климатроник на ФОРД ГАЛАКСИ
-
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2008, 14:31
- Модел на автомобила: galaxy
- Status: Извън линия
климатроник на ФОРД ГАЛАКСИ
Здравейте колеги.От юни месец притежавам FORD GALAXY 1,9TDI. Колата е оборудвана с двуозонов климатроник.През Лятото беше просто невероятно удоволствие да шофираш като имам предвид, че почти веднага след запалването на мотора започваше да се чувства приятна хладина. Но ето ,че дойде зимата и .................. стана страшно.Какво имам предвид.Повече от 30 минути след запалването в купето едвам,едвам се чувства че нещо се опитва да окърши въздуха,иначе като си загрее така достатъчно вече съм доволен от температурата която се достига.Въпроса ми е простичък -дали това е нормално или нещо не е наред.Благодаря предварително!
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Re: климатроник на ФОРД ГАЛАКСИ
Нормално е.
За да започне да ти духа топло, трябва да позагее двигателя. Това обаче при дизелите, особено съвременните е бавен и мъчителен процес, тъй като са доста ефективни и отделят малко топлина. Затова и доста по-бавни загряват от бензиновите, на които по-голяма част от енергията се губи като топлина. На някои Галаксита има допълнителни отоплители, твоето явно не е от тях.
Имал съм случай при -15С за 17 км. градско стрелката на температурата да не ми помръдне!
Не с Мондеото де, то има допълнителен отоплител.
Карай със здраве и не се кахъри.
За да започне да ти духа топло, трябва да позагее двигателя. Това обаче при дизелите, особено съвременните е бавен и мъчителен процес, тъй като са доста ефективни и отделят малко топлина. Затова и доста по-бавни загряват от бензиновите, на които по-голяма част от енергията се губи като топлина. На някои Галаксита има допълнителни отоплители, твоето явно не е от тях.
Имал съм случай при -15С за 17 км. градско стрелката на температурата да не ми помръдне!
Не с Мондеото де, то има допълнителен отоплител.
Карай със здраве и не се кахъри.
Ford. Feel the difference
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Изтрих си неправилното мнение, дано не съм заблудил колегата
По-правилно в случая мисля,че е да се провери работата но термостата.

По-правилно в случая мисля,че е да се провери работата но термостата.
Последна промяна от Peet на 14 дек 2008, 10:51, променено общо 2 пъти.
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Тази работа вече е дискутирана. ТОВА ЧЕ Е КЛИМАТРОНИК НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТОПЛИ. ОЗНАЧАВА ЧЕ КОНТРОЛИРА ТЕМПЕРАТУРАТА. НЯМА КЛИМАТРОНИК КОЙТО ДА ТОПЛИ. А това че на някой му се затопля бързо колата е защото има подгреватели.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
-
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2008, 14:31
- Модел на автомобила: galaxy
много благодаря за отговорите момчета!весели празници желая на всички