FM трансмитер Trekstor

BadKid
потребител
потребител
Регистриран: 29 авг 2008, 07:53
Модел на автомобила: Ford Focus MK 2.5, 2009г, 2.0 LPG, 145 к.с.
Status: Извън линия

FM трансмитер Trekstor

Мнение от BadKid » 06 авг 2009, 18:42

Колеги, някои от вас има ли впечатления от следния трансмитер:

http://www.store-bg.net/product_info.ph ... 3dcfbf54b4" onclick="window.open(this.href);return false;

Насочих се към него главно, защото е немски, а не китайски.. цената му не е 20лв, не е и 100 разбира се, но се предполага, че ще е поне 1 идея по-добър от китайските..

Благодаря!

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Re: FM трансмитер Trekstor

Мнение от bateto_toshko » 06 авг 2009, 20:12

аз лично впечатление от този нямам , но понеже ползвам трансмитер , мисля , че най големите предимства са когато бутоните му са големи и лесни за натискане.Моя е такъв и си превключвам песните с показалеца на дясната ръка до като ми е върху скоростния лост :D .Поне на мен с дистанционното в ръка ми е трудно да карам . Друго предимство според мен е вградената памет. В противен случай се налага да слагаш флашка която освен , че след като я сложиш не се знае дали няма да ти пречи да вкараш трансмитера в запалката , другия и недостатък е че светка и премигва през цялото време в периферното ти зрение , което мен ме дразни до като карам.И накрая най-голямото неизвестно е дали трансмитера ще работи добре на твоето радио.До като не го чуеш няма как да разбереш , а малко магазини се съгласяват първо да пробваш после да купиш.Това е което мога да ти помогна с избора _friends_
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

BadKid
потребител
потребител
Регистриран: 29 авг 2008, 07:53
Модел на автомобила: Ford Focus MK 2.5, 2009г, 2.0 LPG, 145 к.с.

Мнение от BadKid » 07 авг 2009, 00:12

Бутоните, флашките, дистанционно.. тия неща не са ми важни. Радиото е.. заводския Cd Changer Ford 6006 .. пробвал съм един трансмитер, но качеството на звука беше ужасно :? А въпросния трансмитер беше.. китайски.. около 20-на лева.. прави ми впечатление, че звука е моно.. и ми е интересно.. дали тия по-скъпите.. пак вадят моно сигнал.. интересно, че не опоменават в характеристиките им. .. иначе Благодаря, братле за отговора ти :)

Потребителски аватар
21grams
потребител
потребител
Регистриран: 21 май 2009, 00:18
Модел на автомобила: Фокус 1.8 tdci 2004г.

Мнение от 21grams » 11 авг 2009, 09:22

На мойта кифла и сложих такъв за около 30тина лева,защото и аз бях с оригинално Форд радио.Резултат-30 кинта дадени на вятъра.Звука не беше нещо специално,ама си думкаше доволно,обаче проблема се оказа че не дава добър контакт със запалката и при най-малка неравност поддрусва,следователно ми беше напълно излишен,но малко по-късно разбрах че причината не беше в самия трансмитер,а в това че колата е карана от пушач и няй-вероятно запалката е ползвана яко.Та имай го впредвид това преди да си купиш.
PS-Ако искаш преди да купиш мога да ти дам моя трансмитер да видиш само дали ти дава добър контакт. 8)

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 11 авг 2009, 10:41

Какво качество търсите за 20-30 лева, ми е чудно. Има шум/смущения между песните като от стара, изхабена касетка, обаче като звучи музиката този шум не се забелязва. Аз съм си мнооо доволен, а съм с възможно най-глупавата, която е с дистанционно(па и съм го запилял нейде).
Единствено се дразня, че няма разбъркване на песните- пробвах с тръскане на флашката, но не стана.

П.П. Качествената музика знаете колко струва.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 11 авг 2009, 11:43

madboy написа: П.П. Качествената музика знаете колко струва.
Така си е спор няма.Особено при озвучителната техника цената и почти винаги правопропорционална с качеството.Тези FM трансмитери са за хора като мене , които нямат намерение да си правят колата дискотека.Аз успях да докопам един от технополис за 50 лева с прилично качество и съм доволен.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 11 авг 2009, 19:06

А някой има ли трансмитер, който има line-out. Фабричното CD6000 не чете MP3, но има aux-in та идеята ми е да ползвам трансмитера като MP3 плейър и да го вържа директно към aux-a за по добро качество.
Интересува ме конкретен модел и откъде сте го купили.

