Препоръчайте маршрут от Стара Загора до Варна

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Drake
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2006, 22:48
Модел на автомобила: Focus 1.6 2011
Status: Извън линия

Препоръчайте маршрут от Стара Загора до Варна

Мнение от Drake » 25 юни 2009, 19:47

Здравейте колеги,

Покрай наближаващия Калиакра рок фест ми предстои пътуване от Стара Загора към Каварна (Варна) и бих искал да попитам за вашите препоръки за маршрут.
Доколкото прочетох в интернет, в момента се правят ремонти от Бургас до Слънчев бряг и предполагам преминаването през тези участъци няма да е кой знае колко приятно изживяване. Разглеждайки картата, май имам няколко други варианта:
- Стара Загора - Казанлък - прохода Шипка - Велико Търново - Шумен - Варна
- Стара Загора - Казанлък - Гурково - прохода на Републиката - Велико Търново - Шумен - Варна
- Стара Загора - Сливен - проход Вратник - Елена - Горна Оряховица - Шумен - Варна
- Стара Загора - Сливен - Марашки проход - Мокренски (Аврамовски) проход - Котел - Тича - Омуртаг - Търговище - Шумен - Варна
- Стара Загора - Сливен - Върбишки проход - Върбица - Преслав - Шумен - Варна (На моята карта Върбишкия проход е маркиран с "друг път". Дали това значи "ще минеш, ама друг път"?)
- Стара Загора - Карнобат - Ришки проход - Смядово - Шумен - Варна
- По предложение на мой колега, Стара Загора - Карнобат - Айтос - Провадия (по отбелязани на картата третокласни пътища) - Варна

Дали някой, който скоро е прескачал към Северна България през източната част на Стара Планина, може да даде препоръки? Държа маршрута да е с възможно най-качествен асфалт. Наличието на завои или допустимо повече километри не е проблем.

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Re: Препоръчайте маршрут от Стара Загора до Варна

Мнение от stoy@n » 25 юни 2009, 20:08

Последният вариянт е добър.Аз постоянно пътувам по него.Пътят не е супер но е спокоен.От там минават и доста товарни автомобили.След Айтос първите села Дскотна......не ги помня всички пътят е по тесен.Другият вариянт е Дюлинския проход-след Каблешково но там пътят е още по-тесен....Аз последните 2-3 години пътувам само през Айтоския проход.

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 25 юни 2009, 20:26

Прохода на републиката е затворен.
Ако не искаш дупки забрави за Елена.
Сега на Шипка ще е АД.
Според мен карай през Айтос към морето и там се включваш в пътя Бургас-Варна.

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 25 юни 2009, 22:20

След като Бургас-Слънчев бряг е в ремонт,в Карнобат не се качвай на магистралата,а продължавай по старият път и след Айтос се отклони през Каблешково и излизаш на Ахелой,оттам покрай Несебър и бичиш нагоре към Обзор и готово.Както е казал колегата по-горе
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
michony
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 12:48
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi 90hp.
Ford Mondeo IV 2.0 TDCi 140hp.

Мнение от michony » 25 юни 2009, 22:47

И според мен, най-подходящ е маршрута, през Айтос, Дългопол и Провадия, от там на магистралата и във Варна. Пътувах по този маршрут преди година, в продължение на около 20-на км. след Айтос пътя е на бабунки, но след това започва нова и хубава настилка. Карай внимателно, тъй-като има доста завойчета и стеснения по-пътя, но като цяло е ок.
Изображение

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 26 юни 2009, 10:01

michony написа:И според мен, най-подходящ е маршрута, през Айтос, Дългопол и Провадия, от там на магистралата и във Варна. Пътувах по този маршрут преди година, в продължение на около 20-на км. след Айтос пътя е на бабунки, но след това започва нова и хубава настилка. Карай внимателно, тъй-като има доста завойчета и стеснения по-пътя, но като цяло е ок.
Това е най-добрия вариант. Всяка година го пътувам по няколко пъти и освен,че е най-къс като км, е сравнително малко натоварен и пътуването е спокойно.

Drake
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2006, 22:48
Модел на автомобила: Focus 1.6 2011

Мнение от Drake » 05 юли 2009, 13:06

Благодаря за съветите.
В крайна сметка минах през Айтос и Провадия. Пътят наистина като цяло е добър и доста спокоен, с изключение на участъци от страната на Айтос.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”