Неподкупни радари ловят шофьори убийци

Предимно, но не само за Форд.
Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Status: Извън линия

Мнение от cossy » 23 фев 2009, 17:41

23.02.2009 17:40

Снимка: БГНЕС

МВР е купило ултрамодерни радари, които ще дебнат денонощно за нарушения по 30 натоварени пътища в страната.

Местата са нарочно подбрани заради многото катастрофи със смъртни случаи:

София - на бул. "Цариградско шосе" и на бул. "Н. Вапцаров";

София - Варна - на разклона за пътя за Бургас, край с. Микре, край с. Малиново преди разклона на Севлиево, преди и след Велико Търново, преди Варна;

София - Бургас - преди Ихтиман, между Пазарджик и Пловдив, между Чирпан и Стара Загора, край с. Подслон, край с. Съдиево, след Сливен;

Бургас - Варна - след Поморие, след Несебър;

Варна - Балчик - след Варна;

Враца - Видин - преди и след Монтана;

Ботевград - Враца - край Скравена;

Бяла - Русе - два радара преди Русе;

Благоевград - Кулата - след Благоевград и преди Сандански.

МВР се хвали, че новата придобивка тръгва с летящ старт на 1 март и ще лови всеки шофьор, каращ бясно.

Мощните радари ще заснемат за по-малко от секунда колите, които се движат с превишена скорост, така „неподкупните полицаи“ ще ловят по около 1500 нарушители дневно.

Всяко устройство струва около 30 хил. евро, а парите за модерната техника са осигурени от Гаранционния фонд на застраховките "Гражданска отговорност".
Взето от dnes.bg
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: Неподкупни радари ловят шофьори убийци

Мнение от nikolovvd » 24 фев 2009, 09:33

http://www.dnes.bg/article.php?id=66461" onclick="window.open(this.href);return false;
Лошо! Положението продължава да се смарангясва!
Къде ще карат сега самолетите си хората?

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12'
Контакти:

Мнение от toto » 24 фев 2009, 09:51

Най-накрая някой да направи нещо умно :)
Изображение

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 25 фев 2009, 09:31

...хм! Ефекта ще е спорен или по-точно - потърпевши ще са само редовите електрални единици. Имам предвид и сегашната система за неподкупно заснемане. Камерите снимат нарушители, после се минава през допълнителен човешки управляван контрол, където се изтриват записите за всички автомобили по определен списък...и който не е в списъка - получава честитка. Дотук с неподкупността и останалото дрън-дрън за равнопоставеност пред "закона"....

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 25 фев 2009, 10:46

Няма таково нещо като субективен фактор. Всичко става автоматично.
http://news.vestnik24.com/lifestylebg/l ... 1&mode=new" onclick="window.open(this.href);return false;
Приложения пример е кумичен, но след като се оправят нещата играта ще загрубее.
Системата сама определя глобата, пише ти наказателното постановление, слага ти го в плик и ти си го получаваш.
На запад има 2 седмици да си платиш. Ако закъснееш има ІІ-ра глоба 10 пъти по-солена.
Примерно, ако имаш 20 Евро глоба за някакво нарушение и си го платиш на ІІІ-та седмица, след 1-2 месеца те хващат на пътя и ти искат 250 Евро - новата глоба и лихвите.

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 31 мар 2009, 03:51

Това е много хубаво, но защо закона не е равен за тези шофьори, коиро имат 0-5000 км на година и тези, които го правят за месец. Аз например като съм командировка във Варна постоянно се притеснявам, че някоя от стотиците им камери ще ме хване с 5 см да съм застъпил някоя линия на червено... Замисляте ли се колко хора могат да си загубят работата за това? Който пътува постоянно и с това си изкарва "хляба" едва ли се чувства защитен от такъв тип мерки! Трябва индивидуален подход. Едно е да си причинил ПТП, защото си се напил, друго е да останеш без книжка, защото си паркирал 5 пъти неправилно в градове, които не познаваш, а табелите са зад дървета, липсват и т.н.

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 31 мар 2009, 11:57

nikolovvd написа:Няма таково нещо като субективен фактор. Всичко става автоматично.
http://news.vestnik24.com/lifestylebg/l ... 1&mode=new" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Приложения пример е кумичен, но след като се оправят нещата играта ще загрубее.
Системата сама определя глобата, пише ти наказателното постановление, слага ти го в плик и ти си го получаваш.
На запад има 2 седмици да си платиш. Ако закъснееш има ІІ-ра глоба 10 пъти по-солена.
Примерно, ако имаш 20 Евро глоба за някакво нарушение и си го платиш на ІІІ-та седмица, след 1-2 месеца те хващат на пътя и ти искат 250 Евро - новата глоба и лихвите.
...развитие по темата - последните промъкнали се новини за КАТ!
Да видим дали ще стигнат и до видеоконтрола...
Субективен фактор явно има, колега!