Потребителски аватар
amonev
потребител
потребител
Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г.
Контакти:

Мнение от amonev » 16 авг 2009, 21:03

Баща ми му купихме за 5000RDS, едно от Технополис за 28 лева с дистанционно /преди близо 2 години/. Излъчва с доволно качество и е стерео >:D<:

пп - то май няма вече моно, имах едно такова преди години, беше с жакче и нямаше опция за USB или избор на честота.

НЕ СЕ ЗАЛЪГВАЙТЕ ЧЕ НА НЯКОЙ МАРКИ ИМ ДАВАТ ЧЕ СА ПРОИЗВЕДЕНИ ДРУГАДЕ ОСВЕН КИТАЙ :D:
Е ли правото право?

Потребителски аватар
izrotbg
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна

Мнение от izrotbg » 08 сеп 2009, 13:14

Здравеите колеги,

И аз (решен да спестя поне за сега от музикат) си купих такова, някво куче марка е, даже май и такава няма :D както и да е де звука си е стерео, нонаистина вкарва бек ноис които е поносим между песните и по време на тях почти не се чува ( а аз музика слабо не слушам) та за заместител докато не си сложиш нова музика или ако не даржиш да те чуват от 2 преки мисля че е перфектно само дет мойто от време на време зацикля ... но в крайна сметка за 20-30 лв както повече да иска човек ....
-= JusT Me *** =-
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 08 сеп 2009, 15:23

DigiPro написа:А някой има ли трансмитер, който има line-out.
Почти всичките имат вход с малък жак,в който става превключването към вътрешния плейър или към външен сигнал.Само трябва да се пресвържат крачетата на жака и вече имаш line-out.Така че всеки MP3 плеър с вход,спокойно може да стане и с изход.Вече съм го правил,както знаеш, но сигурно не си разбрал,че е свързан по ниска честота,а не по радиото.
Изображение

iavorski
потребител
потребител
Регистриран: 07 апр 2009, 21:42
Модел на автомобила: C-max Ghia 1.6 TDCi, S-max Titanium 2.0 TDCi

Мнение от iavorski » 29 сеп 2009, 11:12

За колегите с линеен вход на системата да споделя моето решение - жак 3,5 на 2,5 в малкия жак си включвам телефона - Нокия симбианска - вече два модела тествах - телефона се ползва като МП3 плеър а като ти звъннат звука излиза през колоните на колата а микрофона на самия телефон е активен и по този начин си имам и хендсфри.

Системата ми е CDC 6006 и има изведен жак в жабката пред пътника.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 29 сеп 2009, 20:23

iavorski написа:За колегите с линеен вход на системата да споделя моето решение - жак 3,5 на 2,5 в малкия жак си включвам телефона - Нокия симбианска - вече два модела тествах - телефона се ползва като МП3 плеър а като ти звъннат звука излиза през колоните на колата а микрофона на самия телефон е активен и по този начин си имам и хендсфри.

Системата ми е CDC 6006 и има изведен жак в жабката пред пътника.
А за колегите със SonyEricsson има кабелно хендсфри от което могат да се откачат слушалките и остава вход за 3,5мм жак към който си включвате кабел 3,5м - 3,5м.
Изображение

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
Контакти:

Мнение от Яким » 30 ное 2009, 10:33

Колеги, моето аудио е 6000 CD RDS - Имате ли представа дали има към този модел такъв вход за жак и къде трябва да се намира, дали не е скрит с някакво капаче? Аз не можах да го открия поне. :roll:

Потребителски аватар
devailo
потребител
потребител
Регистриран: 06 мар 2008, 00:30
Модел на автомобила: Ford Fiesta 2004 TDCi 1,4 - 68 коня

Мнение от devailo » 30 ное 2009, 12:48

Изображение Аз бях с такъв около година...като цяло бях доволен..имаше моменти когат честотите се препокриваха с радиа..главно като пътувам между градове и се менят честотите..и трябваше да ги сменям и от трансмитера и от касетофона..обаче като дигна малко повечеко километри особенно на магистрала грам не се чува музиката..и в крайна сметка не издържах и си сложих мп3 касетофон :) Имаше моменти когато много пращеше трансмитера но след промяна на честотите се пооправяше.

