питане за фиеста
- beni barzia
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2005, 23:05
- Модел на автомобила: Eskort 96,1.6-16V/BMW E30
- Status: Извън линия
питане за фиеста
колеги незнам дали е за тук тази тема,но днес ходих да гледам една фиеста 1,1 90г. и искам да ми кажете добри ли са тези коли и какво да им гледам при закопуване и какво най често създава ядове
на мен лично ми хареса доста фиестичката но малко не ми хареса че човека каза че му харчи 9/100 градско бензин,това според вас нормално ли е зимата,защото аз мислех че по малко трябва да харчи тая колица
благодаря за отговорите предварително
на мен лично ми хареса доста фиестичката но малко не ми хареса че човека каза че му харчи 9/100 градско бензин,това според вас нормално ли е зимата,защото аз мислех че по малко трябва да харчи тая колица

благодаря за отговорите предварително

-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2006, 12:34
- Модел на автомобила: fiesta 1.3/92
Преди 3 месеца си взех мойта фиеста 1.3 модел 92 година, засега мога да ти кажа ,че когато е студена в градски условия(София) спокойно си харчи 8 на 100 сигурно може и повече!
Когато е по топло може да е по добре, ще видим :винк: Извън града обаче е добре при скорост 90-110 км/ф ми харчи около 5. Мен също ме интересува на какво да и обръщам повече внимание и какви са и честите пеоблеми който създава. Ще съм благодарен на всякакви съвети.

- beni barzia
- потребител
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Fiestata е отлична количка. Разхода от 9/100 е постижим, особенно ако я настъпваш повече. Според Карането можеш да го смъкнеш и на 6-7-8 градско, но е много относително. Виж в темата за разходите- нашироко е коментирана и е актуална зимния период. После има затишие
Зимата на газ извънградско при мен е 6,5-7,5 градско съм я докарвал до 10-11 дори, но аз понякога я понастъпвам повечко, пък и карам много на къси разстояния, в центъра през много задръствания.
По принцип фиестата проблеми не създава
Цените на частите и са ниски. Окачването е достатъчно твърдо, за да се чупи рядко и решението е смяна на шарнирчета, и по неизвестна причина понякога карето на кормилна рейка. Не са скъпи, например за ориентир на цени: шарнири+рейката+труд между 50 и 100 лв. За моделите от преди 94 се води, че може да имат проблеми с ръждата (ама на тези от 85-та са по големи
)

По принцип фиестата проблеми не създава

БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
-
- потребител
- Регистриран: 18 юли 2005, 21:13
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 mi '91г.
- Контакти:
Разхода при мен сега зимата е 10-11, но аз я карам на къси разтояния. Дори ходих при майстор, защото този разход ми се виждаше нереален за 1.1, но той ми каза, че бил заради автоматичния смукач. Лятото e 6,7 - 7,3, а извънградско при скорост колкото може е 6,5 
Общо взето несъм доволен от колата. Винаги има нещо за смяна. Минал съм 10 хил. км. откакто съм я вземал и съм и правел осн. ремонт, сменял съм накладки, спирачни дискове, тампони на шарнирите, термостат, тавана беше увиснал, задните калници бяха изгнили, а сега трябва да се сменят дисковете на съединителя, синхронизаторите и доста тропа. Това ми е първият автомобил и немога да преценя дали това е нормално, но на мен ми се вижда доста. Но не се оплаквам много, защото това са консумативи и колата е над 15 годишна.

Общо взето несъм доволен от колата. Винаги има нещо за смяна. Минал съм 10 хил. км. откакто съм я вземал и съм и правел осн. ремонт, сменял съм накладки, спирачни дискове, тампони на шарнирите, термостат, тавана беше увиснал, задните калници бяха изгнили, а сега трябва да се сменят дисковете на съединителя, синхронизаторите и доста тропа. Това ми е първият автомобил и немога да преценя дали това е нормално, но на мен ми се вижда доста. Но не се оплаквам много, защото това са консумативи и колата е над 15 годишна.
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Ламарините
Погледни добре ламарините да нее тръгнало някъде червея ,да ли е удрана кош ,задница абе като всяка кола.
Колата е за Градски условия ,но и за дълго (Из България ) става перфектно.
Колата е за Градски условия ,но и за дълго (Из България ) става перфектно.

- beni barzia
- потребител
- beni barzia
- потребител
- beni barzia
- потребител
- beni barzia
- потребител
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
До тунела ,до Лабиринта и около16,30-17,00.Карта има в раздела за срещите на клуба .http://clubford.org/meets.htm" onclick="window.open(this.href);return false; това е адреса.До Неделя.