Въпрос към Furcy и Sharp за АГУ на МК2 2000 см3

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
jonko_p
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2005, 11:48
Модел на автомобила: Mondeo 2.0TDCI(85KW) 2002
Status: Извън линия

Въпрос към Furcy и Sharp за АГУ на МК2 2000 см3

Мнение от jonko_p » 03 фев 2006, 12:03

Забелязах, че са много наясно с детайлите при слагането на АГУ и тъй като въпроса е специфичен, а и Furcy има такава кола:

Кой сервиз в София, бихте ми препоръчали да сложа обикновенна АГУ на Mondeo 96, 2000 cm3?
И кои са детайлите на които трябва да обърна внимание - клапи, местоположение, каде е сложен изпарителя, марка, какви емулатори, ламбда контрол, емулатор на дюзи - въобще "тънките" места при един монтаж които го правят успешен - интересувам се само за да контролирам майстора, няма да си я монтирам сам, но като ходя да питам по сервизи всеки ти приказва вицове.
Brock ми беше обяснил туй-онуй в предишна тема, но търся мнение за конкретен сервиз от човек със същата кола.

Благодаря предварително и на всеки насочил ме конкретно!

Потребителски аватар
furcy
потребител
потребител
Регистриран: 11 юни 2005, 16:32
Модел на автомобила: Volvo S60 '11 2.4 D5
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от furcy » 15 мар 2006, 16:58

Здравей сега прочетох темата ти (сори за забавянето :oops: )
Изобщо не съм комптентен по темата за газова,но както и да е
:D. Сложих я след като прочетох темата на Brock (10x много за тази тема) и се реших, въпреки предупрежденията за гърмене на колектори и т.н.
Аз сложих моята в сервиза на бул. "Арсеналски" (срещу комплекса СПАРТАК).
Честно казано не мога много да ти помогна отоносно тънкостите, тъй като не съм се интересувал от тях. При мен газовата е LOVATO, макар на автоматичния превключвател да пише BRC. Нямам предпазни клапи на колекторните тръби (проверено е вече). Регулировката беше направена с газ-анализатор, а не "на око" и мога да кажа че по мое мнение е добра - колата има добро ускорение, никакви проблеми на празен ход и нормален разход (ок. 14/100 градско през зимата). Ако желаеш мога да снимам всичко по двигателя и да постна снимки, но просто не мога да помогна с детайли :( . Мога да ти кажа че за 8000 км вече не съм имал нито един проблем.

Ако мога да бъда полезен с нещо..питай смело..ще се опитам да помогна.
Изображение

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”