Борса за гуми
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
- Status: Извън линия
Re: Борса за гуми
Аз поне знам за Младост - Газкома до Билата, внос от Швейцария - 40 лв/13-ките, 50 лв/14-ките..... И избора е много голям.
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Колега,ти втора употреба си имаш на колата ,за какво са ти още едниamplified написа:колеги къде има борса за гуми втора употреба в София?
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- amplified
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
Колега не те разбирам.maxpoint написа:Колега,ти втора употреба си имаш на колата ,за какво са ти още едниamplified написа:колеги къде има борса за гуми втора употреба в София?
Купих нови джанти на форда и му търся летни гуми.
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Мисълта ми беше,че втора употреба гуми си е чиста проба "руска рулетка"не знаеш какви са,колко са карани,при какви условия и тн.По-добре да си купиш гуми от ниския ценови клас,но НОВИ 

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- amplified
- потребител
- Контакти:
Прав си. Аз съм си купил нови зимни гуми висок клас. Вече съм го правил това - взех си летни ласа и няма такова дърво - нисък клас обаче е ужасна в много отношения, и е страшно пластмасова. Нещо със свеж ДОТ втора употреба висок клас ще се държи по-добре според мен.maxpoint написа:Мисълта ми беше,че втора употреба гуми си е чиста проба "руска рулетка"не знаеш какви са,колко са карани,при какви условия и тн.По-добре да си купиш гуми от ниския ценови клас,но НОВИ
Минал съм доста километри с тази кола и съм сменил доста марки гуми за 2 години и съм си изградил начин на шофиране и съобразяване с възможноста на гумите и колата ми.
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Лятната Ласа просто е No1 за самоубийства и апокалипсиси. Добър неин конкурент е и Летния Корморан. При най-малкото навлажняване на асфалта Вие получавате екстри от рода на силно удължен спирачен път, нестабилност в завой и ред други екстри. Това съм го изпитал лично и с двете посочени марки, като говоря за нови гуми не туй-онуй. Сега, не ме разбирайте грешно ако на дядо ви на село дето ходи до лозето или за риба по черните пътища със старичката жигулка му трябват -гуми може една ласичка ил корморанка
За втората употреба-колегата е казал за свежи гуми (примерно на един сезон-примерно ДОТ2007) без лепенки и бузи. С такава втора употреба няма да имаш грижи. Второ като я сложат на баланс машината ти нали я виждаш крива ли е, бие ли все пак не я взимаш със затворени очи.
По-добре стар мишлен отколкото нова LASSA or Kormo..............................................

За втората употреба-колегата е казал за свежи гуми (примерно на един сезон-примерно ДОТ2007) без лепенки и бузи. С такава втора употреба няма да имаш грижи. Второ като я сложат на баланс машината ти нали я виждаш крива ли е, бие ли все пак не я взимаш със затворени очи.
По-добре стар мишлен отколкото нова LASSA or Kormo..............................................
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Добавям и летния Гудрич, в края на третото лято, станаха "дървени" на връщане от морето в дъжда имах чувството че карам по заледен сняг, а протектора е износен не повече от 30-40%.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- amplified
- потребител
- Контакти:
Колеги взех bfgoodrich за отзад с ДОТ 3508, свалени от кола за продан със мустачките по наклонения протектор за завой. Отпред сложих Мишелин primacy 91v с ДОТ 0408
Гумите са в страхотно състояние. Ласа скоро няма да си сложа пак на колата - в дъжд на пешеходна пътека почваш да танцуваш дори и да не спираш, ABS-а във всяка напечена ситуация откача, волана ще ми избие ръцете да вибрира на магистралата и това на 2 сезона гуми. Лошото е, че винаги са се държали така.
Гумите са в страхотно състояние. Ласа скоро няма да си сложа пак на колата - в дъжд на пешеходна пътека почваш да танцуваш дори и да не спираш, ABS-а във всяка напечена ситуация откача, волана ще ми избие ръцете да вибрира на магистралата и това на 2 сезона гуми. Лошото е, че винаги са се държали така.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Браво,сега като ви чета коментарите и ми става зле!
Днес купих 4 нови зимни ЛАСА! Дано да имат подобрение за зимните, че явно съм се прецакал като ви слушам! Още не са карани, само са сменени , така че не мога да кажа нищо от личен опит!
Днес купих 4 нови зимни ЛАСА! Дано да имат подобрение за зимните, че явно съм се прецакал като ви слушам! Още не са карани, само са сменени , така че не мога да кажа нищо от личен опит!
- amplified
- потребител
- Контакти:
Колега аз имам наблюдение само за летните - винаги има шансkito написа:Браво,сега като ви чета коментарите и ми става зле!