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
Контакти:

Мнение от Яким » 30 ное 2009, 13:57

:? таман мислех да земам трансмитер и сега се разубедих. А за смяна на СД-то с друго, което чете и МР3ки- трябва ли да е в лицензиран сервиз като имам в момента оригинално? Дали ще го разпознае Фокусът или има някакви защити само с оригинална уредба да се използва? :roll:

Потребителски аватар
DobrinNikolov
потребител
потребител
Регистриран: 23 яну 2009, 15:40
Модел на автомобила: Fiesta mk3 1.8 zetec 130+hp

Мнение от DobrinNikolov » 30 ное 2009, 14:00

Аз имам трансмитер от 1 год. някъде и съм мн доволен със една MP4-ka ми върши страхотна работа,но ако имаш намерение само през него да слушаш не ти препоръчвам малко им са хлухи еквалайзерите,а през някои плеър хем изчиства хем и усилва звука ;)
купи си фиеста за да караш с 200 :P

Потребителски аватар
DobrinNikolov
потребител
потребител
Регистриран: 23 яну 2009, 15:40
Модел на автомобила: Fiesta mk3 1.8 zetec 130+hp

Мнение от DobrinNikolov » 30 ное 2009, 14:03

devailo .... брат има 1 станция която я няма никъде и аз съм си го настройл на нея и нямам никакъв проблем,опитаи на 108.0 mhz
купи си фиеста за да караш с 200 :P

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 30 ное 2009, 18:43

Яким написа::? таман мислех да земам трансмитер и сега се разубедих. А за смяна на СД-то с друго, което чете и МР3ки- трябва ли да е в лицензиран сервиз като имам в момента оригинално? Дали ще го разпознае Фокусът или има някакви защити само с оригинална уредба да се използва? :roll:
Можеш да си монтираш всякакво CD. Трябва само да си вземеш преходник който да запълва остатъка от голямата дупка. Струва 15-на лв. Също така за да не режеш оригиналните куплунзи на колата има преходници от Ford към ISO конектори, за да си закачиш директно стандартно радио.

Потребителски аватар
devailo
потребител
потребител
Регистриран: 06 мар 2008, 00:30
Модел на автомобила: Ford Fiesta 2004 TDCi 1,4 - 68 коня

Мнение от devailo » 30 ное 2009, 20:43

С мп3 ЦД е 1000 пъти по добре от ФМ трансмитер..аз нали ти казвам мъчих се с трансмитера понеже на фиестата трябва да се срежат 2 пръчици ако искам да сложа Цд... но накрая ги прежалих и всичко ми е перфектно.. С Такъв Мп3 ЦД можеш и повече колони да слагаш,туби усилватели каквото искаш. Просто разликата с транзмитера е огромна. И в цената де но си заслужава :)

Потребителски аватар
izrotbg
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна

Мнение от izrotbg » 06 яну 2010, 08:26

Яким написа::? таман мислех да земам трансмитер и сега се разубедих. А за смяна на СД-то с друго, което чете и МР3ки- трябва ли да е в лицензиран сервиз като имам в момента оригинално? Дали ще го разпознае Фокусът или има някакви защити само с оригинална уредба да се използва? :roll:
Аз си бях зел трансмитер но поради некачественият звук (аз сам почитател на силната музика, иначе звука е поносим) преди 1 седмица си го смених цялото ЦД. Това определено е по-добрият варянт ;) Само имай в предвит че колкото и добре да свирят оригиналните ти предпоръчвам да си смениш или поне полувината от тях (особенно ако си земеш ЦД 4х52) защото иначе няма да можеш да се накефиш на звука оригиналните колони простоне издържат на натоварването.
devailo написа:С мп3 ЦД е 1000 пъти по добре от ФМ трансмитер..аз нали ти казвам мъчих се с трансмитера понеже на фиестата трябва да се срежат 2 пръчици ако искам да сложа Цд... но накрая ги прежалих и всичко ми е перфектно.. С Такъв Мп3 ЦД можеш и повече колони да слагаш,туби усилватели каквото искаш. Просто разликата с транзмитера е огромна. И в цената де но си заслужава :)
Сагласен сам с първата част от поста ти, обаче без усилвател как ще добавиш колони или бас каса? Дори плеяра да има суб бухер изход, ако не сложиш усилвател, кел файда че си си запълнил багажника. Ако добавиш още колони е още по зле усилваш 3-ти и ти е до там ЦД-то как при четири канала ти слагаш 6 колони примерно(а 99.99% от всички налични ЦД-та са 4 канални, тъи слагаш колоните ама му идват в повечко омовете и горят стъпалата)?
-= JusT Me *** =-
Изображение
Изображение
Изображение

Отговори

Върни се в “Аудио и мултимедия”