Виновен ли съм?

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
dedomras
потребител
потребител
Регистриран: 13 фев 2007, 15:06
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.6 EFI-CVH, RS 2000
Status: Извън линия

Виновен ли съм?

Мнение от dedomras » 06 дек 2008, 19:59

Писна ми от смотани шофъорки *00200* *00200* *00200*, карам си аз по бул. Дондуков посока моста Чавдар в средна лента и от най дясна едно смотла решава, че ще заобикаля камион при което мен ме вкарва в насрещното. Добрече чужденеца които идваше от завоя имаше как да кривне поне малко за да не стане по лощо и да не види причината заради която аз карам почти половината челно срещу него. Та разминахме се само с две счупени огледала и АКТ за МЕН благодарение на смотла караща WV Polo (Син цвят). Не успях да видя номера дори, а и неспря да види какво става.
При пристигането на КАТ никои не го интересуваше че някои те е натиснал от някаде и че не си толкова тъп да се самоубиваш в насрещното ( ако искам ще го правя мятаики се САМ от моста Чавдар). Незнам какво ми е в момента но хич не съм на кеф, чудя се дали има как да обжалвам АКТ ( от яд не разбрах дали губя точки и колко пари ми е)а дори и свидетели няма. Не виждам просто за какво съм виновен освен че се поместих .... и аз отнесак *banned* ... бесен съм ... и ми е смешно че идват и ти казват ТИ си виновен ....
Изображение

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Re: Виновен ли съм?

Мнение от la4o » 06 дек 2008, 20:05

Принципно, ако при опит за предотвратяване на произшествие ти причиниш такова, си виновен... неприятно но факт.

В случая за да си невинен е трябвало да стиснеш зъби и да се оставиш онази да те удари... но както се вижда, избрал си по правилния вариант...

ламарините се поправят!

Поздрави,
la4o

Потребителски аватар
dedomras
потребител
потребител

Мнение от dedomras » 06 дек 2008, 20:24

Успях да видя бебешко столче на задната седалка и след удара тая как ми прави некви жестове и явно ме псуваше.
Евала на такова самочуствие ... виновен и не му пука какво е станало отзад... а видя ли я ... незнам какво ще направя. Най много да платя на някои да и напука гумите ( ако е някои от форума Жена да ме извинява).
Изображение

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 06 дек 2008, 20:51

За съжаление в случая ти си в нарушение.Правилната реакция в тая ситуация е да натиснеш спирачката и да се молиш да не се ударите.Така навремето с ладата пратих една Корса за претопяване точно на тоя булевард.Някакъв малоумник ми изхвърча с мръсна газ от крайна дясна и тръгва да прави обратен завой през линията.Че го хакнах точно в страничната колонка и тавана му поддаде не е болка за умиране.Проблемът е,че отлетя в насрещното и там се удари във Витара-та на някаква мадама...жената така си беше изкарала акъла,че не знаеше на кой свят е.А джигита с корсата се оказа с 1.5 алкохол.

За акта...имаш три дни за възражение до началника на тоя,дето е писал акта.Виж дали в самия акт няма пропуски-неточно описана фактическа ситуация,дата,час,номер на колата,марка,модел,свидетели,нарушението трябва да е посочено точно с член,алинея,буква...а ако текста съдържа няколко алтернативни предположения-и кое точно.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
dedomras
потребител
потребител

Мнение от dedomras » 06 дек 2008, 21:15

ще ходя в понеделник, каквото стане .
Изображение

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 06 дек 2008, 21:28

Щом актът е в тебе,никъде не ходиш.Той замества талона за 1 месец.Възражения и обяснения ги пускаш по пощата,с обратна разписка.В нета има примерни такива,гледай от тях как трябва да изглежда подредбата.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
dedomras
потребител
потребител

Мнение от dedomras » 06 дек 2008, 21:37

S_C написа:Щом актът е в тебе,никъде не ходиш.Той замества талона за 1 месец.Възражения и обяснения ги пускаш по пощата,с обратна разписка.В нета има примерни такива,гледай от тях как трябва да изглежда подредбата.

Мерси много за инфото, ще се постарая!
Изображение

Потребителски аватар
sikywrc
потребител
потребител
Регистриран: 16 юли 2008, 13:32
Модел на автомобила: Fiesta `95 1.3, 60hp, LPG
Контакти:

Мнение от sikywrc » 06 дек 2008, 21:45

Виновен си, че не си я настигнал и *banned* . Свидетели нямаше да ти помогнат. Миналата седмица приятел от Опел клуб-а, е бил свидетел как се удря негов колега от клуба (засякло го такси на бул.България и той се удря в бордюра) чакат КАТ около 1 час. Резултат: АКТ за не съобразена скорост на ударилия се няма значение, че има свидетел.
Прочети в Фолксвагенклуб има тема за актовете и обжалванията http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.ph ... 7361aaf6a1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
petermr
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2008, 08:20
Модел на автомобила: mondeo kombi-1,6, 16v zetek E-97y12m

Мнение от petermr » 07 дек 2008, 20:36

За съжаление в Бг е така-а за още по-голямо и не само в Бг е така.Ти се пазиш,удряш....и ти пишат акт.В случая единственото,което можел си да направиш е да запомниш номера на жената-и после....ти си знаеш.Всичко друго е против теб(със или без свидетели).Минах по тая пътека преди няколко години-имах цял автобус свидетели(някъде към 40 човека и всички викаха за мен-(шофера на автобуса при рязкото спиране ги беше събрал при него в кабинката)) и всички видели смятаха ,че трябва да се издири фактическия причинител....но полицаите не бяха на това мнение..."трябвало е да може да спре и предотврати птпто"....та така,и те писаха и аз писах...полза никаква.Пием една студена вода и си плащаме за чужди простотии.Понякога ми се иска да карам некоя от онези старите волги с еленчето от пред.Няма да мърдам на никъде.

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 07 дек 2008, 21:43

la4o написа:Принципно, ако при опит за предотвратяване на произшествие ти причиниш такова, си виновен... неприятно но факт.

В случая за да си невинен е трябвало да стиснеш зъби и да се оставиш онази да те удари...
И пак щеше да е виновен :wink: Нали сте чели правилника, дистанцията е задължение на ИЗПРЕВАРВАЩИЯ :!: Като дойде катаджията гаранция че ще тресне на него акт.

Потребителски аватар
reticence
потребител
потребител
Регистриран: 02 мар 2008, 14:21
Модел на автомобила: Mondeo

Мнение от reticence » 09 дек 2008, 14:48

Deleted
Последна промяна от reticence на 19 фев 2009, 01:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 09 дек 2008, 18:21

reticence написа:
la4o написа:... но както се вижда, избрал си по правилния вариант...
Е не мисля, че е правилния. При първия вариант си чупи колата, при втория вариант си чупи колата и получава акт!
хех, счупено огледало или смачкана цялата страна на колата? и двете ги покрива каското, но първото ти "взима" колата за поне седмица (това е ако си оправен и има къде да ти я направят бързо) Да не говорим, че не се знае дали при първия вариант (удар с девойката) би могло да стане още по-зле... можем само да гадаем... имало е камион... не се знае девойката дали няма да бяга към камиона - разбирай под него... и още много... факта е, че той е успял да предотврати възможна тежка катастрофа... все си мисля, че един акт не може да замени смачканите ламарини или недай си боже наранявания или смърт на човек... идеята на това, което написах е, че въпреки поста ми, не означава, че когато някой ви засече, трябва да стиснете очи и да го ударите... не бих искал да съм аз човека, който може да даде толкова безумен съвет...

айде пак да погледнем, кой е по-правилния вариант...

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”