Мога ли да сложа турбина на Мондео 95 115кс.
-
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2009, 16:23
- Модел на автомобила: Mondeo
- Контакти:
- Status: Извън линия
Мога ли да сложа турбина на Мондео 95 115кс.
Въпроса е ясен интересува ме отговорите какви са.Искам да впрегна още магарета,но как?Неискам чипове и тн. защото според мен това е една гаргара.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Мога ли да сложа турбина на Мондео 95 115кс.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=40&t=15205" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Контакти:
Тук има разлика в двигателите,това не е ли пороблем ?
Ако не е,колко излиза цялата процедура-средно?
Колко HP качва горе доло ?
Ако не е,колко излиза цялата процедура-средно?
Колко HP качва горе доло ?
- viksata
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2007, 13:46
- Модел на автомобила: Форд Скорпио
- Контакти:
"Принудителното пълнене (с турбо например) може да повиши мощността на двигателя многократно (!), но всичко си има цена!
Искам да започна с това, че ако нямате намерение и възможност да похарчите поне 3 000 лв. няма смисъл да влагате каквито и да е средства в насока поставяне турбо на двигателя ви!!"
Искам да започна с това, че ако нямате намерение и възможност да похарчите поне 3 000 лв. няма смисъл да влагате каквито и да е средства в насока поставяне турбо на двигателя ви!!"

2.9 v6
"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
Попринцип всеки двигател може да издържи определено налягане с оригиналните карантии (е стига и двигателя да не е взел-дал вече). Съвет - за стартер като теб (и мен, в смисъл за начинаещ) се поинтересувай от комплектите в ибей, намери си турбо изпускателен колектор, регулатор на налягането, инжектори, и някой, който да ти настрои компютъра. Но не мисли, че с 1500-2000 лв ще си готов...с пръдня боя не става, дето се казва
Не че искам да те разубеждавам или обидя, но Мондео не е подходяща кола за гонки. Щом и сложиш турбо, за ежедневка ще ти е трудно да я ползваш, а ако и сложиш - двигателя е малък, не очаквай кой знае какви чудеса, колата е тежка - също един ГОЛЯМ минус. Отзад си с барабани - ще ти трябват дискове. Дълга и широка.
Като ти се кара "бегачка" се ориентирай към друг модел

Не че искам да те разубеждавам или обидя, но Мондео не е подходяща кола за гонки. Щом и сложиш турбо, за ежедневка ще ти е трудно да я ползваш, а ако и сложиш - двигателя е малък, не очаквай кой знае какви чудеса, колата е тежка - също един ГОЛЯМ минус. Отзад си с барабани - ще ти трябват дискове. Дълга и широка.
Като ти се кара "бегачка" се ориентирай към друг модел

Продавам си колата !
- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
Я не си прави "гаргара". Като ти се кара мощно Мондео си купи 2.5 V6. Провери в http://mobile.de, има ги за по няколко стотин евро. Добавяш 4300 лв. акциз и пак ще ти излезне по-евтино отколкото да се "гъбаркаш" с твоето. V6 винаги са с повече екстри, задни дискове и по-твърдо окачване. Аз за малко да си купя едно Мондео МК1 V6 за 600 евро.... но не беше с цвят като старото ми. Иначе сменям табелите и готово.HuKuToy написа:Въпроса е ясен интересува ме отговорите какви са.Искам да впрегна още магарета,но как?Неискам чипове и тн. защото според мен това е една гаргара.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
-
- потребител
- Контакти:
Аз си искам моя форд с по-голям двигател!Знам,че това не е най-подходящата кола,но ако е така както е написал ДИСК .... е доста добра алтернатива