Мoндео МК1 топка на ск.лост
- nautica_
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2009, 13:04
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1800 16v Zetec 115 p.s
- Status: Извън линия
Мoндео МК1 топка на ск.лост
Здравейте колеги,има ли идея някой как се сваля топката на скоростия лост на Мондео МК1?????Пробвах с въртене,евентуално да я развия,но не е на резба!!!!!Ако някой знае как става,моля за помощ 

- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
Re: Мoндео МК1 топка на ск.лост
На резба е, върти смело.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
- nautica_
- потребител
мерси коллега,за отговора,обаче не е на резба,от пробите за завъртане топката се рздели на две части,меката част се извади,обаче на смия лост остана кръгла пластмаса,която не се движи наникъде.сигурен съм че е оригиналния скоростен лост(демек не е побългаряван от някой) а резба под пластмасата не се вижда
пробвах с яки клещи да завъртя тази пластмаса на някъде ,обаче без успех!!!
за по нагледно мога да кача снимка,ако някой иска.

пробвах с яки клещи да завъртя тази пластмаса на някъде ,обаче без успех!!!
за по нагледно мога да кача снимка,ако някой иска.
- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
То снимки и аз утре мога да кача, ама съм 100% сигурен че топката е на резба. Даже съм разменял топките на кугара (това си е чисто мондео МК2) и на мондеото ми МК1.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
- nautica_
- потребител
пак опитвах,но не е на резба за съжаление...... 

- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Колеги, не на всички МК1 е на резба! Гумените не са!
На моето също не е. Преди няколко месеца реших да я сменям, поръчах си от съфорумец топка с кожа и старата така и не успях да я махна, само я прее*ах и сега ми се върти дразнещо. Основата от пластмаса е ОТЛЯТА върху железата, я върху тази основа е отлята гума. Махане чисто и деликатно просто няма. Естествено присособяване винаги може да се направи, само че мен ме домързя и сигурно пролетта като се постопли пак ще се позанимавам.
Колега nautica_, ако не е наложително, връщай в стария вид докато е време. Гумата можеш да залепиш с някакво лепило за да не се мести и върти.
Аз разпробивах пластмасата на няколко места, въртях с тръбен ключ (за малко да си посъча механизъма на лоста) и наистина РЕЗБА НЯМА.
Жалко че не съм видял темата преди няколко дни да ти спестя главоболия...
На моето също не е. Преди няколко месеца реших да я сменям, поръчах си от съфорумец топка с кожа и старата така и не успях да я махна, само я прее*ах и сега ми се върти дразнещо. Основата от пластмаса е ОТЛЯТА върху железата, я върху тази основа е отлята гума. Махане чисто и деликатно просто няма. Естествено присособяване винаги може да се направи, само че мен ме домързя и сигурно пролетта като се постопли пак ще се позанимавам.
Колега nautica_, ако не е наложително, връщай в стария вид докато е време. Гумата можеш да залепиш с някакво лепило за да не се мести и върти.
Аз разпробивах пластмасата на няколко места, въртях с тръбен ключ (за малко да си посъча механизъма на лоста) и наистина РЕЗБА НЯМА.
Жалко че не съм видял темата преди няколко дни да ти спестя главоболия...

- nautica_
- потребител
лошо.....значи варианта е смяна на целия лост?????
мерси колега за изчерпателния отговор,доста полезен!бях решил да режа с ножовката въпросната пластмаса да видя как е захваната отдолу......и евентуално да правя резба......за сега обаче ще си стоя така-топката се държи добре и не мърда,а ако започне да мърда ще я лепя с нещо.....
мерси колега за изчерпателния отговор,доста полезен!бях решил да режа с ножовката въпросната пластмаса да видя как е захваната отдолу......и евентуално да правя резба......за сега обаче ще си стоя така-топката се държи добре и не мърда,а ако започне да мърда ще я лепя с нещо.....