Ляво странично огледало-проблем с подгряването!

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
ptashkov
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2006, 14:20
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Бензин 2009 г.
Status: Извън линия

Ляво странично огледало-проблем с подгряването!

Мнение от ptashkov » 12 дек 2007, 00:06

Здравейте! Наскоро си купих Фокус 1 ,1999 г. и сега установих , че лявото огледало не се нагрява при включване на отоплението на задното стъкло! С дясното нямам никакви проблеми-работи си перфектно, но лявото изобщо не се нагрява!
Какво ще ме посъветвате да направя за да проработи?(Двете огледала на отделни бушони ли са вързани или са към един и същ?)

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 12 дек 2007, 00:25

На един бушон са. Моя съвет е да свалиш пластмасата отвътре на огледалото с копчето за нагласяне - само я дръпваш от предния край (от към мотора) и излиза. Като я махнеш виж конектора на огледалото (под дунапрена) дали е с пет жици. (Ако не можеш да го стигнеш така, може да се наложи да свалиш и кората на вратата.) Двете черни са за подгряването, измери дали има ток там при включен нагревател на задното стъкло. После можеш да измериш и съпротивление през нагревателя на огледалото - мериш на черните жици откъм огледалото. Ако конекторът ти е с по-малко жици (3), то огледалото е без подгряване. Ако покаже безкрайно голямо съпротивление, т.е. не се затваря веригата, най-вероятно стъклото е без подгряване. Пиша ти тези варианти тъй като много често някое от огледалата е счупено и подменяно, не винаги с правилното.
Разбира се съществува вариант и токът да се губи някъде - прекъсната жица, кофти контакт в някой конектор.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
loco
потребител
потребител
Регистриран: 02 мар 2009, 20:27
Модел на автомобила: focus 1.6 Мк1 2004

Re: Ляво странично огледало-проблем с подгряването!

Мнение от loco » 22 мар 2009, 12:53

Имам абсолютно същия проблем. На стъклото на огледалото се виждат куплунзите, така че със сигурност е монтирано правилното стъкло. Остава да почвам да меря, но в този студ ме е страх да дърпам пластмасата с шалтера. Зачетох се в търсачката, но не открих адекватно обяснение как се сваля самото стъкло. Някой може ли да сподели "челен" опит?

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 22 мар 2009, 13:03

Би трябвало като си сложиш ръката на огледалото и го натиснеш към купето вътрешният край да се откачи. После в обратна посока (навън от колата) ще се откачи и външния край. Не съм го пробвал на практика, свалял съм стъклото само при свалено огледало и бая ме озори...
А пластмасата отвътре се сваля много лесно и е сравнително гъвкава.
Едва ли ще се счупи въпреки студа.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
loco
потребител
потребител

Мнение от loco » 23 мар 2009, 09:38

Пластмасата я свалих лесно, но щекера за самото стъкло е под кората на вратата :shock:
Така че мерих съпротивлението между пинове 20 и 2 на щекера на вратата C41. Естествено дясното 9 ома, лявото - прекъсване.
Иска ми се да премеря и самото стъкло обаче, а свалянето ме притеснява. Натискам навътре, а червяците на моторчетата щракат заплашително и просто не смея повече. Ел. подвижното огледало по същия начин ли се сваля както механичното? Не би ли трябвало стъклото да е закачено на самите моторчета? В ТИС няма нищо - направо не мога да повярвам :evil:

pepovas
потребител
потребител
Регистриран: 13 фев 2009, 11:40
Модел на автомобила: Focus 1.8 Benzin 1998 Kombi

Мнение от pepovas » 23 мар 2009, 17:18

Огледалото с подгряване се държи от пластмасовата рамка. Наскоро го сменях с обикновено, което е по-малко на размер и се наложи да го залепя с силикон. Рамката се сваля, като застанете срещу огледалото и се опитате да пъхнете пръсти м/у външния кожух и рамката и натискате рамката (от близкия край до колата) по оста X (тоест навън от колата) за да откачи първо външния край (този отдалечения от колата) напред към вас и след това вътрешния.
Надявам се да не бъркам посоките. Ят ме е, че не го снимах.

Потребителски аватар
loco
потребител
потребител

Мнение от loco » 23 мар 2009, 19:11

pepovas написа:Огледалото с подгряване се държи от пластмасовата рамка. Наскоро го сменях с обикновено, което е по-малко на размер и се наложи да го залепя с силикон. Рамката се сваля, като застанете срещу огледалото и се опитате да пъхнете пръсти м/у външния кожух и рамката и натискате рамката (от близкия край до колата) по оста X (тоест навън от колата) за да откачи първо външния край (този отдалечения от колата) напред към вас и след това вътрешния.
Надявам се да не бъркам посоките. Ят ме е, че не го снимах.
Това за огледало само с подгряване ли важи, или за такова с подгряване и електрозадвижване?

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител

Мнение от debug » 23 мар 2009, 19:58

Аз впрочем опитах да сваля моето след поста си, напъвах го и в двете посоки без резултат. Помня, че от едната страна има нещо като пружиниращ пластмасов елемент на щипката, ама от коя - забравих. Та който успее да го свали без да го счупи - моля да сложи две-три снимки.
Изображение

Изображение

pepovas
потребител
потребител
Регистриран: 13 фев 2009, 11:40
Модел на автомобила: Focus 1.8 Benzin 1998 Kombi

Мнение от pepovas » 23 мар 2009, 20:13

Става въпрос за подгряване и електрозадвижване. В интерес на истината на мен ми се наложи да го слагам, а не да го вадя. Точно този пружиниращ пластмасов елемент, за който говори DEBUG трябва да бъде преодолян и ако не бъркам се намира от страната на колата.

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител

Мнение от debug » 23 мар 2009, 23:15

Намерих една снимка на свалено стъкло - наистина трябва посоката да е откъм колата навън.
Прикачени файлове
!BOdsQG!BWk~$(KGrHgoOKiIEjlLmWN(BBJu3o6UlSQ~~_1.JPG
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Мнение от Ianaki » 02 апр 2009, 19:22

Колеги виждам, че разбирате от ел. огледалата.Може ли някой да ми помогне с моя проблем:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=27331" onclick="window.open(this.href);return false;

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”