджа дет седи на кутията как се смъква и кой знай кви пари струва.незнам аз с поксипола го залепих пробвах да слагам разни уплатнения ама не стана.мен неми пречеше че трепери стрелката ама като отказа съвсем и километража не работи е тва е проблема.От ново лошо няма 

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Смажете жилото, но от къде, аз пробвах от горната страна (след като го махнах от таблото естествено и сипах масло около жилото), но маслото излезе извън кожуха, пластмасово захващане ли се маха и ако да как?
- chefo_ukr
- потребител
значи на мен ескорта е предния модел 88год и жилото му в моторния отсек му е от 2 части ако е пак така при теб пробвай там да го развиш ватре самото жило се свързва мъжко женско едно в друго.Така де хем можеш да подложиш нещо(ако има износване се вижда как са загладени ръбовете) хем да провериш свободноли се движе към спидомера.а до колкото си спомням тая пласмаса май неможеше да се маха.А самото жило мисля че се изкарваше от бронята му като се натисна от долу на горя непомня точно в какво направление .Пак казвам модела е по стар и може да има различия макар че се съмнявам.Успехvladislav написа:Смажете жилото, но от къде, аз пробвах от горната страна (след като го махнах от таблото естествено и сипах масло около жилото), но маслото излезе извън кожуха, пластмасово захващане ли се маха и ако да как?
- tosho
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps - Местоположение: Poland, Warsaw
И моя не клатиtoto написа:То има ли форд на който не се клати стрелката? При мен и на двата форда съм забелязал, че се клати от време на време.

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
От няколко места може да е.
Препоръчвам ти да извадиш жилото и да го огледаш. Може да е закъсано и някоя от нишките да закача в бронята. Ако е здраво - мажеш с грес и обратно в кожуха.
Ако е закъсано сменяй с ново. Ако нямаш пари изрязваш стърчащите нишки и с калай и спойваща паста (и по-мощен поялник) калайдисваш язвичката. Като завършиш, с пила или едра шкурка (20 или 40) заравняваш мястото, за да не стърчи, защото можеш да направеш още поразии.
Обърни внимания дали кожуха не прави много "остър завой" (да е прегънат) някъде.
Препоръчвам ти да извадиш жилото и да го огледаш. Може да е закъсано и някоя от нишките да закача в бронята. Ако е здраво - мажеш с грес и обратно в кожуха.
Ако е закъсано сменяй с ново. Ако нямаш пари изрязваш стърчащите нишки и с калай и спойваща паста (и по-мощен поялник) калайдисваш язвичката. Като завършиш, с пила или едра шкурка (20 или 40) заравняваш мястото, за да не стърчи, защото можеш да направеш още поразии.
Обърни внимания дали кожуха не прави много "остър завой" (да е прегънат) някъде.
- naze
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2008, 21:49
- Модел на автомобила: Citroen ZX 1.4i 95''
на мен до 30-40 км някъде ми играе кючеци от там на татък едвам се вдига
показва 80 а аз се движа със около 100-110 по моя преценка .. иначе на опела колкото се движа толкова показва и все пак мисля че ме лъже с 10 км трябва да го проверя.. и на фиестата задължително щото като не показва вярно катаджиите не ги ебе за тва пишат акт земат книжка и спират колата от движение.. боли ги салама колко ми показвал километража .. те радара гледат
и все пак тва жило от кдъе излиза за към скоростната кутия ??

криза..