-
- потребител
Колега, не се притеснявай. Зимната Ласа, която пак лично съм тествал на служебната кола над 30 000 км. Там работата е друга. Няма да имаш никакви грижи при положение, че ги свалиш навреме на пролет, защото се изпичат бързичко. Ако това го спазваш ти гарантирам три безпроблемни сезона. На граифер много бавно се износват ама каучука малко бързо се вдървява. Карай спокойно. Ама лятна Ласа или Кормо........мамо мила........100 пъти по-добре втора употреба на един сезон ама маркова както е направил колегата.kito написа:Браво,сега като ви чета коментарите и ми става зле!
-
- потребител
Колега, напиши от къде взе гумите да се възползват и другите.amplified написа:Колеги взех bfgoodrich за отзад с ДОТ 3508, свалени от кола за продан със мустачките по наклонения протектор за завой. Отпред сложих Мишелин primacy 91v с ДОТ 0408
- amplified
- потребител
- Контакти:
Аз обиколих цяла София, за да намеря гуми, накрая отидох в Люлин 7 и там взеха да изкачат гуми отвсякъде общо взето. Мишелинките ги взех от Петър Дертлиев 45 мисля, че е номера една жълта сграда техен е сайта gumata.com, но се оглеждайте за табела със сайта, защото на 20 метра след тая жълта сграда има голям надпис ГУМИ - там са по-старички, въпреки че имаше едни конти с ДОТ 05, които не бяха изпечени и каучука беше мек още, но ДОТа ме спря. Гудрича ги взех от вулканизатор близо до тях. Като караш по Дертлиев подминаваш това място и на Т образното надясно след това 30-40 метра нарпаво и в дясно има голям вулканизатор. Той ми каза, че след нова година ще вкарва много нови летни гуми втора ръка.
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Абе гумите трябва да са нови винаги мамка му ама с тази мизерия в кояато живеем ще си караме стари гуми и това е..Аз имам 2 с Дот 08 и 7мм грайфер и 2 съсоколо 3-4 мм 05 или 06 ама са 205/60/15 взех ги за моята ама май ще са и много високи на Сиерката ....
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Абсолютно си прав чисто, нови карам ги само лятото (отзад) и вече са на отиване правени в Полша .HACKO написа:Добавям и летния Гудрич, в края на третото лято, станаха "дървени" на връщане от морето в дъжда имах чувството че карам по заледен сняг, а протектора е износен не повече от 30-40%.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
И моите са Полски.
Засега от зимните нямам оплакване, то при нас в Х-во няма кой знае каква зима, ама лани в много силна поледица бях с една от малкото коли които се движеха без особени проблеми.
Засега от зимните нямам оплакване, то при нас в Х-во няма кой знае каква зима, ама лани в много силна поледица бях с една от малкото коли които се движеха без особени проблеми.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Моят BF Goodrich, който сложих за тази зима е made in Great Britain. По-късно като падне дълбокия сняг в Търново ще пиша отзиви. Отзад съм с Bridgestone - made in France. По-добре маркова гума на един сезон (естетвено с малък пробег, без лепенки, дупки и бузи) вместо тези бюджетни метили, които продават - да не им назовавам имената.
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

- resistor
- потребител
- Регистриран: 05 авг 2008, 11:52
- Модел на автомобила: 1997 Fiesta TECHNO 1.25 16V Zetec-S; 1998 Mazda 323F BA 1.8 16V
Аз знам за някаква много голяма борса за гуми на старо в Горни Богров - било някъде по пътя към магистралата ама не съм ходил и по-точно немога да ви обясня. Иначе и аз съм мисля, че е по-добре да се карат качествени гуми втора ръка отколкото ефтинджоси (еле па тия турски боклуци ласса) но да са свежички. ДОТ най-много текущата година -3 и протектор поне 5-6мм.