Пред голяма дилема съм. Помагайте!
- Next
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 17:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 2004, BMW E46 Х2 ,Nissan Navara 2.5di
- Status: Извън линия
Пред голяма дилема съм. Помагайте!
Здравейте,
както казах пред много голяма дилема съм. В семейството ми имаме 1 Форд фокус и 2 бмв-та тройки Е46-ци. Сега ми искочи една доста интригуваща обява за фокус 1.8ТДЦИ 115кс 2006г. Цък Та се двуомя много си обичам бмв-то
уникална изработка тези тройки са последните истински баварски тройки 318i 1.9 118кс Този мотор е куче защото е малко надут от завода и понася много тормоз двигателчето. Примерно съм пътувал по магистралата с 200км.ч. тя е дълга 200км. и аз я взех за 1ч и 10мин с забавяне по тунелите. Стига толкова за бмв-то аз съм голям маниак на тази тема ама май вече ми се кара дизелче и то такова фордче много ми харесва формата на този фокус. Какво ще кажете реална ли е цената и километрите хубав ли е този двигател 1.8 ТДЦИ не е ли слабичък ? Надявам се да съм пуснал темата в правилния раздел 
както казах пред много голяма дилема съм. В семейството ми имаме 1 Форд фокус и 2 бмв-та тройки Е46-ци. Сега ми искочи една доста интригуваща обява за фокус 1.8ТДЦИ 115кс 2006г. Цък Та се двуомя много си обичам бмв-то

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: Пред голяма дилема съм. Помагайте!
Хубав е фокуса ,цената му е нормална за 4 годишна кола .Ако имаш парите и се чудиш какво да ги правиш я купувай.Двигателя е добър,тъпото е,че нафтата в БГ е кофти и неминуемо ще имаш проблеми с този комън рейл ,ГНП-то и дюзите.Особено ако смяташ да го караш много години.Цената на една дюза в Бош Пловдив е 350лв.В МП не знам колко е ,но вероятно двойно.
Е,има шанс да минеш 100 000км без да се повреди нищо по горивната система,разбира се,но е добре да използваш добавки в нафтата.Поне на 10 000км да сипваш по една туба за почистване.
2-ма 3-ма майстора-познати ме посъветваха да не се задържам много с това TDCI. Единия даде много смислен съвет за горивото.Каза така: купи си един 100 литров бидон,сложи му кранче на 10см над дъното.Напълни го с нафта до горе и тегли от него след 1-2 дни като се утаи.КАто стигне средата го напълни пак до горе.Така ще теглиш чиста нафта без вода и с утаени боклуци на дъното.
Аз отново се върнах на старата си теза,че единственото нормално гориво за колите е бензина.
Ако търсиш икономично предвижване с тези скорости ,които гониш едва ли ще ти е икономичен този дизел.
Е,има шанс да минеш 100 000км без да се повреди нищо по горивната система,разбира се,но е добре да използваш добавки в нафтата.Поне на 10 000км да сипваш по една туба за почистване.
2-ма 3-ма майстора-познати ме посъветваха да не се задържам много с това TDCI. Единия даде много смислен съвет за горивото.Каза така: купи си един 100 литров бидон,сложи му кранче на 10см над дъното.Напълни го с нафта до горе и тегли от него след 1-2 дни като се утаи.КАто стигне средата го напълни пак до горе.Така ще теглиш чиста нафта без вода и с утаени боклуци на дъното.
Аз отново се върнах на старата си теза,че единственото нормално гориво за колите е бензина.
Ако търсиш икономично предвижване с тези скорости ,които гониш едва ли ще ти е икономичен този дизел.
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
На мен лично много ми харесва този модел
)) Колата изглежда много добре
))

- Next
- потребител
Благодаря ти за отговора колега. И аз много не съм за комонрайла другото ни бмв е с такъв мотор за сега не е дало още дефект към дюзите но ако се случи сме подготвени за нейзбежното
. Нашата нафта изобщо не става за леки коли тя е само за трактори и комбайни и камиони. Ама и в бензина се убедих ,че не става примерно слагаш А95 той е А92 . слагаш А98 а той А95. Супер 100 а то кво истински А98 направо съм потресен един инжинер ми ги разказва тези тънкости на бензина ни. Май изобщо Балгария не е за коли
само за руските коли бензин и газ
Още го мисля този фокус ама май ще изчакам още 1 година да поразуча този двигател да видя дали ще дава дефекти заради парафина ни
пък и се надявам още доста да паднат все пак е форд и не си държи цената ще стигнат по 10 000лв тъкмо моето бмв е толкова доста по малко ще се охарча. Това ме притеснява ,че ще слезна от толкова реномирана марка на форд и другото което ме успокява ,че на форда ще са двойно та дори и тройно по ефтини частите
едното за сметка на другото нали така 

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Eхехе,ти па все едно всеки месец ще му правиш ремонти.Тази кола освен обслужването и стандартните консумативи други ремонти едва ли ще има.
За цената си прав.След 1г. ще е с 3-4 бона надолу.
Бензина поне можеш да си го избираш,ако не те кефи 95 слагаш 98,100,но няма опасност от лошия бензин да си прецакаш нещо в мотора,което да ти струва една торба пари.
За цената си прав.След 1г. ще е с 3-4 бона надолу.

Бензина поне можеш да си го избираш,ако не те кефи 95 слагаш 98,100,но няма опасност от лошия бензин да си прецакаш нещо в мотора,което да ти струва една торба пари.
- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
Кое му е тройно по-евтино на форда??? Турбото ли? Ами то на BMW-то нямаш.... Или пък ГНП-то, опа ти и такова нямаш. Май дюзите, нее бензиновите на BMW-то са в пъти по-евтини, а и не се развалят. Тогава какво остана да е по-евтино, ами нищо. На толкова нова кола почти всичко ще купуваш оригинално от МП, а то там цените не са по-ниски от тези на BMW. За Е46 има и бая части заместители, така че май е по-евтино с него. Замисли се и дали километрите от обявата са толкова "реални" и ако не са какво да очакваш.
Най-вероятно очакваш и нисък разход. Прав си така е, но до 120-130 км/ч. После ще те учуди колко гори дизела, да не говорим че ако държиш над 160 с това дизелче ще му спукаш главата...
Последно какво остана??? Ако си харесал модела, си вземи 2.0 бензин. И 200 ще хваща, и няма да рискуваш със скъпи ремонти. Ако те притеснява разхода има решение, газов инжекцион. Запазваш мощността, а левчетата са на половина.
Най-вероятно очакваш и нисък разход. Прав си така е, но до 120-130 км/ч. После ще те учуди колко гори дизела, да не говорим че ако държиш над 160 с това дизелче ще му спукаш главата...
Последно какво остана??? Ако си харесал модела, си вземи 2.0 бензин. И 200 ще хваща, и няма да рискуваш със скъпи ремонти. Ако те притеснява разхода има решение, газов инжекцион. Запазваш мощността, а левчетата са на половина.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
- Next
- потребител
Прав си Т Е Д ! Благодаря на всички вече темата не е актуална. Другата година живот и здраве ще си взема 2.0ТДЦИ фокус като гарга да е рошава поне