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 31 мар 2009, 13:37

Че то ако няма субективен фактор как ще разберем, че сме в България.
Поста ми бе за Италия. Системата им не разпознава нашите регистрационни табели, защото там няма ударно сменяне на табели като у нас, поради което заедно съжителстват номера от ІІ-рата световна война и такива от 2009 година. Едни стари табели много приличат на нашите и системата като засече BH3610BB го търси в базата данни и като не го намери се оплаква.
В Германия напаво ти спират парите от заплатата и ти само констатираш липсата на 700-1000 Евро. Такива са цифрите като не платиш навреме. А иначе системата сама си разпознава номера, намира името и адреса на собственика на автомобила и му праща директно глобата. Там хората си заработват заплатите, а у нас ги чакат и се оплакват, че са малки. Аз съм ЗА служителите на КАТ да са на норма. За дежурство да направят 1000 лв. от актове и фишове (например), за да могат да получат заплата в пълен размер. Ако ли не рязане на заплатата. Доста утопично мнение, нали! ;):

Ето какво е отношението към нарушителите в нормалните държави, въпреки че са със скъпи Ферарита.
http://www.youtube.com/watch?v=GfaR0KrFKw8&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Няма прошка за никой!
http://www.youtube.com/watch?v=fG8PYCmgeiA&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 31 мар 2009, 14:40

Относно радарите с "0" участие на човешки фактор съм ЗА.Просто в града 60 км гледам да не ги превишавам.И в същото време ми писна,карайки си някъде с 60,отзад да ми се лепне я някое "паркетно 4х4",я маршрутка,я някакъв друг джигит.Таксиджиите ми правят адски добро впечатление напоследък.Дали защото останаха без точки в талоните,дали заради новите коли,дали пък вече не се е появило някакво ново поколение таксиметрови шофьори...нямам си на идея,но са супер стриктни и дори на жълто не минават.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 31 мар 2009, 21:40

S_C написа:Дали защото останаха без точки в талоните,дали заради новите коли,дали пък вече не се е появило някакво ново поколение таксиметрови шофьори...нямам си на идея,но са супер стриктни и дори на жълто не минават.
само са без точки,криза за клиенти е ,няма много работа за такситата -според мен това е проблема,а вземат ли им книжките ще се вдигне % на безработните
а иначе и аз съм го забелязал това ,че са станали по стриктни ,ама докога ще продължи?
времето е като парите-никога не стига

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 01 апр 2009, 00:29

Като застъпиш нинията на сфетофара на червено и 10 т. литват на момента :D

Потребителски аватар
FordsPride
потребител
потребител
Регистриран: 07 мар 2009, 13:44
Модел на автомобила: Ford Orion 1.4 CLX 91г 75к.с

Мнение от FordsPride » 01 апр 2009, 19:25

Хем при жълт светофар глоба , хем настъпваш линията в опита да спреш , за да не минеш на жълто , пак глоба ! Сдухана работа
Изображение

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 04 юни 2009, 19:01

За пътуващите от Благоевград към Кулата след Благоевград на завоя при автосевиз " Монца " (представителя на Ситроен ) има вече такава камера ограничението е 60 км/ч.
За пътуващите към София на околовръстното на Благоевград да бензиностанцията Шел има вече такава камера ограничението е 60 км/ч.

focus1954
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2008, 17:55
Модел на автомобила: Мондео 1998ма 1,8 седан Джия и автомат.

Мнение от focus1954 » 04 юни 2009, 20:49

И ако адвокатите решат да направят хляб от тази работа.... :?:

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 04 юни 2009, 22:22

то проблема не е в камерите ,а в санкцията -тя е избирателна
снимат 20 нарушители 19 от тях са с автомобили за по над 100 000 и единия съм аз с 18 годишна кола с неугледен вид -е кой ще получи честитка за нарушение?
също на избирателен принцип са и камерите в София ,санкция има ако има ПТП или ако си изберат някой -просто за протокола
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
mclsdreal
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2009, 20:44
Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия

Мнение от mclsdreal » 06 юни 2009, 00:35

Браво, най-сетне като в Германия ! Така трябва за да ни дойде акъла ! И да ги махат тия катаджии, няма смисъл от тях...Само по 10-20 лева взимат и пак се убиват ! Да наслагат радари навсякъде ! :D:
I`m sorry.. I can`t be perfect... !!

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Мнение от maxpoint » 06 юни 2009, 00:47

FordsPride написа:Хем при жълт светофар глоба , хем настъпваш линията в опита да спреш , за да не минеш на жълто , пак глоба ! Сдухана работа
Колега, то си е написано в закона ама няма кой да чете :-/: ...Към светофарна уредба се приближава със скорост която ти позволява да спреш при смяна на сигналааааааааааааааа,така ,че ......работата въобще не е сдухана,сдухани са шофьорите като теб и мен >:D<:

Крайно време е да се научим да спазваме закона,а оправдания от типа "..ама тия със скъпите коли"не ми ги пробутвайте,защото винаги си ги е имало и пак ще ги има,ние сме основната маса по пътищата и от нас зависи дали ще променим нещо от тук нататък или просто ще си караме по старо му и с тъпите оправдания от горе споменатия вид. :-/:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

Потребителски аватар
FordsPride
потребител
потребител
Регистриран: 07 мар 2009, 13:44
Модел на автомобила: Ford Orion 1.4 CLX 91г 75к.с

Мнение от FordsPride » 07 юни 2009, 16:29

Колега , а спри 3 пъти на жълто веднага щом светне , а съм сигурен , че поне един ще ти спре в задницата >:D<:
Изображение

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Мнение от maxpoint » 08 юни 2009, 06:54

FordsPride написа:Колега , а спри 3 пъти на жълто веднага щом светне , а съм сигурен , че поне един ще ти спре в задницата >:D<:
Явно не си ме разбрал и спора е безсмислен... *0029*
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 08 юни 2009, 10:19

На това място ми се ще да задам един уточняващ въпрос...Колко катастрофи с коли за по над 100 000 сте виждали напоследък?
Защото аз си признавам,че нито една!Мелетата стават все с евтини кочини или с някакви самозабравили се дупета,дето си мислят,че колкото е последната цифра на километража-с толкова трябва да карат.Говорим за тежките катастрофи.Лошото е,че и леки пак не съм ги виждал да правят...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “НОВИНИ”