скоростна кутия за фокус
- beatboxx
- потребител
- Регистриран: 11 юни 2008, 23:12
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v Zetec
- Status: Извън линия
скоростна кутия за фокус
някои има ли представа дали скоростна кутия от фокус рс става за фокус 1.6 16в зетек
Последна промяна от beatboxx на 22 мар 2009, 12:56, променено общо 2 пъти.
- beatboxx
- потребител
Re: скоростна кутия за фокус
не нямам с4упих скоросната кутия в събота и ми предладат такава от рс та затова питам
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
За 1.6 стават от Zetec SE 1.4 и 1.6 - тип IB5. Те са с еднакви предавателни числа.
IB5 се слага и на Zetec E 1,8 и на SPI 2.0 - но с различни камбани, а на последния - и с различно предавателно число на диференциала.
1.8 дизел, Zetec E 2.0, Duratec RS - са с тип MTX75, различни предавателни числа, на дизела предполагам камбаната е различна. Скоростната кутия на Duratec RS (Focus RS) е със самоблокиращ диференциал.
Duratec ST (ST170) е с шестстепенна кутия тип Getrag MT285/6.
Взаимозаменяеми (при желание) са скоростите на Zetec 2.0, Duratec ST, Duratec RS - като монтаж поради еднаквия цилиндров блок. Характеристиките им се различават.
Данните са от сервизното ръководство за Фокус.
Така че - или от 1,4, или от 1,6. От Мондео и от Ескорт не стават. От други модели не знам...
Тази кутия от РС за колко ти я предлагат и дали случайно е в България?
IB5 се слага и на Zetec E 1,8 и на SPI 2.0 - но с различни камбани, а на последния - и с различно предавателно число на диференциала.
1.8 дизел, Zetec E 2.0, Duratec RS - са с тип MTX75, различни предавателни числа, на дизела предполагам камбаната е различна. Скоростната кутия на Duratec RS (Focus RS) е със самоблокиращ диференциал.
Duratec ST (ST170) е с шестстепенна кутия тип Getrag MT285/6.
Взаимозаменяеми (при желание) са скоростите на Zetec 2.0, Duratec ST, Duratec RS - като монтаж поради еднаквия цилиндров блок. Характеристиките им се различават.
Данните са от сервизното ръководство за Фокус.
Така че - или от 1,4, или от 1,6. От Мондео и от Ескорт не стават. От други модели не знам...
Тази кутия от РС за колко ти я предлагат и дали случайно е в България?
- beatboxx
- потребител
никои ли няма такава кутия за продан аиде 4е събора наближава в краен случаи ще ходя до пазарджик ама не ми се дават 500 лв а пак и дано да стане пак е от 1.6 зетек ама нба снимките като гледам главата е малко по различна от моита та дано да стане скоростната кутия