Пред голяма дилема съм. Помагайте!

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
Next
потребител
потребител
Регистриран: 30 мар 2008, 17:33
Модел на автомобила: Ford Focus 2004, BMW E46 Х2 ,Nissan Navara 2.5di
Status: Извън линия

Пред голяма дилема съм. Помагайте!

Мнение от Next » 25 окт 2009, 21:32

Здравейте,
както казах пред много голяма дилема съм. В семейството ми имаме 1 Форд фокус и 2 бмв-та тройки Е46-ци. Сега ми искочи една доста интригуваща обява за фокус 1.8ТДЦИ 115кс 2006г. Цък Та се двуомя много си обичам бмв-то :oops: уникална изработка тези тройки са последните истински баварски тройки 318i 1.9 118кс Този мотор е куче защото е малко надут от завода и понася много тормоз двигателчето. Примерно съм пътувал по магистралата с 200км.ч. тя е дълга 200км. и аз я взех за 1ч и 10мин с забавяне по тунелите. Стига толкова за бмв-то аз съм голям маниак на тази тема ама май вече ми се кара дизелче и то такова фордче много ми харесва формата на този фокус. Какво ще кажете реална ли е цената и километрите хубав ли е този двигател 1.8 ТДЦИ не е ли слабичък ? Надявам се да съм пуснал темата в правилния раздел :)
Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Re: Пред голяма дилема съм. Помагайте!

Мнение от mrdds » 26 окт 2009, 10:08

Хубав е фокуса ,цената му е нормална за 4 годишна кола .Ако имаш парите и се чудиш какво да ги правиш я купувай.Двигателя е добър,тъпото е,че нафтата в БГ е кофти и неминуемо ще имаш проблеми с този комън рейл ,ГНП-то и дюзите.Особено ако смяташ да го караш много години.Цената на една дюза в Бош Пловдив е 350лв.В МП не знам колко е ,но вероятно двойно.
Е,има шанс да минеш 100 000км без да се повреди нищо по горивната система,разбира се,но е добре да използваш добавки в нафтата.Поне на 10 000км да сипваш по една туба за почистване.

2-ма 3-ма майстора-познати ме посъветваха да не се задържам много с това TDCI. Единия даде много смислен съвет за горивото.Каза така: купи си един 100 литров бидон,сложи му кранче на 10см над дъното.Напълни го с нафта до горе и тегли от него след 1-2 дни като се утаи.КАто стигне средата го напълни пак до горе.Така ще теглиш чиста нафта без вода и с утаени боклуци на дъното.

Аз отново се върнах на старата си теза,че единственото нормално гориво за колите е бензина.

Ако търсиш икономично предвижване с тези скорости ,които гониш едва ли ще ти е икономичен този дизел.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 26 окт 2009, 11:17

На мен лично много ми харесва този модел :))) Колата изглежда много добре :)))
Изображение

Потребителски аватар
Next
потребител
потребител

Мнение от Next » 26 окт 2009, 12:04

Благодаря ти за отговора колега. И аз много не съм за комонрайла другото ни бмв е с такъв мотор за сега не е дало още дефект към дюзите но ако се случи сме подготвени за нейзбежното :D. Нашата нафта изобщо не става за леки коли тя е само за трактори и комбайни и камиони. Ама и в бензина се убедих ,че не става примерно слагаш А95 той е А92 . слагаш А98 а той А95. Супер 100 а то кво истински А98 направо съм потресен един инжинер ми ги разказва тези тънкости на бензина ни. Май изобщо Балгария не е за коли :D само за руските коли бензин и газ :D: Още го мисля този фокус ама май ще изчакам още 1 година да поразуча този двигател да видя дали ще дава дефекти заради парафина ни :lol: пък и се надявам още доста да паднат все пак е форд и не си държи цената ще стигнат по 10 000лв тъкмо моето бмв е толкова доста по малко ще се охарча. Това ме притеснява ,че ще слезна от толкова реномирана марка на форд и другото което ме успокява ,че на форда ще са двойно та дори и тройно по ефтини частите :lol: едното за сметка на другото нали така 8)
Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 26 окт 2009, 12:19

Eхехе,ти па все едно всеки месец ще му правиш ремонти.Тази кола освен обслужването и стандартните консумативи други ремонти едва ли ще има.
За цената си прав.След 1г. ще е с 3-4 бона надолу. _friends_
Бензина поне можеш да си го избираш,ако не те кефи 95 слагаш 98,100,но няма опасност от лошия бензин да си прецакаш нещо в мотора,което да ти струва една торба пари.

Потребителски аватар
TED
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07

Мнение от TED » 26 окт 2009, 13:16

Кое му е тройно по-евтино на форда??? Турбото ли? Ами то на BMW-то нямаш.... Или пък ГНП-то, опа ти и такова нямаш. Май дюзите, нее бензиновите на BMW-то са в пъти по-евтини, а и не се развалят. Тогава какво остана да е по-евтино, ами нищо. На толкова нова кола почти всичко ще купуваш оригинално от МП, а то там цените не са по-ниски от тези на BMW. За Е46 има и бая части заместители, така че май е по-евтино с него. Замисли се и дали километрите от обявата са толкова "реални" и ако не са какво да очакваш.
Най-вероятно очакваш и нисък разход. Прав си така е, но до 120-130 км/ч. После ще те учуди колко гори дизела, да не говорим че ако държиш над 160 с това дизелче ще му спукаш главата...

Последно какво остана??? Ако си харесал модела, си вземи 2.0 бензин. И 200 ще хваща, и няма да рискуваш със скъпи ремонти. Ако те притеснява разхода има решение, газов инжекцион. Запазваш мощността, а левчетата са на половина.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн

Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06

Потребителски аватар
Next
потребител
потребител

Мнение от Next » 26 окт 2009, 13:41

Прав си Т Е Д ! Благодаря на всички вече темата не е актуална. Другата година живот и здраве ще си взема 2.0ТДЦИ фокус като гарга да е рошава поне :lol:
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”