Автоматика ми гасне при спиране?
-
- потребител
- Регистриран: 26 ное 2008, 21:45
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
Автоматика ми гасне при спиране?
Здравейте ФОРД-аджии! Вече и аз си купих Форд- Фиеста 1.3 моно ин.-94г.- АВТОМАТИК и ... ПРОБЛЕМ: Често, когато спирам усещам, че двигателя се товари и не може да изключи от скорост- оборотите падат под 500 об/мин. и ако продължа да натискам спирачките двигателя изгасва. Проверих маслото в скоростната кутия- нивото е над максимума на щеката, на цвят е червено и бистро. Когато включа на D колата си тръгва на обороти но се чува слаб шум. Но когато включа на задна шума е много по-голям. Решиих да сменя маслото в автоматика, но четири магазина ми предложиха четири различни масла, които били "точно за моята кола". Накрая Мото Пфое ми предложиха 5-ти вариант на 28.30лв. с код: 8000045 Е-М5. Не съм купил още масло и не знам какво да правя. Затова ВИ питам ВАС, приятели на ФОРД?
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Re: Автоматика ми гасне при спиране?
Максимумът е за това, за да не се надвишава!!!martingrudev написа: ... нивото е над максимума на щеката ... Мото Пфое ми предложиха 5-ти вариант ..
Логично е в Мото Пфое да знаят най-добре...
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
Привет колега,
Маслото се проверява при работещ мотор и позиция Р. Иначе винаги е над максимума. Ако си го проверил правилно и е над максимума - това е лошо. Намери начин да го поизточиш малко, как става нямам представа. Това между другото означава че скоростите са ремонтирани и няма гаранция какво е маслото вътре.
Относно маслото - инсталирай си Microcat (има го във форума - http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 35&t=19950" onclick="window.open(this.href);return false; ) и там ще ти излезе какво точно да бъде маслото. Предполагам че в МП са ти предложили същото, каквото ще излезе като инфо в микроката.
Маслото се проверява при работещ мотор и позиция Р. Иначе винаги е над максимума. Ако си го проверил правилно и е над максимума - това е лошо. Намери начин да го поизточиш малко, как става нямам представа. Това между другото означава че скоростите са ремонтирани и няма гаранция какво е маслото вътре.
Относно маслото - инсталирай си Microcat (има го във форума - http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 35&t=19950" onclick="window.open(this.href);return false; ) и там ще ти излезе какво точно да бъде маслото. Предполагам че в МП са ти предложили същото, каквото ще излезе като инфо в микроката.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
-
- потребител
Още утре ще проверя маслото в автоматика на запален двигател и ако е в повече ще се опитам да източа малко. Ако няма пробка от долу ще вкарам тънка тръбичка през отвора на щеката. Нямам търпение да изгрее Слънцето...
-
- потребител
Смених си маслото и нещата се оправиха! Вече не гасне и по-плавно се сменят предавките. Събра ми 2,8 л., защото не смених филтъра. Маслото е WSS-M2C202-B с код: 8000045 в МП на цена 28,39лв/л. СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА Bai_Petko!!!
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
Минал си възможно най-лесно колега, радвам се че с едната смяна нещата са заспали 

У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски