Внимание, пазете се от покупка на видео камера Сони
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
- Status: Извън линия
Внимание, пазете се от покупка на видео камера Сони
Напоследък по разни обяви, аукциони масово се продават видеокамери Сони (например Sony HD-VX19, Sony DVX 900) и др. подобни, обикновено пиша че са HD, 12-16 Мегапиксела, с карта памет от 2 до 8 Гб. Това са абсолютни ментета, много европейци са пропищяли от такива измами, там ги продават румънски цигани, явно нашенци са ги купили и ги предлагат тук като нови. Картите памет са парче пластмаса с крачета, вътре нищо. В много от тях е вградена УЕб камера. Скоро без малко да изгърмя с такава в аукциона на Дир.бг, реагирах предупредих и един купувач, но ме изгониха от аукциона, явно ги толерират тези мошеници. Направих справка в представителстовот на Сони България, заявиха че са абсолютни ментета и ме уведомиха че предприемат мерки. Вероятно някъде има "фабрика" за такива ментета.
Проверявайте в нета, ако намерите само продажби, без да я видите в сайт на производител или сериозен дистрибутор, това със сигурнст е менте.
Проверявайте в нета, ако намерите само продажби, без да я видите в сайт на производител или сериозен дистрибутор, това със сигурнст е менте.
-
- потребител
- Регистриран: 07 апр 2009, 21:42
- Модел на автомобила: C-max Ghia 1.6 TDCi, S-max Titanium 2.0 TDCi
Re: Внимание, пазете се от покупка на видео камера Сони
В Турция на пазара видях поне 5 вида МР3 плеъра с оригиналния надпис SONY с фирмения шрифт които само по външния вид очевадно не бяха сони. Явно тази марка се радва на най-много ментета
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
най-доброто ,най-много го имитират
времето е като парите-никога не стига
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Преди 2-3 години имаше менте флашки SONY. На тях пишеше 8GB което за времето си беше нещо невиждано. Струваха доста ефтино. Като ги мушнеш в компютъра дава свободно място 8GB, но почнеш ли да записваш файлове като напълниш 128MB и даваше, че няма свободно място.
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
То имаше май даже цяла програма с която може да се манипулира флаш-ката че уж е с по-голям размер и от 1Г става да речем 8Г
... разбира се перпетуум мобиле, не съществува.

-
Е то има вече фалшиви Верту телефони...
Представяте ли си да дадете 10К за апарат, който е менте?
Представяте ли си да дадете 10К за апарат, който е менте?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Тия камери Сони, днес един мангал ги предлагаше на паркинга на Била и Технополис в Люлин.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО

Внимавайте и със резачки Хускварна, циганите предлагат такива досущ като истински, само че работят 1ден. Пазарлъка започва от 250-300лв, обаче изключително бързо падат на 100-150лв, щото им трябвало спешно пари.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Да и само надписа е Хускварна - другото е пълно менте, по-лошото е че не стават за нищо , както писа Наско бачкат само един ден.
Познавам един колега който изгоря с камера като посочените горе.
Беше ми я донесъл да я видя защо не можела да прави по-вече снимки, ама тогава бях зает и видях само че карата не бачка - реших че е дефектна. Направи ми впечатление че образа е калпав дори за ВЕБ-камера, а на камерата пишеше 12 мегапиксела ???, но реших че дисплея нещо не е наред.
Чак като прочетох тук във форума ми се изясниха нещата за какво става на въпрос.
Изработил съм си правила за покупки
1. От мангал нищо не купувай - дори да ти се струва на голяма далавера.
2. Уред за който няма подробна информация на официалния сайт на производителя - също не купувам.
3. Ако нещо ми изглежда на менте (калпава изработка и сглобка) то 100% е менте независимо каква му е цената и какво твърди продавача и етикета. Обратното не винаги е вярно.
4.Парите дадени за менте са хвърлени на вятъра, по-вечето от ментетата и за еднократна употреба не стават!
Познавам един колега който изгоря с камера като посочените горе.
Беше ми я донесъл да я видя защо не можела да прави по-вече снимки, ама тогава бях зает и видях само че карата не бачка - реших че е дефектна. Направи ми впечатление че образа е калпав дори за ВЕБ-камера, а на камерата пишеше 12 мегапиксела ???, но реших че дисплея нещо не е наред.
Чак като прочетох тук във форума ми се изясниха нещата за какво става на въпрос.
Изработил съм си правила за покупки
1. От мангал нищо не купувай - дори да ти се струва на голяма далавера.
2. Уред за който няма подробна информация на официалния сайт на производителя - също не купувам.
3. Ако нещо ми изглежда на менте (калпава изработка и сглобка) то 100% е менте независимо каква му е цената и какво твърди продавача и етикета. Обратното не винаги е вярно.
4.Парите дадени за менте са хвърлени на вятъра, по-вечето от ментетата и за еднократна употреба не стават!
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
HACKO написа:![]()
Внимавайте и със резачки Хускварна, циганите предлагат такива досущ като истински, само че работят 1ден. Пазарлъка започва от 250-300лв, обаче изключително бързо падат на 100-150лв, щото им трябвало спешно пари.
Ако се загледате внимателно, ще установите че всъщност на тях пише Huspvarna

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Тема със снимки на "камерата Sony" - http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=65&t=128016
- bochev89
- потребител
- Регистриран: 22 апр 2007, 17:43
- Модел на автомобила: Ford Sierra 2.0 Ghia Ford Mondeo 1.8TDI Ghia
Вчера и на мен един черен брат се опита да ми продаде същата, ама аз предвидливо прочел вече темата, отблъснах атаката на "търговеца".
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
резачките са направени с правописна грешка не е точно Хусгварна http://www.bg.husqvarna.com/node1073.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; Един познат се преецакал с таката отрязал едно дърво и мотора на резачката умрял..Аз лично съм фен на Щил..Баща ми купи такава машина вече 5 години никакви проблеми с нея а при факта ,че се занивамаше с дървесина(Имаше един дърводелски цех на 20км от Ловеч в село Чавдарци). Ментето е абсолютно същото като оригинала ,даже цвета на пластмасите е същия.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
За жалост тези суперментета-камери "Сони" все по масово се продават от мошеници в БГ,и за жалост има и цаци дето ги купуват, даже наддават в аукциони.
Ето един линк (има и SONY DVX-800) където измамени ЕВРОПЕЙЦИ си изказват съболезнования
http://www.dataman.ro/?p=52" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето един линк (има и SONY DVX-800) където измамени ЕВРОПЕЙЦИ си изказват съболезнования
http://www.dataman.ro/?p=52" onclick="window.open(this.href);return false;
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
съжалявам за всички които са били измамени,на останалите ще кажа как процедирам аз преди покупка на нещо което струва повече пари
информирам се от приятели и основно от интернет месеци преди покупката ,чета предимно форуми ,тъй като там са патилите който искат да ни запазят от грешките които са направили ,разбира се посещавам и сайта на официалния производител,и когато отида в магазина и все още се чудя кой модел да избера ,дори продавач-консултантите ме гледат с широко отворени очи и немогат да ми отговорят на въпросите които им задавам
та информирайте се предварително както за ТТ даните ,така и за цените на желаните от вас стоки преди да пристъпите към даването на парите си
информирам се от приятели и основно от интернет месеци преди покупката ,чета предимно форуми ,тъй като там са патилите който искат да ни запазят от грешките които са направили ,разбира се посещавам и сайта на официалния производител,и когато отида в магазина и все още се чудя кой модел да избера ,дори продавач-консултантите ме гледат с широко отворени очи и немогат да ми отговорят на въпросите които им задавам
та информирайте се предварително както за ТТ даните ,така и за цените на желаните от вас стоки преди да пристъпите към даването на парите си
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 07 апр 2009, 21:42
- Модел на автомобила: C-max Ghia 1.6 TDCi, S-max Titanium 2.0 TDCi
И аз да спомена че ми е много трудно да купя някакъв продукт преди да съм погледнал в нета характеристиките му - просто е абсурд да дам пари за нещо без да знам какво е то. / Изключвам фалшивите сирена, колбаси, хлябове и прочее - за тях няма инфо в нета
/

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Не мога да се начудя с кой акъл правите алъш-вериш на улицата!
Човек, когато купува някаква техника чете, пита, пробва разни марки и модели и след няколко дни, а някой и седмици се впуска в покупка.
Тук май нещата опират до лакомия!
Човек, когато купува някаква техника чете, пита, пробва разни марки и модели и след няколко дни, а някой и седмици се впуска в покупка.
Тук май нещата опират до лакомия!

- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
Е , са ми стана ясно що новата камера на жена ми е с отвратителен образ , макар че е "25 мегапиксела" и струва "само" 150лв. , а аз толко се рових в настройките ...
...дрън-дрън...мноо важно...